Danijos mokykla išgyveno kritikos laviną po to, kai suskirstė mokinius į klases pagal etniškumą

Danijos mokyklą užplūdo kritikos lavina po to, kai ji pradėjo skirstyti mokinius į klases pagal etniškumą, kad danai klasėse nebūtų mažum...

Danijos mokyklą užplūdo kritikos lavina po to, kai ji pradėjo skirstyti mokinius į klases pagal etniškumą, kad danai klasėse nebūtų mažuma.

Prie Orhuso miesto esančios mokyklos vadovo teigimu, mokykloje pirmokai buvo perskirstyti po septynias skirtingas klases, iš kurių trys klasės turėjo 50 procentų ribą etninių mažumų mokiniams.

Likusios keturios klasės buvo sudarytos vien iš imigrantų vaikų.

Nuo 2007 metų mokykloje imigrantų vaikų pirmoje klasėje skaičius išaugo nuo 25 iki 80 procentų.

Viešojoje erdvėje pasirodė grasinimų, kad mokykla bus apskųsta Danijos lygaus elgesio tarybai. Šalies švietimo ministrė Ellen Trane Norby paprašė ataskaitos iš mokyklos vadovybės ir taip pat teigė, jog greitai turėtų pristatyti įstatymo projektą, kurio pagalba Danijos mokyklos taptų labiau etniškai maišytos.

„Mokinių skirstymas pagal etniškumą, tautybę ir religiją pažeidžia Danijos įstatymus ir tarptautines konvencijas, kurias Danija yra pasirašiusi“, - suskubo pareikšti kairiųjų nevyriausybinės organizacijos SOS prieš rasizmą prezidentė Jette Moller.

Parengta pagal Dailymail.com informaciją



Susiję

Pasaulis 5335356017587673401
item