Gyvenimu Latvijoje nusivylę pabėgėliai palieka ir šią šalį

Iš Artimųjų Rytų į Latviją atvykstantys pabėgėliai jau palieka ir šią šalį. Pasak jų, Latvija – itin skurdi valstybė, jie čia negali  iš...


Iš Artimųjų Rytų į Latviją atvykstantys pabėgėliai jau palieka ir šią šalį. Pasak jų, Latvija – itin skurdi valstybė, jie čia negali  išlaikyti savo šeimų. Pabėgėliai teigia, kad vykdami į Latviją to nežinoję.

Migrantų šeimos galva Latvijoje gauna 139 eurus per mėnesį, kiti jo šeimos nariai – dar po 97 eurus (kiekvienas). Didesnio būrio pabėgėlių stengiamasi neapgyvendinti kompaktiškai – saugumo sumetimais. Latvijoje pabėgėliams sunkiausia – rasti darbą: darbdaviai jų nenori priimti. 

Daugelį migrantų šokiruoja žinia, jog Latvijos atlyginimai – vieni mažiausių Europos Sąjungoje. Tad daugelis jų šalį jau palieka, dažniausiai – nelegaliai. 

Latvijos visuomenę šokiravo žinia, jog, migrantams net ir išvykus iš šalies, pinigai jiems mokami dar 9 mėnesius. Tai numato šalies įstatymai.

Kilus dideliam ažiotažui, vyriausybė žada šį klausimą svarstyti antradienį. Premjeras Maris Kučinskis pažadėjo, kad iš šalies išvykę pabėgėliai pinigų nebegaus. Tiesa, naujoji tvarka įsigalios tik nuo sausio 1 d.

Susiję

Pasaulis 6964896278508892989

Rašyti komentarą

7 komentarai

Anonimiškas rašė...

joo,matyt afganiškame kišlake atlyginimai,o ypač pašalpos,didesnės nei Latvijoje...Man vis niekaip neprieina-kaip gali tie,kurie aiškina apie per mažas pašalpas,būti vadinami PABĖGĖLIAIS.Ar daug pašalpų,savo laiku, gavo mūsų DIPUKAI?

Frodo Baggins rašė...

Kaip gerai kad musu ekonomine padetis blogesne negu vakaru europos. Gal dekokime uz tai uzuot skundesi! Nera to blogo kas neiseitu i gera!

Anonimiškas rašė...

Nėra už ką dėkoti. Baltijos šalys akyse nyksta. Iš Artimųjų Rytų žmones varo karas. O kas iš čia varo žmones? Atsakymas - KARAS, kuris vykdomas prieš žmoniją (Dievo sukurtą), tik kiekvienoje pasaulio vietoje kitais būdais. Lietuva yra PABĖGĖLIŲ kraštas (iš kurio BĖGA žmonės ir į kurį nesiruošia grįžti). Migrantų krizė Europoje (ir ne tik) yra tik viena iš apraiškų labai liūdno mūsų akyse vykstančio Europos lavono smarvės skleidimo proceso - ir vienas šio proceso dvokiantis "pirstelėjimas" yra NEOLIBERALIOS LIETUVOS VALSTYBĖS ŠOKAMAS KANKANAS.

Frodo Baggins rašė...

Gris jie i Lietuva kai ten shariata ives...

Anonimiškas rašė...

Lietuviai, buriais varantys i Vakaru Europa, yra tokie patys geresnio (sotesnio) gyvenimo ieskantys pabegeliai, kaip afganistanieciai ar pakistanieciai. O is Sirijos bega savo gyvybes gelbedami. Taip kad labai nesipuskite, buduliai. Turite dar maziau rimtu argumentu uz savo niekinamus ir keikiamus vargsus kislaku gyventojus.

Anonimiškas rašė...

joo,bet yra vienas ir esminis skirtumas tarp mūsų ir kišlakų gyventojų-jie yra TREČIŲJŲ šalių gyventojai,o mums-galioja Europos Sąjungos teisės ir sutartys.Beje,pasaulis taip jau surėdytas,kad yra SAVI ir SVETIMI ir tai,buvo veiksmingas išgyvenimo principas,tūkstančius metų.

Anonimiškas rašė...

Skirtimas, kad lietuviai ir latviai dirba ir integruojasi, ne taip kaip tie laukiniai gyvuliai, kurie į gerą terorizmu atsako.

item