Ramūno Karbauskio atsakymas dėl partijos pozicijos Stambulo konvencijos atžvilgiu

Reaguodamas į portale propatria.lt paviešintą LVŽS sąrašo lyderio ir kandidato į premjerus Sauliaus Skvernelio paramą skandalingai paga...


Reaguodamas į portale propatria.lt paviešintą LVŽS sąrašo lyderio ir kandidato į premjerus Sauliaus Skvernelio paramą skandalingai pagarsėjusiai Stambulo konvencijai, partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis savo Facebook paskyroje parašė atsakymą dėl partijos pozicijos Stambulo konvencijos ir joje propaguojamos „socialinės lyties“ atžvilgiu. Dalinamės šiuo atsakymu su savo skaitytojais.

***

Artėjant rinkimams viešojoje erdvėje pasigirsta abejonės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) nuostatomis šeimos politikos srityje. Noriu dar kartą pasakyti, jog LVŽS pozicija nekinta – pripažįstame vyro ir moters santuoka grindžiamos šeimos svarbą visuomenei.

Aktyviai prisijungėme prie Europos piliečių iniciatyvos „Mama, tėtis ir vaikai“ – rinkdami parašus, kviesdami Lietuvos gyventojus pasisakyti už krikščioniškomis vertybėmis paremto šeimos ir santuokos apibrėžimo įtvirtinimą Europos Sąjungos teisėje.

Mūsų ruošiamoje Vyriausybės programoje neabejotinai siūlysime priemones, kurios pasitarnaus smurto artimoje aplinkoje mažinimui, užtikrins rūpestį pažeidžiamomis šeimomis, jose gyvenančiais vaikais. Tačiau smurtas ar dėmesys tik socialinės rizikos šeimoms negali tapti pagrindine visos šeimos politikos ašimi. Būtina rūpintis visomis Lietuvos šeimomis.

Pasisakome prieš Stambulo konvencijos ratifikavimą. Visiškai pritariame pagrindinei minėtos konvencijos minčiai, kad smurtas prieš moteris turi būti eliminuotas ir pripažįstame, jog smurto mažinimui reikalinga numatyti savalaikes ir efektyvias priemones, tačiau negalime nepastebėti, jog šioje konvencijoje pateikiamas „socialinės lyties“ apibrėžimas, kas kelia realų pavojų mūsų remiamai šeimos politikai, orientuotai į šeimą, pagrįstą vyro ir moters santuoka bei giminystės (tėvystės ir motinystės) ryšiais. Ratifikavus minėtą konvenciją galimas naujas šeimos politikos traktavimas, kai šeimos bus sudaromos „socialinės lyties“ pagrindu, kada lytis nėra nulemta biologiškai, bet gali būti pasirinktas dalykas. Bet koks LVŽS rinkimų sąrašo narių pareiškimas ar veiksmas Stambulo konvencijos atžvilgiu traktuotinas tik kaip palaikymas siekio stiprinti kovą prieš smurtą artimoje aplinkoje.

Tikimės, jog po artėjančių Seimo rinkimų visos Lietuvos partijos bendradarbiaus, siekdamos stiprinti Lietuvos šeimas, nes tik darni ir stipri šeima gali sukurti darnią visuomenę.


Susiję

Šeimos politika 5914473236931016471

Rašyti komentarą

15 komentarų

Anonimiškas rašė...

Netikiu aš jais. Eisiu už tautininkus.

Anonimiškas rašė...

Pritariu,dėl tautininkų irgi.Beje,Karbauskis čia daug prišnekėjo,bet įsileidęs šakalienę į partiją manau,tegu nesitiki,kad Stambulo konvencija bus pamiršta...Ir kažkaip galai nesueina-"pasisakome prieš" ,bet "traktuotinas,kaip palaikymas"?

Anonimiškas rašė...

Daugiausiai tokiems galioja sena kaip žemė patarlė,,Pažadėjai patiešijai netesėjai negriešijai''o prieš rinkimus darosi dar aktualesnė.

1Chingishan rašė...

tai tegu įrodo savo ir partijos nuostatas išmesdamas skvernelį ir kitus pederastų aktyvistus.
Aš už Puteikį.

Anonimiškas rašė...

Puteikis eina su Krivicku, kuris ką tik pareiškė, kad iš principo neprieštarauja gėjų "santuokoms", tik Lietuva joms dar nepasiruošusi.

Anonimiškas rašė...

o aš už Lietuvos liaudies partiją. nepatinka, kad Julius Panka susidėjo su Tvarkos ir teisingumo partija, kuri į VRM ministrus delegavo Tomą Žilinską.

1Chingishan rašė...

Puteikio partija prisijungė prie Vilniaus forumo nuostatų prieš pederastiją ir jų paradus. Tai to prisiplakusio krivicko (kuris man itin nepatinka) pareiškimą (kurio nemačiau) vertinčiau kaip jo asmeninę nuomonę ir iškrypelių balsų gaudymą prieš rinimus.

Nežiniukas rašė...

Įdomu, o kaip tuomet Karbauskis vertintų Hitlerio "Mein kampf"? Juk ten irgi yra gerų minčių.

Negali Stambulo konvencijos "išmėsinėti" ir pasirinkti tik "skaniausius kąsnelius". Kaip ir kiekvieną konvenciją tu arba priimi, arba atmeti. Trečio kelio teisėje nėra.

Man čia panašu į bet kurios sisteminės partijos naudojamą gero ir blogo policininko taktiką - bet koks mėšlas puikiai sugyvena su gerais dalykais - juk vieniems rinkėjams reikia mėšlo, o kitiems - gerų dalykų. O pačiai partijai reikia rinkėjų balsų - juk jie anoniminiai.

Kadangi jau laikas balsuoti už partijas, kurios yra moraliai priimtinos, o ne moraliai iš dalies, ar kai tai naudinga, todėl į bačką medaus įdėjus šaukštą mėšlo, nors ir kai kam būtų keista, bet gaunama bačka mėšlo.

Taigi, Karbauskis tik patvirtino, kad iš esmės jam svetimi sveikos šeimos siekiai. Ir nereikia jam apsimetinėti ir aiškinti, kaip kokiam neišmanėliui ūkininkui, kad javų lauke javai ir piktžolės gali kartu augti.

Nebent esi piktžolių augintojas.

Anonimiškas rašė...

O juk javu lauke piktzoles gali augti. Ir auga.ir del to niekas gero ukininko nevadina piktzoliu augintoju. Vaikui iki 10 metu pasaulis juodai baltas. Kai tai tesiasi ir penkta desimti, jau beda.

Nežiniukas rašė...

Gero ūkininko javų lauke piktžolės neauga - tam yra įvairios priemonės, kad neaugtų.

O dėl vaikų matymo juodai-balta, tai atsakau - vertybiniuose dalykuose, pavyzdžiui kalbant apie pinigus, tik vaikams nėra padirbtų pinigų - jiems bet kokie pinigai yra tikri pinigai. Tik sąmoningiems žmonėms yra tikri ir netikri pinigai, bei nėra pusiau tikrų pinigų.

Taip kad panašu, kad kalbuosi su anonimišku iki 10 metų vaiku.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Tai kad J. Panka nebe Tautininkų partijoj.
O Karbauskio pareiškimas man skamba maždaug taip: "mes, šiaip, bolševikų nepalaikom. Tikrai-tikrai. Mes tikri patriotai. O kai mus matote mojuojant raudonom vėliavom, nešant Lenino portretus ir šaukiant "ura" - tai tik reiškia, kad mes irgi už darbo liaudį. Tik tiek. Bet šiaip tai ne, mes ne su jais - visi, kam bolševikai nepatinka, galit drąsiai už mus balsuoti, nes mes tikrai ne tokie". :D

Unknown rašė...

Jūs matote tą ką norite matyti. Ramūnas Karbauskis pasakės esmę: LVŽS Stambulo konvencijos nepalaiko, o palaiko normalią šeimą, pagrįstą moters ir vyro santykiais.
Kam išvedžioti? Taip, įvyko nesusipratimas dėl tos konvencijos, bet programoje viskas aiškiai surašyta juoda ant balta ir nei vienas sąrašo narys programos nenuginčina. Čia gera pamoka, kad būtina detaliai analizuoti ir gilintis. Tik tiek. Panašūs dalykai tuo ir pasižymi, kad esminė mintis gera, bet užslėpta daug smulkių punktų, kurie yra visiškai nepriimtini... čia tokia taktika - tas pats ir su Stambulo konvencija.

Pikc rašė...

Sakote, įvyko nesusipratimas ir "če nesiskaito"? Nagi, pasižiūrim, kas "nesiskaito":
1. Partijos sąraše pirmu numeriu įrašytas veikėjas lankosi iškrypėliškoje propagandoje dalyvaujančiame centre ir išreiškia jam paramą.
2. Tame pačiame sąraše yra iškrypėliškos propagandos sklaidos aktyvistų kontoros vadovė Dovilė Šakalienė (o taip pat kairiųjų radikalų NK95 (irgi aktyvių neomarksizmo propagandistų) atstovas Tomas Tomilinas).
3. Abu viešai pareiškė paramą iškrypimus propaguojančiai Stambulo konvencijai.
4. Nė vienas nepakeitė savo nuomonės, nurodydamas, kad jų požiūris neatitinka partijos programos.
5. Abu tebėra partijos sąrašuose ir tose pačiose vietose nepaisant savo demonstruojamo požiūrio.
6. Pačios partijos pozicija - "nekreipkit dėmesio, če nesiskaito, vis tiek balsuokit." :D
Ir pabaigai - net jeigu apsimestume visiškais naivuoliais ir patikėtume Tamstos išvedžiojimais, tai reikštų tik viena: jeigu jau kandidatai remia visokias kontoras ir konvencijas, "detaliai neišanalizavę ir neįsigilinę", ką gi jie, po velniais remia - tai tokiems žiopliams valdžios NIEKAIP negalima patikėti, nes tiek "priskaldys malkų", kad maža nepasirodys. O partija sakys - nekreipkit dėmesio, čia nesusipratimas buvo, tiesiog neįsigilinta. :D

1Chingishan rašė...

pilnai pritariu Pikc.

Anonimiškas rašė...

Neįtikino valstiečių lyderio Karbauskio argumentai. Tiek Skvernelis, tiek Šakalienė yra aiškūs liberalai, jie, patekę į Seimą, nepalaikys tradicinių vertybių. Net vaikiškų knygelių leidyboje šalia Mamontovo ir Karbauskio Spaudos konferencijoje Seime sėdėjo genderistė. Pamenu, kaip Ropė rinkimuose į EP per radiją atsakinėjo, kad jam netrukdo w raidė ir pan. O kur dar prorusiškas Tomylinas.
Nieko gero tautai tokie kandidatai neduos, gražūs žodžiai yra tik rinkėjų apgaulei.

item