Vokietijoje įšventinamų kunigų nuo 1965 metų sumažėjo 90 procentų

Vokietijos vyskupų konferencijos paviešinta statistika rodo, kad šalyje įšventinamų kunigų skaičius pasiekė istorines žemumas. Statist...

Vokietijos vyskupų konferencijos paviešinta statistika rodo, kad šalyje įšventinamų kunigų skaičius pasiekė istorines žemumas.

Statistika parodo, jog 2015 metais visoje Vokietijoje buvo įšventinti vos 58 kunigai, kai tuo tarpu tais pačiais metais mirė net 329 kunigai. 

Per 10 metų įšventinimų į kunigystę skaičius nukrito daugiau nei 50%. Šis nuosmukis tęsiasi jau 50 metų - nuo 1965 metų įšventinimų į kunigystę sumažėjo 90%. Statistika taip pat atskleidžia, kad labai didelė dalis šiuo metu Vokietijoje esančių kunigų yra užsieniečiai - daugiausia jų yra iš Indijos ir Lenkijos.

Šalyje Bažnyčia labai sparčiai apleidžia pasauliečiai - 2014 ir 2015 metais Bažnyčia paliko apie 400 tūkst. Vokietijos gyventojų. Per pastaruosius du dešimtmečius net 20% smuko ir Mišių lankomumas. Šiuo metu vos 10% Vokietijos katalikų lankosi Mišiose.

Nors atrodo, kad patys Vokietijos vyskupai nėra linkę sureikšminti tokio dramatiško katalikybės nuosmukio jų šalyje, tai lankydamasis Vokietijoje pastebėjo popiežius Pranciškus.

Kasmetiniame susitikime su Vokietijos vyskupais, popiežius atkreipė dėmesį į smunkantį įšventinimų į kunigystę, santuokų, priimamų sakramentų skaičių ir mažėjantį Mišių lankomumą. Jis išreiškė savo susirūpinimą, kad „vis mažiau ir mažiau žmonių priima sakramentus, o Atgailos sakramentas praktiškai išnyko“.

„Kai įvertiname visus šiuos faktus, galime kalbėti apie tikrą katalikų tikėjimo eroziją Vokietijoje“, - teigė Pranciškus.

Parengta pagal Churchmilitant.com informaciją


Susiję

Religija 2221957833600998517
item