Maskvoje 75% visų išprievartavimų atlieka imigrantai

Daugumą išprievartavimų Maskvoje įvykdo atvykėliai iš Vidurinės Azijos. Kaip informuoja naujienų tarnyba „Maskva”, apie tai rugpjūčio 25...


Daugumą išprievartavimų Maskvoje įvykdo atvykėliai iš Vidurinės Azijos. Kaip informuoja naujienų tarnyba „Maskva”, apie tai rugpjūčio 25 dieną, ketvirtadienį, papasakojo Rusijos sostinės kriminalinių tyrimų valdybos prie Vidaus reikalų ministerijos viršininko pavaduotojas Michailas Trubnikovas.

„Pagal bendrąją statistiką, 75% visų išprievartavimų įvykdo migrantai. O jeigu iš šio kiekio skaičiuoti statistiškai, tai 90% migrantų, įvykdžiusių išprievartavimus, yra iš Tadžikistano, Uzbekistano, Kirgizijos” – kalbėjo Trubnikovas.

Jis taip pat pažymėjo, kad lytinių nusikaltimų, palyginus su praeitais metais, sumažėjo.  Tačiau valdininkas taip pat atkreipė dėmesį, kad moterys, ypač gimusios Vidurinėje Azijoje, dažnai apie panašius atvejus nepraneša.

Bet to, Trubnikovas patarė naudoti bet kokias pagalbines priemones, siekiant apsiginti nuo prievartautojo, ir tada bėgti, pasitaikius pirmai progai: „Jeigu galima pabėgti, tai geriau pabėgti. Jeigu po ranka yra bent kokios priemonės, kad ir tokios kaip raktų pakabukas, raktai ar kitos, tai reikia smūgiuoti su jais prievartautojui į akis ir tada bėgti. Nieko kito daryti nereikia.”

Valdybos viršininko pavaduotojas priminė, kad mieste yra labai aštri problema, susijusi su įvykdytais lytiniais nusikaltimais prieš nepilnametes. 

Susiję

Pasaulis 7857421937553403340
item