Užregistruoti gėjų „santuoką“ atsisakiusiai Kim Davis panaikinti kaltinimai

Federalinis teismas Kentukio valstijos tarnautojai Kim Davis, praeitais metais atsisakiusiai užregistruoti tos pačios lyties asmenų „san...


Federalinis teismas Kentukio valstijos tarnautojai Kim Davis, praeitais metais atsisakiusiai užregistruoti tos pačios lyties asmenų „santuoką“, panaikino visus kaltinimus.

2015 m. rugsėjį Kim Davis praleido penkias dienas kalėjime ir buvo paduota į teismą, nes atsisakė pasirašyti santuokos sertifikatą gėjų porai. Tada ji pareiškė: „Savo vardu pasirašyti sertifikatą, patvirtinantį santuoką, kuri prieštarauja Dievo įsteigtai santuokai kaip sąjungai tarp vieno vyro ir vienos moters, reikštų pažeisti savo gilius religinius įsitikinimus ir sąžinę. Man tai reikštų nepaklusnumą Dievui.“

Dėl savo veiksmų moteris susilaukė grasinimų iš vienalyčių „santuokų“ šalininkų pusės. Pasak Davis, jai ir jos vyrui daugybe kartų grasinta susidorojimu jiems miegant, išprievartavimu, namų sudeginimu.

Tuometinis Kentukio valstijos gubernatorius Steve'as Beshearas tokią moters poziciją pavadino „absurdiška“ ir „buka“. Tačiau lapkritį valstijos gubernatoriumi tapus Mattui Bevinui, Kentukio valdžia išleido įsaką, kuriuo nuo santuokos sertifikatų pašalinamas valstijos tarnautojų parašas.

Šis įsakas užtikrino valstijos tarnautojų sąžinės laisvę nepatvirtinti vienalyčių „santuokų“ bei leido teismui panaikinti visus kaltinimus Kim Davis. 

Parengta pagal Churchmilitant.com informaciją


Susiję

Šiaurės Amerika 7444029844488309222

Rašyti komentarą

2 komentarai

Augustinas rašė...

Šauniai čia. Bet būtų geriau, kad visi tie kaltinimai būtų buvę atmesti iš karto.

Pikc rašė...

Tiek ir to šaunumo - priverstinis tokių "santuokų" registravimas išliko, jokių bylų dėl siautėjančių homunistų grasinimų, kiek suprantu, irgi niekas nekels, tad normaliems, padoriems valstijos tarnautojams situacija pagerės tik tiek, kad bent jau kalėjimas negrės (su sąlyga, kad vėl koks homuniaga į gubernatoriaus kėdę neatsisės).

item