Saulius Skvernelis skelbia paramą Stambulo konvencijai

Augustės Gumbytės nuotr. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) rinkiminio sąrašo vedlys ir oficialiai paskelbtas kandidatas į ...

Augustės Gumbytės nuotr.
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) rinkiminio sąrašo vedlys ir oficialiai paskelbtas kandidatas į premjerus Saulius Skvernelis kartu su buvusia Žmogaus teisių stebėjimo instituto direktore Dovile Šakaliene lankėsi Labdaros ir paramos fonde „Frida“. Abu dalyviai viešnagės metu nusifotografavo su plakatais, reiškiančiais paramą tiek fondo veiklai, tiek ir skandalingai pagarsėjusiai Stambulo konvencijai. 

Labdaros ir paramos fondas „Frida“ - kovą už lyčių lygybę ir prieš moterų diskriminaciją deklaruojanti organizacija, siekianti „mažinti moterų diskriminaciją ir kovoti su smurtu prieš moteris, vaikus bei jaunus žmones, skatinti visuomenės pagarbą ir toleranciją pažeidžiamoms visuomenės grupėms, plėsti žmogaus teisių apsaugą, skatinti socialiai marginalizuojamų žmonių integraciją į visuomenę“. Savo veikloje organizacija nevengia paramos radikalioms iniciatyvoms. Fondo direktorė Daiva Baranauskė dalyvavo „Europride“ ir „BalticPride“ seksualinių mažumų eitynėse, o pats fondas taip pat neslepia paramos Stambulo konvencijai. Fondas užsiima „edukacine/prevencine veikla (paskaitos, diskusijos, seminarai) lyčių (ne)lybės, ją skatinančių stereotipų bei binarinio lyčių suvokimo šalinimo klausimais“.

Pastaroji konvencija, kurios iki šiol nepaisant tarptautinio spaudimo nėra ratifikavęs Lietuvos Seimas, įpareigoja šalis užtikrinti piliečių „nediskriminavimą“ dėl socialinės lyties ir lyties tapatumo. Tai reiškia, kad konvencija pasirašiusiose šalyse piliečiai turėtų teisę skelbti esantys kitos nei savo tikrosios biologinės lyties - vyrai moterimis, o moterys vyrais. Atitinkamai valstybė turėtų garantuoti tokio piliečio traktavimą pagal jo įsivaizduojamą socialinę, o ne tikrąją biologinę lytį. ios nuostatos konvencijoje numatomos ignuruojant faktą, kad lyties tapatumo sutrikimas yra psichinis sutrikimas, įtrauktas į tarptautinę ligų ir kitų sveikatos sutrikimų klasifikaciją (F64). Konvencijos šalys neturi teisės ją pasirašyti su išimtimi šiai radikaliai nuostatai. 

Augustės Gumbytės nuotr.
Parama tokio turinio konvencijai puikiai atitinka fondo tikslą „šalinti binarinį lyčių suvokimą“. LVŽS sąraše kandidatuojančios Dovilės Šakalienės parama homoseksualų lobizmui ir genderizmo ideologijai taip pat yra nuosekli ir seniai žinoma visuomenei. Tuo tarpu buvusio Vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio parama šiai genderizmą propaguojančiai konvencijai ir binarinį lyčių suvokimą šalinti siekiančiam fondui anksčiau nebuvo viešai demonstruojama, Artėjant rinkimams kyla pagrįstas klausimas, kiek tokia LVŽS sąrašo lyderio laikysena yra suderinama su pačios partijos programos nuostata „puoselėti iš santuokos ir giminystės ryšių kylančią šeimą ir skatinti gimstamumą“.



Susiję

Šeimos politika 9156596392501599973

Rašyti komentarą

22 komentarai

1Chingishan rašė...

Šitą naujieną visi turi ištransliuoti ir nei vienas žmogus jokiu pagrindu neturi rinkti nei vieno nario iš šitos naujai susikurūsios pederastų partijos.
Primenu kad ta partija neparėmė Vilniaus forumo deklaracijos dėl pederastų paradų. Taip kad kaukės numestos.

Anonimiškas rašė...

Jūsų domei http://mobile.nytimes.com/2016/07/27/health/who-transgender-medical-disorder.html?_r=1&referer=http://www.sciencealert.com/the-un-is-finally-going-to-declassify-transgender-as-a-mental-illness

Anonimiškas rašė...

joo,seniai sakiau,kad iš žaliųjų pasklido ne koks kvapelis,kai tik pasikvietė skvernelį su šakaliene.Skvernelis pritaria Stambulo Konvencijai,po kuria slepiasi GENDERIS,o šakalienė-kryžium gula už Barnevernet.Gal ir ne į temą,bet TAUTINYKAMS siūlyčiau kuo greičiau skustis barzdas,kirptis,traukti kostiumus ir kaklaraiščius iš spintų ir važiuoti į "žmones",nes rinkimai ant nosies,o dabar su visais tais "pabėgėliais"ir genderiais-tiesiog išmušė jų aukso valanda,tik reikia ja pasinaudoti.

1Chingishan rašė...

dėl to kad tautininkams tai platininė valanda kuria jie visai nesinaudoja tai supranta turbūti visi apart jų pačių. visos europinės partijos pasidarė sau nerealius retingus (kai kurios jau ir valdžia paėmė) ant šitų kelių temu- bet tik ne mūsų. Galėjo kasdien misitngus reng prieš pederastus ir emigrantus- ir ateinančiuose rinkimuose pasiimtų konstitucinę daugumą, bet ten kažkoks užtemimas.

1Chingishan rašė...

p.s. dabar arba karbauskis atsiribos nuo "skvernyy" ir tos gey-šušaros kurios prisirinko- arba nuskęs kartu.

Anonimiškas rašė...

Zino rupuzes, ka daro, ir kad uz tokia veikla kitais laikais prie sienos pastatytu... O gal zino tik tie, kurie ikalbejo juos ta plakata palaikyti. Tokiu atveju anie dar ir pasityciojo is berazumiu.

Anonimiškas rašė...

Apgailėtinas prisitaikėliškumas, akivaizdus populizmas išeinantis iš vertybių neturėjimo.

Anonimiškas rašė...

Greičiau nuskęs

Anonimiškas rašė...

Cia juk rado tokius, kurie per savo visiska neismanyma, buvo infiltruoti i judejima, kuri butina sukompromituoti.

Anonimiškas rašė...

Na nejaugi nera svarbesniu ir skubesniu Lietuvos liaudziai sprestinu dalyku??
Gejai ir lezbietes tegul sau gyvena ir dziaugiasi tuo kas jiems patinka bet kam apie tai rekti ?? Demesio truksta? Tai kad visi noretu daugiau demesio...
Buvau visa sirdim uz LVZS, bet po tokiu issukiu pamastysiu.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Seniai laikas! Gi transgenderizmas - naujausia progresyvi mada, o ir kairieji radikalai jau seniai to reikalauja, tad tiesiog gėda, kad taip ilgai užtruko! Kur tai matyta, kad koks diedukas negalėtų pas mergaites į tualetą ar dušą užeiti, jeigu anas pareiškia moteriške esąs! Gryna diskriminacija - ir ne kitaip! Taigi, belieka tik pritarti homjaunuolio ekstazei, gavus ilgai lauktą žinią. Bet nereikia užmigti ant maurų: normalizavimo eilėje dar daugybė kitų diskriminuojamų progresyvių savybių beigi orientacijų (pedofilija, incestas, zoofilija, nekrofilija, gerontofilija ir dar daug kitų)! O kur dar napoleonai, kutuzovai, leninai ir kiti avatarai! Juk jeigu žmogus ĮSITIKINĘS, kad yra tas ar anas (arba ana) - jis turi TEISĘ tokiu būti. O kiti, atitinkamai, turi PRIEVOLĘ jam tą teisę (ir kitas susijusias teises) užtikrinti! Tad pirmyn į šviesų homunistinį rytojų! Progresas nebūtų progresas, jei sustotų!
P.S. Progresyviais moksliniais tyrimais įrodyta, kad jeigu pacientas GALVOJA, kad yra ne tam kūne ir JAUČIASI negerai, tai kastracija yra vienintelis moksliškai pagrįstas gydymas. Jei netikite - paklauskite bet kurio progresyviai mąstančio individo. Kitų neklauskite - ten retrogradai, tad ką jie sako - nesiskaito.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Hmm... Nežinau, nežinau, ar čia kompromitavimas: pažiūrėkite į žaliųjų pažiūras Vakaruose - ne be reikalo anuos "arbūzais" vadina. ;)

Anonimiškas rašė...

Niekada netikėk jokiais žaliaisiais, jie visada tokiais apsimeta, vėliau pasirodo, kad jie prinokę, ir virsta raudonaisiais,skvernelis, labai asocijuojasi su sijonėliu.

Nežiniukas rašė...

Tuose žaliuosiuose yra tikrai garbingas žmogus - Aurelijus Veryga. Bet panašu, kad šiai sisteminei partijai reikalingi panašūs žmonės kaip Veryga naivuoliams privilioti. Paprasti žmogeliai paprastai galvoja, kad va, jei išrinksime tokį kaip Veryga, jis galės daug nuveikti. Jie nesupranta, kad yra žmonių, kurie po rinkimų užsakys politinius orus, o tie garbūs žmonės tarnavo tik kaip jaukas.

Gaila, bet po tokių žaliųjų akibrokštų - neprotestavo prieš pider paradą, pasisako už Stambulo konferenciją - aš nebūsiu už žaliuosius balsavusiame sąraše.

Net nepaisant to, kad Karbauskis propaguoja blaivystę. Nepakanka pamatyti vieną sveiką detalę, kad nuspręstum pirkti visą supuvusį daiktą.

Anonimiškas rašė...

Čia tai bent...Žadėjau už juos balsuoti, nors Skvernelis - atgrasus ir įsimintinas tipas iš Nepriklausomybės minėjimų Kaune ir Vilniuje 2013 metais bei Garliavos šturmo. Tai ką daryti? Tame sąraše yra tokie iškilūs asmenys, kaip profesorius Eugenijus Jovaiša, Daktaras Veryga, Stasys Jekeliūnas, Dainius Kepenis ir kiti. Tad už ką belieka balsuoti?

Augustinas rašė...

Va, koks teisus gerb. Pikc, nesileisdamas į diskusijas su homsomolu:

http://www.crisismagazine.com/2016/reasoned-analysis-vs-blah-blah-sneer-blah

1Chingishan rašė...

balsuok už Puteikį arba už tautininkus.

Gluosnis rašė...

Na man tai bus paskata balsuoti uz konservatorius. Galvojau jau beveik uz valstiečius - bet jei taip - tai tegul...

Anonimiškas rašė...

Chingischan, siūlau nebalsuoti už Puteikį. Žiūrėkit, su kuo jis sudarė koaliciją. Tas Krivickas taip pat pritaria gėjų "santuokoms", tik sako, kad Lietuva KOL KAS tam nepasiruošusi (skaityti komentarus).

https://www.facebook.com/niuniku/posts/10206897895035973

Anonimiškas rašė...

Be tautininkų dar ir Liaudies partija verta dėmesio. Įdomu, kad R. Paulauskas pirmininkas:

http://www.ekspertai.eu/xiii-naktigone-kitaipllp-programos-pristatymas/

Anonimiškas rašė...

:) a.a Prunskienės įkurta partija verta dėmesio ? Draugas, supainiojote auditorijas.
O paklausius Rolando kalbų, tai jam tik ir pirminikaut tokiai partijai. Žiū po kelių metų tradiciškai ir medalį iš rusijos paštinikas atneš...

Paulius S.V. rašė...

Anonimiškas labai tiki konservatorių skleidžiamais šmeižtais - nieko bendro R.Paulauskas su Rusija neturi.

item