Švedijoje vienalytes sąjungas sudarę asmenys tris kartus dažniau bando nusižudyti

Europos epidemiologijos žurnale pasirodęs tyrimas atskleidžia, kad Švedijoje vienos lyties asmenų sąjungose esantys asmenys beveik tris k...

Europos epidemiologijos žurnale pasirodęs tyrimas atskleidžia, kad Švedijoje vienos lyties asmenų sąjungose esantys asmenys beveik tris kartus dažniau žudosi nei susituokę heteroseksualai.

Tyrimas „Savižudybės tarp susituokusių porų Švedijoje: ar rizika didesnė tarp tos pačios lyties porų?“ pasinaudojo Švedijos vyriausybės duomenų bazėmis ir palygino daugiau nei šešis tūkstančius „susituokusių“ vienalyčių porų su didesne susituokusių heteroseksualų, santuoką sudariusių tarp 1996 ir 2009 metų, populiacija.

Tyrimu nustatyta, kad homoseksualiose sąjungose esantys asmenys turi net 2,7 didesnę tikimybę nusižudyti nei asmenys, esantys heteroseksualiose santuokose.

Tyrimo autoriai pastebi, kad visuomenės netolerancija homoseksualiam elgesiui negali būti laikoma pagrindiniu rodikliu, paaiškinančiu tokį didelį savižudybių skaičių, nes švedai žinomi dėl savo teigiamo požiūrio į homoseksualų elgesį.

„Net Švedijoje, kurioje yra palyginus tolerantiška aplinka homoseksualams, sąjungą sudarę tos pačios lyties asmenys yra labiau linkę į savižudybę nei susituokę heteroseksualai“, - teigia autoriai.

Panašios išvados buvo gautos ir daugelyje kitų tyrimų, atliktų per paskutinius metus. Visi jie patvirtina stiprų ryšį tarp homoseksualaus elgesio ir daugybės neigiamų psichologinių pasekmių, net tose šalyse, kuriose homoseksualus elgesys yra plačiai toleruojamas.

Tyrimai Nyderlanduose, kurie laikomi labiausiai homoseksualų elgesį toleruojančia šalimi pasaulyje, parodė, kad homoseksualai dažniau turi elgesio ir valgymo sutrikimų, patiria nerimą, piktnaudžiauja alkoholiu ir narkotikais, bando nusižudyti.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 35383207081094899

Rašyti komentarą

3 komentarai

Anonimiškas rašė...

Liūdna. Vietoj to, kad būtų ieškoma būdų padėti tiems žmonėms, pasaulyje atsiranda šalių, kur nori drausti psichoterapinę pagalbą dėl problemų, susijusių su homoseksualumu, lyg jį išlaikyti būtų kažkas naudingo asmenybei. Tyrimas rodo, kad vien "santuokos" problemos neišsprendžia, o gyventi homoseksualams, atrodo, nėra lengva.

Nežiniukas rašė...

Neteisingi ir hamafuobiški tyrimaj. Viskas, kas neaiškina hamaseksualų žydymasi dėl hamafuobų netolenacijas, yra hamafuobiški ir tendencingi.

Anonimiškas rašė...

Natūraliosios atrankos principų niekas neatsauke.

item