„Alternatyva Vokietijai“ rinkimuose į šiaurės rytinės žemės parlamentą aplenkė A. Merkel partiją

Negalutiniai rezultatai rodo, kad Vokietijoje vykusiuose rinkimuose į Meklenburgo-Pomeranijos žemės parlamentą antiimigracinė partija „Al...

Negalutiniai rezultatai rodo, kad Vokietijoje vykusiuose rinkimuose į Meklenburgo-Pomeranijos žemės parlamentą antiimigracinė partija „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) surinko net 22 proc. balsų ir aplenkė kanclerės Angelos Merkel Krikščionių demokratų sąjungą (CDU), surinkusią apie 20 proc. balsų. Tai yra blogiausias istorijoje CDU pasirodymas šioje žemėje. Daugiausia balsų - apie 30 proc. - surinko socialistai.

AfD atstovai po šių rinkimų kaip opozicinė jėga veiks jau devyniuose iš šešiolikos žemių parlamentų.

Meklenburgo-Pomeranijos žemė yra ypač svarbi simboliškai, nes joje yra A. Merkel rinkimų apygarda.

Po dviejų savaičių rinkimai vyks ir Berlyne, o jau ateinančiais metais Vokietijoje vyks visuotiniai rinkimai. Vienas svarbiausių rinkimų klausimų šiuo metu - masinė imigracija. Būtent A. Merkel atvirų sienų politika, dėl kurios vien pernai į šalį atvyko milijonas imigrantų, stipriai sumažino jos populiarumą. Nepasitenkinimą jos politika reiškia net jos sąjungininkai konservatoriai.

Nors socialistai laimėjo rinkimus, tačiau partija taip pat prarado didelę dalį paramos iš dirbančiosios klasės, kuri yra nepatenkinta masine imigracija.

„Alternatyva Vokietijai“ pasisako prieš masinę imigraciją į Vokietiją ir eurą kaip bendrą ES valiutą. Partija taip pat aktyviai oponuoja tos pačios lyties „santuokoms“ bei kitokiam šeimos apibrėžimui nei sąjunga tarp vyro ir moters.

parengta pagal užsienio spaudą




Susiję

Pasaulis 679746133354008283

Rašyti komentarą

item