Po teroristinių išpuolių Europoje pastebimas ginklų pardavimų išaugimas

Po Vakarų Europą sudrebinusių teroro išpuolių, ne vienoje Europos šalyje stipriai išaugo perkamų šaunamųjų ginklų ir kitų savigynos priet...

Po Vakarų Europą sudrebinusių teroro išpuolių, ne vienoje Europos šalyje stipriai išaugo perkamų šaunamųjų ginklų ir kitų savigynos prietaisų skaičius, praneša Reuters.

Nors oficialios statistikos, rodančios ginklų įsigijimą Europos šalyse, nėra, tačiau remiantis naujienų agentūra Reuters, šaunamųjų ginklų įsigijimas stipriai išaugo Šveicarijoje, Austrijoje ir Čekijoje.

Čekijoje per paskutinius penkis mėnesius išduotų leidimų turėti ginklą skaičius išaugo net 6 tūkstančiais, nors prieš tai kelis metus beveik neaugo.

Iš 26 Šveicarijoje esančių kantonų į Reuters apklausą atsakė 12, ir visų jų atsakymuose teigiama, kad pastebimas spartus leidimų laikyti giklus skaičiaus augimas.

Šveicarijos policijos atstovas Hanspeteris Kruesi teigimu, „nors oficialus šios tendencijos paaiškinimas neegzistuoja, tačiau pastebimas ryšys su teroristiniais išpuoliais Europoje“.

Vokietijoje tokia tendencija nepastebima dėl ten galiojančios itin griežtos šaunamųjų ginklų įsigijimų tvarkos, tačiau šalyje net 50 procentų išaugo kitokių savigynos prietaisų, tokių kaip garsiniai šautuvai ar pipirinių dujų balionėliai, įsigijimas.

Ingo Meinhardas, Vokietijos ginklų gamintojų ir pardavėjų asociacijos pirmininkas, teigia, jog išaugęs garsinių šautuvų ir pipirinių dujų balionėlių poreikis atsirado po seksualinių išpuolių prieš moteris Naujųjų metų naktį.

Parengta pagal Reuters.com informaciją


Susiję

Pasaulis 8080176671225784031
item