Brauno universitete vyrų tualetuose bus dalijami tamponai, nes „abi lytys serga mėnesinėmis“

Tamponai nuo šiol yra lytiškai neutrali būtinybė, bent jau taip teigia prestižinis JAV Brauno universitetas, kurio vadovybė paskelbė, kad...

Tamponai nuo šiol yra lytiškai neutrali būtinybė, bent jau taip teigia prestižinis JAV Brauno universitetas, kurio vadovybė paskelbė, kad nemokamai tieks tamponus universiteto pastatuose esančiuose tualetuose - tiek moterų, tiek vyrų.

Iniciatyvą nemokamai tiekti tamponus ir vyrų tualetuose pradėjo universiteto studentų atstovybės prezidentas. Jo teigimu, iniciatyva yra galimybė studentus informuoti, kad vyrai serga mėnesinėmis, visai kaip moterys.

Elektroniniame laiške studentų atstovybės nariams teigiama, jog „Ilgai kalbama apie tai, kad tamponai yra būtinybė, o ne prabanga, tačiau iki šiol dėl to nesiimta jokių veiksmų. [...] Šia iniciatyva bus įtraukti ir transeksualai, nes jie yra svarbi populiacijos dalis“.

Iniciatyvą visiškai finansuos Brauno universitetas, kurio direktorius viešai išreiškė savo paramą šiai, jo žodžiais, „nuostabiai“ idėjai. Tamponus tualetuose platins universiteto studentų atstovybės savanoriai.

Parengta pagal The Guardian informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 6617037423345426994
item