Ramūno Karbauskio atsakymas dėl partijos pozicijos Stambulo konvencijos atžvilgiu

Reaguodamas į portale propatria.lt paviešintą LVŽS sąrašo lyderio ir kandidato į premjerus Sauliaus Skvernelio paramą skandalingai paga...


Reaguodamas į portale propatria.lt paviešintą LVŽS sąrašo lyderio ir kandidato į premjerus Sauliaus Skvernelio paramą skandalingai pagarsėjusiai Stambulo konvencijai, partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis savo Facebook paskyroje parašė atsakymą dėl partijos pozicijos Stambulo konvencijos ir joje propaguojamos „socialinės lyties“ atžvilgiu. Dalinamės šiuo atsakymu su savo skaitytojais.

***

Artėjant rinkimams viešojoje erdvėje pasigirsta abejonės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) nuostatomis šeimos politikos srityje. Noriu dar kartą pasakyti, jog LVŽS pozicija nekinta – pripažįstame vyro ir moters santuoka grindžiamos šeimos svarbą visuomenei.

Aktyviai prisijungėme prie Europos piliečių iniciatyvos „Mama, tėtis ir vaikai“ – rinkdami parašus, kviesdami Lietuvos gyventojus pasisakyti už krikščioniškomis vertybėmis paremto šeimos ir santuokos apibrėžimo įtvirtinimą Europos Sąjungos teisėje.

Mūsų ruošiamoje Vyriausybės programoje neabejotinai siūlysime priemones, kurios pasitarnaus smurto artimoje aplinkoje mažinimui, užtikrins rūpestį pažeidžiamomis šeimomis, jose gyvenančiais vaikais. Tačiau smurtas ar dėmesys tik socialinės rizikos šeimoms negali tapti pagrindine visos šeimos politikos ašimi. Būtina rūpintis visomis Lietuvos šeimomis.

Pasisakome prieš Stambulo konvencijos ratifikavimą. Visiškai pritariame pagrindinei minėtos konvencijos minčiai, kad smurtas prieš moteris turi būti eliminuotas ir pripažįstame, jog smurto mažinimui reikalinga numatyti savalaikes ir efektyvias priemones, tačiau negalime nepastebėti, jog šioje konvencijoje pateikiamas „socialinės lyties“ apibrėžimas, kas kelia realų pavojų mūsų remiamai šeimos politikai, orientuotai į šeimą, pagrįstą vyro ir moters santuoka bei giminystės (tėvystės ir motinystės) ryšiais. Ratifikavus minėtą konvenciją galimas naujas šeimos politikos traktavimas, kai šeimos bus sudaromos „socialinės lyties“ pagrindu, kada lytis nėra nulemta biologiškai, bet gali būti pasirinktas dalykas. Bet koks LVŽS rinkimų sąrašo narių pareiškimas ar veiksmas Stambulo konvencijos atžvilgiu traktuotinas tik kaip palaikymas siekio stiprinti kovą prieš smurtą artimoje aplinkoje.

Tikimės, jog po artėjančių Seimo rinkimų visos Lietuvos partijos bendradarbiaus, siekdamos stiprinti Lietuvos šeimas, nes tik darni ir stipri šeima gali sukurti darnią visuomenę.


Susiję

Šeimos politika 5914473236931016471
item