Gyvenimu Latvijoje nusivylę pabėgėliai palieka ir šią šalį

Iš Artimųjų Rytų į Latviją atvykstantys pabėgėliai jau palieka ir šią šalį. Pasak jų, Latvija – itin skurdi valstybė, jie čia negali  iš...


Iš Artimųjų Rytų į Latviją atvykstantys pabėgėliai jau palieka ir šią šalį. Pasak jų, Latvija – itin skurdi valstybė, jie čia negali  išlaikyti savo šeimų. Pabėgėliai teigia, kad vykdami į Latviją to nežinoję.

Migrantų šeimos galva Latvijoje gauna 139 eurus per mėnesį, kiti jo šeimos nariai – dar po 97 eurus (kiekvienas). Didesnio būrio pabėgėlių stengiamasi neapgyvendinti kompaktiškai – saugumo sumetimais. Latvijoje pabėgėliams sunkiausia – rasti darbą: darbdaviai jų nenori priimti. 

Daugelį migrantų šokiruoja žinia, jog Latvijos atlyginimai – vieni mažiausių Europos Sąjungoje. Tad daugelis jų šalį jau palieka, dažniausiai – nelegaliai. 

Latvijos visuomenę šokiravo žinia, jog, migrantams net ir išvykus iš šalies, pinigai jiems mokami dar 9 mėnesius. Tai numato šalies įstatymai.

Kilus dideliam ažiotažui, vyriausybė žada šį klausimą svarstyti antradienį. Premjeras Maris Kučinskis pažadėjo, kad iš šalies išvykę pabėgėliai pinigų nebegaus. Tiesa, naujoji tvarka įsigalios tik nuo sausio 1 d.

Susiję

Pasaulis 6964896278508892989
item