Vytautas Radžvilas: Jei nepabusime, Lietuvai ateis pabaiga

Egidijaus Jankausko nuotr. „Mūsų valstybė tirpsta kaip pavasarinis sniegas balandžio viduryje“, - pirmadienio popietę steigiamajame Kla...

Egidijaus Jankausko nuotr.
„Mūsų valstybė tirpsta kaip pavasarinis sniegas balandžio viduryje“, - pirmadienio popietę steigiamajame Klaipėdos forumo susirinkime dalyvavusiems šviesuoliams sakė Vilniaus forumo iniciatyvinės grupės narys, prof. dr. Vytautas Radžvilas.

Susitikimo metu kalbėta, kad didėjant geopolitinei sumaiščiai ir jos keliamoms grėsmėms valstybei, Lietuvoje tvyro susvetimėjimas ir nepasitikėjimas tarp valdžios ir piliečių.

V. Radžvilas teigė, kad valstybės ir tautos išsaugojimas turi būti ne tik valdžios, tačiau ir visos tautos pagrindinis uždavinys. Pasak Vilniaus forumo iniciatyvinės grupės nario, tokie intelektualūs susitikimai su visuomene turi vykti dažniau ir Vilniaus forumo nariai stengsis aplankyti daugiau miestų, kad jų kalbos pasiektų kuo daugiau žmonių.

Vienas iš Vilniaus forumo uždavinių yra grąžinti suvokimą, kam reikalinga politika.

„Jei apklaustume visuomenę, tikriausiai apie 95 procentai žmonių pasakytų, kad politika yra nešvari“, - situaciją apibūdino V. Radžvilas.

Pasak profesoriaus, dauguma žmonių teigia, kad jie išvis nesidomi politika, tačiau toks mąstymas kenkia jiems patiems: „Jeigu žmogui neįdomu - už jį nuspręs kiti, o sprendimai gali būti paprastam piliečiui ir labai nepalankūs.“

„Arba mums pavyks pabusti ir stengtis keisti dabartinę Lietuvos padėtį, arba tai - pabaiga“, - skatindamas sunerimti sakė V. Radžvilas.

Jo teigimu, po dešimties metų jau bus per vėlu: „Dar nebuvo pasaulyje tokio stebuklo, kad šalis, kuri kasmet praranda Utenos dydžio miestą, išliktų.“

„Klaipėdos forumo įsteigimas turėtų didelę reikšmę“, - skatindamas veikti kalbėjo V. Radžvilas.

Susirinkimo dalyviai sakė tikintys, kad forumas greitu metu veiklą pradės ir Klaipėdoje bei suburs panašiai mąstančius, politine savišvieta užsiimančius, intelektualius piliečius.

Susiję

Vytautas Radžvilas 8557527902933361776

Rašyti komentarą

37 komentarai

Anonimiškas rašė...

Teisingai, dabar daug kas mėgaujasi malonumais, ir saldžiai miega, o prikelti juos gali tik baisus trenksmas, ir jei spės tai pabus.

Anonimiškas rašė...

Įsisteigė Klaipėdos forumas. Ir tai yra VILTIS ir džiugi žinia, kad Vilniaus forumo "grūdai" Lietuvos visuomenėje randa savo dirvą.

Audrius rašė...

Žinoma, puiki žinia. Tik...norėčiau būti neteisus, bet manau, kad jau per vėlu. Geri pasikeitimai visada vyksta lėčiau ir sunkiau nei blogi, o blogų pas mus tik daugėja.

Anonimiškas rašė...

įdomu,kodėl ne Kaune?

Anonimiškas rašė...

Turbūt todėl, kad Klaipėdoje atsirado reikiamas kiekis aktyvių žmonių, kurie susiorganizavo į forumą.

Birutė rašė...

Reikia, būtinai reikia judėti. Kad situacija pasikeistų reikia bent 10 % aktyvių žmonių.

Kudirka rašė...

Autorius daro klaidą manydamas, jog globalaus masto poveikiui galima priešpastatyti vietinės reikšmės atoveikį:
"...didėjant geopolitinei sumaiščiai ir jos keliamoms grėsmėms valstybei, Lietuvoje tvyro susvetimėjimas ir nepasitikėjimas tarp valdžios ir piliečių."
Ir: "Jei nepabusime, Lietuvai ateis pabaiga"

- Juk akivaizdu, Lietuva (ir ne tik Lietuva) neturi savos valdžios. Yra svetimiems tarnaujantys parsidavėliai - statytiniai. - Tai ne mūsų valdžia. Absoliuti dauguma iš jų koloborantai. Todėl negalima sakyti, kad tvyro susvetimėjimas. Svetimumas kuriamas svetimų valia, ir sukurta svetimumo bus tiek, kad viršytų vietines pastangas spręsti patiems.
Varlės neįmanoma išvirti, įmetant ją į jau verdantį vandenį. - Ji bematant iš to puodo iššoka. Bet ją įdėjus į šaltą, ir palengva kaitinant, - varlė išverda be jokio pasipriešinimo. Taip ir su mūsų prabudimu, - jis negalimas, nes globalistai save laikantys išrinktaisiais valdyti pasaulį, žinodami visuomeninio proceso dėsningumus, pasistengia, jog aukos visos vienu metu nepajustų tokio pat pavojaus. Taip suskaldomos ir supriešinamos tautos,.. ir šeimos, kad neliktų vieningo supratimo, kas ir ką su jais išdarinėja. O jau tada, galima ir "demokratinius" rinkimus padėti organizuoti taip, kad juos laimėtų svetimiems tarnauti sutinkantys. Ir pasaka be galo. - Vos tik kažkas nebenori dirbti svetimiems parazitams, iškart trimitai pučiami: anas ne demokratas.., - ir vėl rinkimai - ir vėl "demokratiniai".

Anonimiškas rašė...

Autorius daro klaidą manydamas, jog globalaus masto poveikiui galima priešpastatyti vietinės reikšmės atoveikį: citatos pabaiga

O Sąjūdis ir Lietuvos nepriklausomybė? Tiek sovietijai, tiek globaliam vakarų pasauliui buvo nereikalingi (gink Dieve neišprovokuotų Gorbačiovo priešinikų), o ĮVYKO.
Vietinės reikšmės atoveikis gali būtų labai rezultatyvus.

Kudirka rašė...

Anonimiškas 2016-08-05 08:08 : "O Sąjūdis ir Lietuvos nepriklausomybė?"

- O sąjūdžiai buvo ne vien Lietuvos mastu ir ne (vien) Lietuvos iniciatyva. Lietuvoje (ir ne tik Lietuvoje) sąjūdis/iai galėjo pasireikšti vien todėl, kad tas buvo paranku vakarų sistemai ardant rytų sistemą. Ir todėl Lietuvos priklausomybė rytams buvo pakeista priklausomybe vakarams. - Apie nepriklausomybę galima svajoti ir toliau.

Anonimiškas rašė...

"ir ne (vien) Lietuvos iniciatyva" citatos pabaiga
įdomu, gal galite parašyti kas dar be Lietuvos iniciavo 1988 m. spalio 22-23 Sąjųdžio steigiamajį suvažiavimą? aš turbūt kažko nežinau.

"kad tas buvo PARANKU vakarų sistemai ardant rytų sistemą" citatos pabaiga.
Nuo "paranku" iki konkrečių veiksmų tai kaip pėščiomis nuo Baisiogalos iki Lisabonos...

"vakarų sistemai ardant rytų sistemą" citatos pabaiga.
Šitas jūsų sakinys savo prasme sulygina "rytų" ir "vakarų" sistemas, kas yra absurdas, nes "vakarai" tuo metu buvo laisvų valstybių draugija, o rytai - karinio komunizmo ekspermento pagrindu suburtas tautų kalėjimas. Kuris subyrėjo iš esmės nuo savo paties inicijuoto karinio ginklavimosi (pasaulinei revoliucijai įžiebti).


Kudirka rašė...

O gal tamstai tik atrodo, jog ten (vakaruose) laisvė ir rojus?
https://youtu.be/Oc4KGsqFXUI
Žinoma, iliuzija pats brangiausias dalykas, kurio vergas nenori prarasti. Bet, jei bent lašas sveiko proto likęs, tai peržiūrėk filmuką. Čia kalba realiai akis į akį susidūręs su ta vakarų "laisve" ir "teisėmis".

D rašė...

Visi viską mato ir žino. Ir veikia - emigruoja. Paprasta. Kas neaišku? Pasvaičioti apie geopolitiką, laisves bei teises - smagu ... tik rezultatas - nulis. Tai ir išmanymas toks pat.
Visos didžiosios filosofinės sistemos protina, kad sąmonė ir jėga - neatskiriamos - viena be kitos neegzistuoja. Bandom suprast: be jėgos nebus ryžto, ketinimo, veiksmo.
Matomai namų darbai dar neparuošti. Reikia gilintis toliau. Bendras Vardiklis dar nerastas ...

Pikc Kažinkavičius rašė...

Kažkodėl buvau 100 proc. įsitikinęs, kad bus rusiškas šaltinis - ir neapsirikau. :D

Kudirka rašė...

Pikc, Jūs nesate sąžiningas. Tas akivaizdžiai matosi, todėl kažką jums įrodinėti, yra beprasmiška - niekada jūs nesutiksite su jokiais oponentų argumentais, nes interesams tarnaujate, o ne gyvenate savo galva.

Anonimiškas rašė...

Kodėl tyli universitetinė šviesuomenė? Gal jie valdžios neblogai"pašerti? Kol nebus pakeista rinkimų sistema ir "amžiams" atėję politikai šluostysis kojas į visuomenės nuomonę - ir toliau nyks Lietuva...

Anonimiškas rašė...

Tyli, nes kaip ir visu instituciju valdymo auksciausi postai uzsodinti paklusiais statytiniais, taip ir akademiniu... Reikstis leidziama tik tiek, kad sukurti iliuzija, jog Lietuvoje demokratija.

Pikc rašė...

Net smalsu patapo - kieno gi aš interesams tarnauju? Nors pala, bandysiu atspėti: amerikosų pasaulinio žydų sąmokslo? :)
Ir dar būtų įdomu sužinoti, kaip konkrečiai tas mano nesąžiningumas "akivaizdžiai matosi"? :)
O jei rimtai - taip, Vakarai iki ausų murkdosi neobolševikinėse išmatose - bet kad tą matytum, visiškai nereikia žvelgti pro rasiejos langelį (tuo labiau, kad pati rasieja irgi ne mažesniame mėšle sėdi - negi tamstai šizofreninis carizmo/imperializmo/bolševizmo raugas su "pravoslavnyj fašyzm" padažu atrodo patrauklus?).

Rasa rašė...

„Mūsų valstybė tirpsta kaip pavasarinis sniegas balandžio viduryje“, -
Kiek aš prisimenu, visą nepriklausomybės laikotarpį didieji "patriotai" ištisai rėkia: RUSAI PUOLA. Tai žmonės bijo rusų puolimo ir tiesiog išvažiuoja iš Lietuvos, nejaugi turi laukti pakol užpuls...

Pikc Kažinkavičius rašė...

Teip! Būtent todėl visi ir bėga. Kiek klausiau emigrantų - visi kaip vienas aiškina, kad bėgo iš baimės, jog rusai užpuls. :)

Anonimiškas rašė...

Labai gerai, kad vyksta komentatorių protų karas, čia yra esminis demokratijos laisvės rodiklis, jei užsidaro komentatoriai, ko nelabai būna, daugiausiai jie uždaromi, tada uždaromas ir laisvas protas, o kas dėl Sąjūdžio, tai tas ir įvyko, buvo atidarytas laisvas protas, dėl to griuvo supuvusi sistema, na o laisvėje jau pasirinkimas, jis tikrai laisvas, tik pagal kiekvieno protą, o jei protas silpnas ar pavergtas, tai ir vaizdas kitoks, taip kad reikia kad laisvas protas, kitaip sakant demokratinė dauguma, tada galimi demokratiniai pokyčiai, o esmė skirstosi, į Dievišką pradą, ir į šetonišką, ir kur ta dauguma suka, ten ir keliaujama.

Kudirka rašė...

"Gerai, kad vyksta protu karas..." - Cia gal gerai tik tiems, kurie linke skaldyti, sukirsinti, ir taip valdyti visus. Panasu i tai, lyg keli kompiuteriai, vietoj to, kad apjungtais resursais sprestu super sudetingus uzdavinius, tai uzsiima vien tik virudu platinimu ir kaip apsiginti nuo ju. Maza to, jie visi zino, jog be velniavos galima ir normali veikla. Deja, tokia veikla rinktis kiekvienam trukdo atakuojsntys virusai... - Stai, ir visa ta ju "demokratija".

Anonimiškas rašė...

Taip kudirka, joks tu ne Kudirka, pasivadinęs garbingu vardu, išsiduodi, esi bolševiku kokonas, tik bolševikai ir bepročiai diktatoriai, visada bijo proto.

Kudirka rašė...

Tai kad protai (protingi) nekariauja išvis. Karas yra pats tikriausias absurdas, kuo užsiimti gali tik bepročiai. Protingi savo jėgas naudoja kūrybai, o ne griovimui ar vienas kito naikinimui.

Pikc rašė...

Tiesiog taisykle patapusi situacija: koloradikas vimteli kokią nors "vatinę įžvalgą", nesulaukia pritarimo - ir puola garsiai skųstis vienybės stoka ir svetimųjų (praktiškai visais atvejais - amerikosų ir pasaulinio žydų sąmokslo) interesams tarnaujančių piktavalių siekiais visus kiršinti bei ieškoti priešų. Nesu 100 proc. garantuotas, kad čia būtent tas atvejis - bet simptomai (įskaitant ir pseudodvasingus nusišnekėjimus) LABAI jau panašūs. :)

Anonimiškas rašė...

Teisingai Piks, pro visus galus veržiasi bolševizmo, komunizmo dvasia, gal jis ir netarnauja, bet dvasia kažkodėl tokia, todėl tas visas, jau patikrintas istorijos marazmas, ir randa pas tokius prieglobstį.

Kudirka rašė...

Nu nepykit, ponai, bet tas bolševizmas vien tik jūsų skaudančiose galvelėse ir telikęs. - Niekaip jo pamiršti negalite. Visiškai kiti sukčiai, visiškai iš kito pasaulio krašto, deja, tik panašiai, kaip ir pirmieji, jus dulkinti gali, o jūs kaip užstrigusios plokštelės. Ir kaip jums dedašyla, kad principinis skirtumas tarp vienų ir kitų tas, kad dabartiniai (ir buvę prieš bolševikus) yra mažuma parazituojantys daugumą, o bolševikai - blatnieji iš tos daugumos, bandė patys protingais atrodyti... O jei jums reikia atkasti ryšį tarp vienų ir kitų, tai jūs niekaip neišvengsite anonimiškai (kitų rankomis) veikiančių pasaulinių elitų, kurios skaldo ir sukiršina vienus su kitais.

Anonimiškas rašė...

Ypatingai bukam, taigi anonimiškas protas ir vienija, kaip ir SSSR buvo galvose anonimiška Laisvė, kuri išlaisvinta tapo realybe.

Dainius Guja rašė...

Jo teigimu, po dešimties metų jau bus per vėlu: „Dar nebuvo pasaulyje tokio stebuklo, kad šalis, kuri kasmet praranda Utenos dydžio miestą, išliktų.“

Na, bent vienas toks stebuklas yra.- Izraelis. Dievui nėra negalimų dalykų. Izraelio tauta apskritai yra išaugusi iš vieno žmogaus- Abraomo (ir labai priešiškomis ir nepalankiomis sąlygomis). Po to, jei gerai prisimenu, buvo bent 3 ištrėmimai. Po vieno iš ištrėmimų žydų sugrįžo tik ~40000 .

Kitas klausimas dėl Vakarų krikščioniškos civilizacijos žlugimo. Abejoju ar tai įvyks. Pacituosiu šventojo Josemaria Escriva de Balaguer mintis iš knygos "Kelias".- "Persekiojimų audra į naudą. Ką gali prarasti? Kas prarasta, to neprarasi. Kai medis neišraunamas su šaknimis,- o nėra nei vėjo, nei viesulo, kuris galėtų išrauti Bažnyčios medį,- krinta tik sausos šakos. Ir gerai, kad jos krinta." Pradedant nuo Romos imperijos, buvo daug valstybių, imperijų, ideologijų, kurios buvo blogio įsikūnijimas ir bandė sunaikinti krikščionybę. Kur jos dabar? Jos visos pačios išnyko, o krikščionybės laivas toliau tebeplaukia. Jei didžiosios Vakarų valstybės toliau taip inirtingai judės į savižudybę, tai jos savo "tikslą", be abejo anksčiau ar vėliau pasieks. Bet, manau, kad tuomet didžiųjų vietoje atsiras nedidelės krikščioniškos valstybės, kurios išsaugos krikščionišką civilizaciją ir su laiku vėl ją išplės. Taip, regioniniu mastu, jau buvo įvykę daug kartų.

Pikc rašė...

"Izraelio tauta apskritai yra išaugusi iš vieno žmogaus- Abraomo" - t.y. yra incesto rezultatas? :)
P.S. Nesu tikras, ar Izraelyje gyvenančių tautų makalynę galima vadinti "tauta". Nacija - taip, bet tauta?

ale, rašė...

Pikc, gėda pelėda taip visai niekur neturėti jokio supratimo. Abraomas buvo beduinas - vieno semitų beduino-dvasininko sūnus. Jis išvystė Adomo (pirmojo žmogumi pasivadinusiojo) mokymą ir skelbė jį. Iš jo (įvairiausių pagal kilmę) pasekėjų ilgainiui ir gavosi tai, kas dabar yra žydai. "Iš vieno žmogaus" reiškia - prasidėjo nuo vieno pradininko. Be to, tik pačios tamsiausios davatkos ir galvoja, jog Adomas - tai pirmasis gyvūnas gavęs iš dzievulio kūną tokios formos, kokį dabartinės beždžionės turinčios ir įsivaizduoja esant žmonėmis. Žmogus, tai į sociumą orientuotas gyvunas. Būtent, pagal tokią orientaciją į sociumą, padarai ir turėtų būti vadinami žmonėmis turinčiais dvasią.
Ir dar. Tauta ir yra nacija. Pagooglink "tautybė" ir rasi, kad vos ne visomis kalbomis - "nationalitet" ar panašiai "natio...".

Gal tamstelę bačkoj beždžionės kokios augino, kad toks niekur nesiorientijantis užaugai?

Pikc rašė...

Aš kalbėjau (tiksliau, rašiau :)) vadovaudamasis loginiu mąstymu, o ne kiaurų fanatikų išvedžiojimais. ;)
P.S. Su frukteliais, nematančiais skirtumo tarp tautos ir nacijos, kalbėtis kaip ir nėr apie ką. ;)

Anonimiškas rašė...

Zodynas.lt Terminų žodynas N Nacija
Nacija - žmonių bendrija, susidaranti kalbos, žemės, istorijos, ūkio, kultūros ir kai kurių charakterio ypatybių bendrumo pagrindu, tauta.

ale, rašė...

Pikc: "Aš kalbėjau (tiksliau, rašiau :)) vadovaudamasis loginiu mąstymu, o ne kiaurų fanatikų išvedžiojimais"

Čia va taikliai apie logikos "teisumą":

- Jaunas žydas atėjo pas įžymų Niujorko rabiną ir pareiškė, jog nori studijuoti Talmudą.- Tu moki aramėjiškai? – paklausė rabinas.- Ne.- Ivritą?- Ne.- O Torą vaikystėje studijavai?- Ne, rabi. Bet nesijaudinkite. Aš baigiau Berklio filosofijos fakultetą ir ką tik apsigyniau disertaciją apie Sokrato filosofijos logiką. O dabar, kad užpildyčiau baltas dėmes savo žinojime, aš noriu truputį pasimokyti Talmudo.
- Tu nepasiruošęs studijuoti Talmudą, - pasakė rabinas. – Tai giliausia knyga iš visų, kada nors žmonių parašytų. Bet jei jau reikalauji, aš patikrinsiu tavo logiką: susidorosi – mokysiu tave.
Jaunuolis sutiko ir rabinas tęsė.- Du žmonės leidžiasi dūmtraukiu. Vienas išlenda švariu veidu, kitas – išteptu. Kuris iš jų eis praustis?Jaunuoliui akys iššoko ant kaktos.- Tai logikos patikrinimas?Rabinas linktelėjo.- Na žinoma tas, kurio veidas nešvarus!- Neteisingai. Pagalvok logiškai: tas, kieno veidas nešvarus, pažiūrės į tą, kurio veidas švarus, ir nuspręs, kad jo veidas taip pat švarus. O tas, kurio veidas švarus, pažiūrės į tą, kurio išteptas, nuspręs, kad jo veidas taip pat išsitepęs, ir eis praustis.
- Gudriai sugalvota! – sužavėtas pasakė svečias. – Nagi, rebe, patikrinkite dar kartą!- Gerai, jaunuoli. Du žmonės leidžiasi dūmtraukiu. Vienas išlenda švariu veidu, kitas – ištеptu. Kuris iš jų eis praustis?- Bet mes gi jau išsiaiškinom, - tas, kurio veidas švarus!- Neteisingai. Praustis eis abu. Pagalvok logiškai: tas su švariu veidu, pažiūrės į tą, kurio išteptas, ir nuspręs, kad jo veidas taip pat išsitepęs. O tas, kurio išteptas, pamatęs, jog kitas nuėjo praustis, supras, jog jo veidas išteptas ir taip pat eis praustis.- Aš apie tai nepagalvojau! Neįtikėtina – aš padariau loginę klaidą! Rebe, patikrinkite dar kartą!
- Gerai. Du žmonės leidžiasi dūmtraukiu. Vienas išlenda švariu veidu, kitas – ištеptu. Kuris iš jų eis praustis?- Na.. Praustis eis abu.- Neteisingai. Nei vienas neis praustis. Pagalvok logiškai: tas, kurio veidas nešvarus, pažiūrės į tą, kurio švarus, ir neis praustis. O tas, kurio švarus, pamatęs, kad išsitepęs neina praustis, supras, kad jo veidas švarus, ir taip pat neis praustis.
Jaunuolį apėmė neviltis.
- Patikėkite, aš galiu studijuoti Talmudą! Paklauskite ko nors kitko!- Gerai. Du žmonės leidžiasi dūmtraukiu...
- O Viešpatie! Nei vienas neis praustis!!!- Neteisingai. Dabar tu įsitikinai, kad Sokrato logikos nepakanka, norint studijuoti Talmudą? Paaiškink man, kaip taip gali atsitikti, kad du žmonės leistųsi vienu ir tuo pačiu dūmtraukiu, ir vienas veidą išsiteptų, o kitas – ne?! Nejaugi tu nesupranti? Visas šis klausimas – beprasmis, ir jei tu leisi savo gyvenimą, atsakinėdamas į beprasmiškus klausimus, tai visi tavo atsakymai taip pat neturės prasmės!

Pikc rašė...

"Tauta" yra etninė sąvoka, "nacija" - politinė. Kokius nors amerikonus nacija vadinti galima, bet tauta - niekaip. Bėda ta, kad dabartiniais neobolševizmo laikais terminai yra iškreipinėjami - taip lytis (sex) tapo "genderiu" (gender), pilietybė ir tautybė sukergtos į viena ("nationality" neskiriama nuo "citizenship"), rasės sąvoka irgi patapo nepolitkorektiška ir pakeista "ethnicity", nors tai nė velnio ne tas pats. Tas pats ir su "tauta" - todėl ir atsiranda veikėjų, aiškinančių, kad, tarkim, čia suvažiavusių machmudų, matumbų, ivanų ir dar velniai žino ko makalynė vis tiek galės vadintis "lietuviais" (prisimenate "Lietuvos tautą"?) - nes koks gi skirtumas? Jei pilietybę turės - reiškiasi, lietuviai, ne?
P.S. Tik visiškai kiauri fanatikai žydų pasakas priima už gryną pinigą. ;) Smalsumo dėlei - smagus tekstukas: http://www.lithuanian.net/lt/juda/artificial.htm
O situaciją apie loginio mąstymo stoką pateikti kaip logikos "neteisumą" - čia jau net nekomentuosiu... :)
Tai tiek "oftopiko". :)

Pikc rašė...

Beje, šypsenėlės mano komentaruose irgi turi savo funkciją. ;)

Pikc rašė...

Kad visai būtų aišku dėl "ale" išvedžiojimų "pagrįstumo", įmetu kelias citatas: "Dievas užtikrino, kad iš Abraomo giminės kils tautos, kurioms bus lemta apgyvendinti Kanaaną" (https://lt.wikipedia.org/wiki/Abraomas), "Senatvėje Abraomas ir Sara susilaukė sūnaus Izaoko, kuris, kaip rašoma Pradžios knygoje, buvo Dievo duotas. Iš jo turėjo kilti naujoji tauta." (http://logos-lt.com/index.php/Abraomas), "Abraomui gimė Izaokas, Izaokui gimė Jokūbas, Jokūbui gimė Judas ir jo broliai. Judui gimė Faresas ir Zara iš Tamaros, Faresui gimė Esromas, Esromui gimė Aramas. Aramui gimė Aminadabas, Aminadabui gimė [...]" (dar krūva visokių joškių, chaimių ir icikų) (http://www.bernardinai.lt/straipsnis/2014-12-17-mt-1-1-17-jezaus-kristaus-dovydo-sunaus-abraomo-sunaus-kilmes-knyga/125235). Ir, beje, grįžtant prie incesto temos - Sara buvo to Abraomo netikra sesuo. ;)
Antra vertus, kaip jau minėjau, tos žydų pasakos nesusiję su straipsniu, tad neverta toliau su jomis terliotis.
P.S. Atsiprašau už kelis komentarus iš eilės - jie apie skirtingus punktus, o "paklodės" klijuoti nesinorėjo.

ale, rašė...

Pikc: "P.S. Tik visiškai kiauri fanatikai žydų pasakas priima už gryną pinigą"

- Matai, braliuk, tamstos eklekto-logiškai dėliojami "argumentai" iš visokių wikipe/do-toletast-me/dijų, kur kiekviemas (lyg šuva pakėlęs koją) gali rašinėti, tai jau kur kas rimčiau už žydų šventraščius. Ir suprantama, iš kur gi nuolatinis samdomas komentarų rašinėtojas gali žinoti kažką tikro apie realų pasaulį?

item