Tūkstančiai kolumbiečių protestavo prieš genderizmą šalies mokyklose

Praeitą savaitę tūkstančiai kolumbiečių visoje šalyje išėjo į gatves protestuodami prieš naują šalies Švietimo ministrės ir atviros homo...


Praeitą savaitę tūkstančiai kolumbiečių visoje šalyje išėjo į gatves protestuodami prieš naują šalies Švietimo ministrės ir atviros homoseksualės Ginos Parody iniciatyvą reformuoti Kolumbijos mokyklų mokymosi programas, mokant mokinius teigiamai vertinti homoseksualumą ir transeksualumą.

„Ne genderizmui!“, skandavo Bucaramangos mieste susirinkę tūkstančiai kolumbiečių. „Tegyvuoja vaikų teisės! Tegyvuoja šeima! Jei susivienys, šeimos niekada nebus nugalėtos!“

Protestuotojai reikalavo Švietimo ministrės G, Parody atsistatydinimo. Ji siūlo visose valstybinėse ir privačiose Kolumbijos mokyklose pertvarkyti mokymosi programas, įtraukiant į jas mokymą „nediskriminuoti“ seksualinės orientacijos ar vidinio „gender identiteto“ (angl. gender - socialinė lytis, kuri esą gali neatitikti žmogaus biologinės lyties) pagrindu.

Į G. Parody planą reformuoti šalies mokinių mokymosi programas įeina ir speciali brošiūra, sukurta su Jungtinių Tautų agentūrų pagalbą, kurioje mokiniams būtų pateikiama informacija, jog reikia „gerbti“ ir „vertinti“ transeksualumą ir homoseksualumą.

Kilus pasipiktinimui dėl rengiamų mokymosi programų pataisų, Švietimo ministerija bandė nuraminti kolumbiečius, jog mokyklos nebus verčiamos priimti šių pataisų.

Tačiau viena katalikiška mokykla jau buvo priversta pašalinti iš savo vadovėlio frazes, smerkiančias homoseksualius santykius. Švč. Mergalės Marijos Gerosios Patarėjos mokykla šiais metais buvo priversta iš savo vadovėlio pašalinti teiginį, jog homoseksualus elgesys „giliai pažeidžia fizinį ir moralinį žmonių integralumą“.

Šiek tiek anksčiau Konstitucinis teismas nusprendė, kad dviems mokiniams, teigiantiems, jog yra „transeksualūs“, mokyklos privalo leisti dėvėti priešingos lyties rūbus.

Gina Parody yra atvira homoseksualė, viešai prisipažinusi, jog turi lytinių santykių su Komercijos, industrijos ir turizmo ministre Cecilia Alvarez-Correa.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją


Susiję

Pasaulis 3359087715351032627
item