Austin Ruse. Moralinės dezintegracijos centre - kultūrinis marksizmas

Maniau, jog Jennifer Roback Morse prisikasė prie reikalo esmės, kai prakalbo apie seksualinės revoliucijos aukas. Jos neabejotinai teisin...

Maniau, jog Jennifer Roback Morse prisikasė prie reikalo esmės, kai prakalbo apie seksualinės revoliucijos aukas. Jos neabejotinai teisingas požiūris yra, kad vadinamoji gėjų "santuoka" neprasidėjo su gėjais. Jai pagrindus padėjo 1960-ųjų seksualinė revoliucija.

Tačiau savo knygoje The Devil's Pleasure Palace Michaelas Walshas paaiškina, kad šis reikalas turi dar gilesnes šaknis ir kad seksualinė revoliucija yra tik to dalis. Viso šio judėjimo šerdyje yra kultūrinis marksizmas, kritinė teorija ir ją pagimdęs Socialinių tyrimų institutas, dar žinomas Frankfurto mokyklos vardu.

Žinote tai geriau nei galvojate. Jų idėjos ne tik yra visur mūsų visuomenėje, bet ir teka jūsų pačių venomis, nepaisant to, ar žinote tai, ar ne.

Prisiminkime pirmąjį psichiatrą Williamą Reichą, žmogų, kuris 1936 metais nukaldino terminą "seksualinė revoliucija" knygoje tuo pačiu pavadinimu. Reichas buvo aukščiausios klasės ekscentrikas. Galiausiai net ir jo froidistai kolegos pradėjo jo vengti lyg maro. Visos jo knygos turėjo būti išleistos asmeninėmis lėšomis. Tai nestebina, nes Reichas buvo sekso maniakas ir tikėtina, kad beprotis. Net savo nuotraukoje internetinėje svetainėje Wikipedia jis atrodo tarsi užkietėjęs onanistas. Jis masažuodavo savo nuogus pacientus ir 1920-ųjų katalikiškoje Vienoje propagavo kontracepciją, abortus ir skyrybas.

Reichas norėjo suderinti psichoanalizę su marksizmu ir tikėjo, kad ekonominis marksizmas žlugs dėl užgniaužto proletariato seksualumo.

Jis buvo apmokamas Frankfurto mokyklos narys ir galiausiai prasimušė į Jungtines Valstijas, kur išrado orgazmo mašiną, kuri vėliau kito dėl sekso pamišusio žmogaus Woody Alleno filme Sleeper (liet. Miegalius) buvo praminta "orgazmitronu". Reichas galiausiai mirė kalėjime po to, kai įtikinėjo žmones pirkti jo puikiąją mašiną. Maisto ir vaistų administracija sudegino kelias tonas jo knygų.

Kaip teigia Michaelas Walshas, Reichas buvo vienas iš įtakingiausių Frankfurto mokyklos narių. Kaip įtakingas? 1968 metų studentų maištų Paryžiuje ir Berlyne metu studentai mėtė jo knygos The Mass Psychology of Fascism kopijas į policininkus. Jie rašinėjo jo vardą ant sienų. Dar daugiau, seksualinė revoliucija, kurią jis teoretizavo, dabar yra "įprasta valiuta", mūsų amžiaus lingua franca.

Frankfurto mokyklos kultūriniai marksistai tikėjo, kad ekonominis marksizmas galiausiai žlugs dėl dirbančiųjų klasių rezistencijos. Jie tikėjo, kad marksizmą galima pasiekti tik sunaikinus visiškai visas institucijas. Jie pradėjo tai, ką vadino ilgu žygiu per institucijas. Kas dar prieš kelis metus galėjo pagalvoti, kad Berniukų skautų organizacija palūš prieš gėjų propagandą? Kai kas galėjo - Frankfurto mokykla.

Jų plano centre - kritinė teorija. Daugiau nei tikėtina, kad būtent to jus mokė universitete ir galbūt net vidurinėje mokykloje. Tai skambės labai pažįstamai. Kritinė teorija siekia visuomenės transformacijos per žmonijos emancipaciją nuo visų vergystės formų. Kas tie tariami vergvaldžiai? Bažnyčia, šeima ir laisva rinka.

Kai girdite, jog kažkas maišo su žemėmis savo šalies istoriją, tai kritinė teorija. Nepaliaujamas puolimas prieš kryžiaus žygius? Kritinė teorija. Sąvoka "patriarchalinė šeima", prievartavimų kultūra, multikultūralizmas, politinis korektiškumas, kalbos kodai - visa tai sukūrė kritinė teorija. Ji ragina kvestionuoti absoliučiai viską, o tai pakankamai ilgai darant griūna institucijos.

Kritinę teoriją net galima išgirsti sklindant iš JAV prezidento lūpų. Kai jis piktinasi nuosekliai Bažnyčios mokymo besilaikančiais krikščionimis, tai kyla ne iš jo tariamos meilės islamui, bet jo išsilavinimo kritinės teorijos ir kultūrinio marksizmo dvasioje, kurios jis išmoko iš komunisto mentoriaus Franko Marshallo Daviso, iš savo profesorių ir iš Saulo Alinsky. Obama tikrai yra pats radikaliausias žmogus, kada nors valdęs Baltuosius Rūmus, nes nori sugriauti institucijas, kurios sukūrė ir saugojo mūsų valstybę.

Galite būti negirdėję apie kai kuriuos iš jų: Maxą Horkheimerį ir Theodorą Adorno, kuriuos įkvėpė Antonio Gramsci. Galite apskritai nebūti girdėję nei vieno iš jų: Herberto Markuzės ar Erico Frommo. Jie buvo blogi žmonės, nekentę Vakarų civilizacijos. Savo nuodus į JAV jie atnešė per Antrąjį pasaulinį karą ir iš karto po jo.

Keista pagalvoti, jog šis atvirai marksistinis institutas, sukurtas tam, kad sunaikintų Vakarų civilizaciją, 1935 metais buvo pakviestas veikti Kolumbijos universitete. Iš tokio aukšto sosto šie vyrai pradėjo lašinti nuodus į Amerikos kultūrą.

Michaelas Walshas vaizdžiai pasakoja istoriją apie šiuos vyrus, nors jis ir nepradeda pasakoti nuo XX amžiaus ir neapsistoja ties sociologija ar psichologija, bet daugiau kalba apie meną, ypač operą. Jis parodo, kaip kultūriniams marksistams dirvą paruošė XIX amžiaus artistai nihilistai.

Walshas buvo ilgametis klasikinės muzikos kritikas žurnale Time, o prieš tai - San Francisco Examiner. Jis yra parašęs novelių, biografijų ir scenarijų, kurie buvo paversti filmais. 2007 metais jis portale National Review pradėjo rašyti apie politiką slapyvardžiu David Kahane. Tuo slapyvardžiu pasirodė jo atsakymas Saului Alinsky, pavadinimu Taisyklės radikaliems konservatoriams.

Walshas yra katalikas, aktyviai pasisakantis už gyvybės apsaugą nuo jos pradėjimo ir prigimtinę šeimą, apie abu šiuos dalykus jis rašo knygoje The Devil's Pleasure Palace. Šioje knygoje jis atvirai religingas ir teigia, jog mūsų kova prieš kultūrinį marksizmą yra kova prieš patį šėtoną.

Jis supranta, kad JAV nugalėjo imperiją, tačiau nepalaužė idėjos. Marksizmas yra gyvas, stiprus ir energingas, ir jis yra praktiškai visur. Tai oras, kuriuo mes kvėpuojame.

Tačiau Walshas nėra pesimistas. Jis tiki, kad kultūrinis marksizmas jau išsisėmęs, bet vis dar gali augti nelygu lavono piršto nagas, ir kad šie žmonės bei jų blogio teorija dar pridarys žalos ir sužeis daug sielų. Nuo mūsų priklauso, ar stengsimės suprasti, kas slypi šios teorijos šerdyje, o supratę ar stengsimės ją sustabdyti.

Versta iš Crisis Magazine


Susiję

Šeimos politika 9019852870306249745
item