1 iš 5 užsieniečių nusikaltėlių Austrijoje - prieglobsčio prašytojas

21% visų užsieniečių vykdomų nusikaltimų Austrijoje atlieka prieglobsčio prašytojai. Šis skaičius yra visiškai neproporcingas prieglobsč...


21% visų užsieniečių vykdomų nusikaltimų Austrijoje atlieka prieglobsčio prašytojai. Šis skaičius yra visiškai neproporcingas prieglobsčio prašytojų procentui tarp šalyje gyvenančių užsieniečių.

Prieglobsčio prašytojai atlieka keliais procentiniais punktais daugiau nusikaltimų nei prieš 2015 metais prasidėjusią masinę imigraciją iš Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos.

Tarp prieglobsčio prašytojų atliekamų nusikaltimų išsiskiria prievartavimai ir kitokio pobūdžio seksualiniai išpuoliai. Prieglobsčio prašytojai atlieka net 38,5% visų seksualinių išpuolių. Jie taip pat itin dažnai pagaunami vartodami ar prekiaudami narkotikais.

Policijos atstovų teigimu, Vienos gatvėse narkotikais prekiauja beveik išskirtinai vien imigrantai iš Nigerijos.

Prieglobsčio prašytojai taip pat vykdo daug užpuolimų, dažnai prieš kitus prieglobsčio prašytojus. Austrijoje įprastu reiškiniu tapo susidūrimai tarp imigrantų gaujų iš skirtingų šalių.

Ši statistika rodo ne tik prieglobsčio prašytojų, bet ir kitų Austrijoje gyvenančių ar laikinai apsistojančių užsieniečių, tame tarpe ir turistų, atliekamus nusikaltimus. Jei iš jos būtų išbraukti milijonai šalyje besilankančių turistų, tuomet prieglobsčio prašytojų atliekamų nusikaltimų skaičius taptų visiškai neproporcingas jų procentui tarp užsieniečių, gyvenančių šalyje.

Parengta pagal Breitbart.com informaciją


Susiję

Pasaulis 9162362370309316732

Rašyti komentarą

item