Vytautas Radžvilas: Jei nepabusime, Lietuvai ateis pabaiga

Egidijaus Jankausko nuotr. „Mūsų valstybė tirpsta kaip pavasarinis sniegas balandžio viduryje“, - pirmadienio popietę steigiamajame Kla...

Egidijaus Jankausko nuotr.
„Mūsų valstybė tirpsta kaip pavasarinis sniegas balandžio viduryje“, - pirmadienio popietę steigiamajame Klaipėdos forumo susirinkime dalyvavusiems šviesuoliams sakė Vilniaus forumo iniciatyvinės grupės narys, prof. dr. Vytautas Radžvilas.

Susitikimo metu kalbėta, kad didėjant geopolitinei sumaiščiai ir jos keliamoms grėsmėms valstybei, Lietuvoje tvyro susvetimėjimas ir nepasitikėjimas tarp valdžios ir piliečių.

V. Radžvilas teigė, kad valstybės ir tautos išsaugojimas turi būti ne tik valdžios, tačiau ir visos tautos pagrindinis uždavinys. Pasak Vilniaus forumo iniciatyvinės grupės nario, tokie intelektualūs susitikimai su visuomene turi vykti dažniau ir Vilniaus forumo nariai stengsis aplankyti daugiau miestų, kad jų kalbos pasiektų kuo daugiau žmonių.

Vienas iš Vilniaus forumo uždavinių yra grąžinti suvokimą, kam reikalinga politika.

„Jei apklaustume visuomenę, tikriausiai apie 95 procentai žmonių pasakytų, kad politika yra nešvari“, - situaciją apibūdino V. Radžvilas.

Pasak profesoriaus, dauguma žmonių teigia, kad jie išvis nesidomi politika, tačiau toks mąstymas kenkia jiems patiems: „Jeigu žmogui neįdomu - už jį nuspręs kiti, o sprendimai gali būti paprastam piliečiui ir labai nepalankūs.“

„Arba mums pavyks pabusti ir stengtis keisti dabartinę Lietuvos padėtį, arba tai - pabaiga“, - skatindamas sunerimti sakė V. Radžvilas.

Jo teigimu, po dešimties metų jau bus per vėlu: „Dar nebuvo pasaulyje tokio stebuklo, kad šalis, kuri kasmet praranda Utenos dydžio miestą, išliktų.“

„Klaipėdos forumo įsteigimas turėtų didelę reikšmę“, - skatindamas veikti kalbėjo V. Radžvilas.

Susirinkimo dalyviai sakė tikintys, kad forumas greitu metu veiklą pradės ir Klaipėdoje bei suburs panašiai mąstančius, politine savišvieta užsiimančius, intelektualius piliečius.

Susiję

Vytautas Radžvilas 8557527902933361776
item