G. Sorosas mokėjo JAV vyskupams, siekdamas pakeisti Katalikų Bažnyčios prioritetus

WikiLeaks nutekinti elektroniniai laiškai atskleidžia, kad milijardierius globalistas George'as Sorosas - vienas iš pagrindinių Hill...

WikiLeaks nutekinti elektroniniai laiškai atskleidžia, kad milijardierius globalistas George'as Sorosas - vienas iš pagrindinių Hillary Clinton kampanijos rėmėjų - sumokėjo 650 tūkst. JAV dolerių, norėdamas paveikti popiežiaus Pranciškaus vizitą JAV 2015 metų rugsėjį, taip „pakeičiant nacionalines paradigmas ir prioritetus artėjant 2016 metų prezidentinei kampanijai“. Vėlesnėje ataskaitoje apie lėšų panaudojimą rašoma, jog tarp pasiekimų buvo ir „sumokėjimas individualiems vyskupams, kad jie aktyviau viešai skleistų ekonominio ir rasinio teisingumo žinias, taip siekiant pradėti kurti kritinę masę vyskupų, palaikančių popiežiaus žinią“.

Pinigai buvo sumokėti dviems JAV subjektams, kurių ilgalaikis tikslas, pasak pranešimo, „keisti Katalikų Bažnyčios prioritetus“. Šie subjektai - tikinčiuosius vienijanti bendruomeninė organizacija PICO bei progresyvistus, viešojoje erdvėje skleidžiančius kairiąją „socialinio teisingumo“ žinią, vienijanti organizacija Tikėjimas viešajame gyvenime. 

2015 metų gegužę Niujorke vykusio Atviros visuomenės fondo susitikimo protokole rašoma, jog svarstydami popiežiaus vizito iniciatyvą fondo nariai planavo bendradarbiauti su vienu iš popiežiaus svarbiausių patarėjų kardinolu Oscaru Rodriguezu Maradiaga. Kad išnaudotų popiežiaus vizito JAV teikiamą galimybę, planuota imtis tokių veiksmų: „mes remsime PICO organizuojamas veiklas ir taip paraginsime popiežių kalbėti ekonominio bei rasinio teisingumo klausimais, taip pat pasinaudosime kardinolo Rodriguezo, popiežiaus pagrindinio patarėjo, įtaka ir išsiųsime delegaciją aplankyti Vatikaną šį pavasarį ar vasarą, kad jis turėtų galimybę tiesiogiai pasikalbėti su mažai uždirbančiais amerikiečiais katalikais“.

Taip pat nutekinta ir 2016 metų ataskaita apie tai, kaip sekėsi išnaudoti popiežiaus vizito suteiktas galimybes. Joje džiaugiamasi kampanijos pasiektais rezultatais, o tarp jų įvardinami ir įvairių vyskupų pasisakymai prieš kandidatus į prezidentus, kurie „dirbtinai išpučia visuomenines problemas“ - tai aiški nuorodo į Respublikonų partiją, o konkrečiai - į Donaldą Trumpą. 

Ataskaitoje taip pat teigiama, kad Atviros visuomenės fondo pinigai taip pat padėjo kovoti su „prieš gėjus nukreipta retorika“ žiniasklaidoje. „Žiniasklaidos kampanijos efektyvumas gali būti pastebimas jos gebėjime sureaguoti ir pasipriešinti prieš gėjus nukreiptai retorikai Kim Davis istorijos metu“, - rašoma ataskaitoje.

Pranešimas įvardina, kad taktika buvo už šeimą pasisakančią liniją (angl. pro-family) nukreipti nuo santuokos gynimo link pajamų nelygybės klausimų. „Siekiant formuoti viešąją nuomonę, bus atliekama apklausa, parodanti, kad katalikų rinkėjai pritaria popiežiaus susikoncentravimui į pajamų nelygybę, bei bus siekiama žiniasklaidoje paskleisti žinią, kad buvimas „už šeimą“ reikalauja kalbėti apie augančią nelygybę“, - teigiama gegužės mėnesio pranešime. Tarp žiniasklaidos priemonių, su kuriomis bus bendradarbiaujama, įvardinama USA Today, CNN, Washington Post, The Guardian, Boston Globe ir kiti žiniasklaidos šaltiniai.

Teisininkė Elizabeth Yore, priklausiusi Heartlando instituto delegacijai, 2015 metų balandį keliavusiai į Vatikaną tam, kad paragintų popiežių Pranciškų permąstyti savo bendradarbiavimą su Jungtinių Tautų populiacijos kontrolės skleidėjais, naujienų portalui LifeSiteNews teigė: „Katalikai yra milžiniška ir įtakinga rinkėjų grupė JAV rinkimuose. Sorosas naudojasi Katalikų Bažnyčios galva tam, kad paveiktų šią ypač svarbią rinkėjų grupę ir užtikrintų Hillary Clinton išrinkimą.“

Kalbant apie Soroso tikslą pasukti Katalikų Bažnyčios prioritetus nuo moralinių absoliutų, ypač išryškėja dviejų JAV vyskupų veikla. San Diego vyskupas Robertas McElroy daugybę kartų išsakė nuomonę, kad Bažnyčia turėtų keisti savo prioritetus ir turėjo artimai su popiežiumi Pranciškumi bendraujančio Čikagos arkivykupo Blase'o Cupicho pritarimą. McElroy sukėlė pasipiktinimą JAV vyskupų konferencijos susitikime lapkritį, kuomet bandė pakeisti dokumentą, nurodantį katalikams, kokiais kriterijais vadovaujantis reikėtų balsuoti.

Vysk. McElroy teigimu, dokumentas neatitiko popiežiaus Pranciškaus prioritetų - jis per daug dėmesio skyrė abortui ir eutanazijai ir per mažai skurdui bei aplinkai. Arkiv. Cupichas vėliau gyrė McElroy intervenciją kaip „didingą akimirką“ ir pritarė, kad aplinkos netausojimą ir pasaulinį skurdą reikėtų prilyginti abortui ir eutanazijai.

Ataskaitoje apie kampanijos rezultatus išreiškiamas pasitenkinimas pasiekimais, kuriuos pavyko įgyvendinti, bei džiaugiamasi, jog ilgalaikis tikslas pakeisti JAV katalikų vyskupų prioritetus „jau įgyvendinamas“.

Parengta pagal Lifesitenews.com analizę


Susiję

Pažangos ideologija 2721061859297474340
item