Kolumbiečių protestai pasiekė tikslą: šalies mokyklose genderizmo nebus

Po to, kai dešimtys tūkstančių Kolumbijos gyventojų išėjo į gatves protestuodami prieš šalies mokyklose siekiamą diegti genderizmo ideolo...

Po to, kai dešimtys tūkstančių Kolumbijos gyventojų išėjo į gatves protestuodami prieš šalies mokyklose siekiamą diegti genderizmo ideologiją, Kolumbijos prezidentas pareiškė, kad tai nebus daroma.

Švietimo ministerija siekė visose šalies mokyklose, net privačiose ir katalikiškose, įdiegti Jungtinių Tautų parengtus homoseksualumą, gender teoriją ir transeksualumą propaguojančius vadovėlius.

Tačiau po visoje šalyje kilusių protesto akcijų, Kolumbijos prezidentas Juanas Santos suorganizavo privatų susitikimą su šalies vyskupais, o po jo viešai pareiškė, kad „nei Švietimo departamentas, nei nacionalinė vyriausybė niekada neskleis taip vadinamos gender ideologijos“.

Nepaisant to, kad minėti vadovėliai jau yra gavę Švietimo ministerijos pritarimą, prezidentas pažadėjo, kad jie nebus patvirtinti.

Tačiau Kolumbijos viešąją erdvę pasiekė daugybė straipsnių, abejojančių, ar bandymo mokyklose diegti gender ideologiją atsisakoma visam laikui. Pasak apžvalgininkų, greičiausiai toks bandymas atidedamas tik kuriam laikui, laukiant tam palankesnės progos.

Parengta pagal Churchmilitant.com informaciją


Susiję

Pasaulis 2993768799242728129
item