100 tūkst. čiliečių protestavo prieš siūlymą įteisinti abortus

Savaitgalį Čilės sostinės Santiago gatves užplūdo mitingas „Švęskime gyvybę“, sutraukęs per 100 tūkstančių žmonių. Šiu...




















Savaitgalį Čilės sostinės Santiago gatves užplūdo mitingas „Švęskime gyvybę“, sutraukęs per 100 tūkstančių žmonių. Šiuo mitingu protestuota prieš Čilės prezidentės Michele Bachelet siūlymą įteisinti abortus.

Mitingo dalyviai taip pat išreiškė savo susirūpinimą dėl kai kurių Krikščionių demokratų partijos narių, remiančių šį įstatymo projektą, kuriuo būtų įteisinti abortai išprievartavimo, grėsmės motinos gyvybei bei apsigimimo atvejais.

„Pasityčiojimas, jog partijos, vadinančios save krikščioniška, nariai drįsta siūlyti legalizuoti nekaltųjų žudymą“, - teigė Čilės gyvybės ir šeimos tinklo atstovė Carmen Croxatto.

Už gyvybės apsaugą nuo pradėjimo pasisakančios organizacijos teigė, jog šis klausimas artėjančiuose rinkimuose bus lemiamas sprendžiant už ką balsuoti. Organizacijos pažadėjo nebalsuoti už politikus, remiančius šį įstatymo projektą.

Čilėje abortai draudžiami jau dešimtmečius. Ši šalis yra pavyzdys pasauliui ne vien dėl to, kad saugo motiną ir jos kūdikį, bet ir dėl savo itin mažų motinų mirtingumo rodiklių.

Pagrindinės partijos, remiančios siūlymą įteisinti abortus, yra Socialistų ir Komunistų. Krikščionių demokratų, sudarančių valdančiąją koaliciją su šiomis partijomis, rankose yra galimybė sustabdyti arba paskatinti įstatymo svarstymą.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją


Susiję

Pasaulis 4595463689474310407
item