Norvegija: G. Leščinskienės sūnus perkeltas jau į ketvirtą globėjų šeimą – nepavyksta patenkinti vaiko poreikių

LNK praneša, kad jau daugiau kaip pusantrų metų savo sūnaus net nemačiusi Gražina Leščinskienė tęsia kovą teismuose. Paskutinės žinios a...


LNK praneša, kad jau daugiau kaip pusantrų metų savo sūnaus net nemačiusi Gražina Leščinskienė tęsia kovą teismuose. Paskutinės žinios apie sūnų jai keliančios itin didelį nerimą – liepos pradžioje 9-erių sulaukęs jos sūnus buvo perkeltas jau į ketvirtą globėjų šeimą, skelbia Alfa.lt.

G. Leščinskienei pradėjus domėtis, kodėl taip dažnai keičiami globėjai, buvo atsakyta, jog „globėjai negali 100 proc. duoti jam to, ko jam reikia.“ Į motinos prašymus sukonkretinti, kokių vaiko poreikių nepavyksta užtikrinti, vaiko interesams neva atstovaujantys Norvegijos pareigūnai nieko daugiau pasakyti negalėjo: „Aš keletą kartų perklausiau, ko būtent. Neišeina, negali, nekonkretizavo. Kol vyksta teismas, tol jokių susitikimų, nieko. [...]“, – pasakojo sūnaus globos Norvegijoje netekusi moteris.

Kaip LNK pakomentavo Alina Jakavonienė, Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorė, tikimasi, kad Norvegijai ratifikavus Hagos konvenciją, bendradarbiauti dėl lietuvių atžalų perdavimo į gimtinę turėtų būti lengviau.

Iki šiol Lietuvos Vaiko teisių ir įvaikinimo tarnyba jau kreipėsi į atitinkamas Norvegijos institucijas dėl 6 vaikų, paimtų iš 5 Norvegijoje gyvenančių lietuvių šeimų.

Specialistės teigimu, tikėtis, kad visi 6 lietuviai bus grąžinti į Lietuvą, kol kas neva negalima: „Jurisdikcijos perdavimą sprendžia tos šalies institucijos, neretai tai yra teismai, jei teismas nusprendžia, kad jurisdikcijos perdavimas neatitinka vaiko interesų, tai ta šalis gali priimti tokį sprendimą. Gali būti situacijos, kai vaiko motina lieka valstybėje ir nesutinka, kad vaikas būtų perduotas į Lietuvą, arba kai šalis nustato, kad vaikas adaptavosi, yra ten gimęs, turi valstybės pilietybę. Tokiais atvejais neretai kitos šalys, su kuriais bendradarbiaujame, atsisako perduoti jurisdikciją“, – sako Alina Jakavonienė.

Plačiau siūlome žiūrėti LNK reportaže ČIA.

Susiję

Pažangos ideologija 4727653151638381677

Rašyti komentarą

11 komentarų

Anonimiškas rašė...

joo,"tikimasi".Mūsų klabukai mat,TIKISI.Jie ne tikėtis turi,bet visomis priemonėmis PRIVALO ginti Lietuvos piliečius.Beje,tas apie adaptaciją-geras,tai gal vagiui,kuris pavogė mano mašiną,ją ir palikime,nes jis prie jos ADAPTAVOSI ir priprato...Dvidešimt pirmas amžius,vakarietiška šalis,bet elgiasi kaip kokia inkvizitorė,o visi tik rankom paskėsčioja,nes mat "ten tokia tvarka".Galvoje netelpa.Beje šakalienė,ta kur kryžium gulė už Barnevernet,dabar su taip vadinamais "valstiečiais"-į POLITIKĄ eina,ir jeigu jiems pavyks laimėti,tai matyt dar ir kokį postelį gaus,na o tada belieka tik įsivaizduoti,kokiu greičiu visos progresyviosios barneverniškos vaikų auklėjimo mados,pasieks ir mus.

linalk rašė...

o kur didieji vaiku teisiu ir apskritai žmogaus teisiu gynejai ??? Tie, kur labai verkia del geju teisiu

Anonimiškas rašė...

o ko čia stebėtis? jeigu motina su vaiku elgėsi kaip su šuniuku, o vaikas yra gimęs Norvegijoje ir yra tos valstybės pilietis, tai Norvegija savo pilietį nuo tokių mamų gins. Ir teisingai darys.

Anonimiškas rašė...

trečia šeima (norvegų) su vaiku "elgiasi kaip su šuniuku".

Unknown rašė...

O kas sakė, kad motina su vaiku elgėsi kaip su šuniuku? Tai, ką čia troliai išdarinėja su vaiku yra kur kas blogiau ..

Anonimiškas rašė...

O fabar vaikas tai labai laimingas, ane? Tiesiog rojus.....niekam neitinka, meto is namu i namus......

Anonimiškas rašė...

tai valstybė ir neleidžia elgtis kaip su šuniuku - lietuvaitė tai būtų, kurią taip adoruojate, ar norvegių lesbiečių porelė. Nesvarbu kas - svarbu, kad su vaiku taip negalima. Teisingas požiūris, buduliams turėtų būti pamokantys tokie atvejai. pripratę rėkimu paimti viršų, tautiniai valdininkai liurbiai ir bijo garsiau rėkiančių. Tikra valstybė to neleidžia ir tai yra Norvegijos stiprybė. Dėl to ir gyvena ramiai, tvarkingai ir turtingai. O jūs - mėšle. Taip ir gyvensit su tokiu požiūriu.

Pikc rašė...

Gerbiamieji, šitas anonimiškas homjaunuolis savo neadekvatumą jau yra įrodęs ne kartą, tad su tokiais ginčytis nėra prasmės - tie kompleksuose paskendę nabagai temoka "budulei", "bukei", o jų galvelėse vietoj minčių sukasi tik "dajoš homunizm!". Tokia fauna gali būti nebent diskusijos objektais, bet tikrai ne lygiaverčiais dalyviais. ;)

Anonimiškas rašė...

Glušiau tu-vaikas gimęs Lietuvoje ir yra Lietuvos pilietis.

trenerisVytenis rašė...

Mluojate. Vaikas gimęs Lietuvoje ir mama vaiką į Norvegiją atsivežė, kai gerokai joje padirbėjo, kai įsigijo butą. Tada ir atimtas tas vaikas tapo. O dėl ko atimtas, tai niekas žinoti negali. Iš kur žinote, kaip motina elgėsi su vaiku? Su ja kartu gyvenote - matėte?

Anonimiškas rašė...

buduliai visai pašėlo. Ar dabar tam, kad pasitikėčiau teismo sprendimu, man reikia pamatyti visus įvykdytus nusikaltimus?

item