Atsižvelgdama į teroro grėsmę Vokietija svarsto uždrausti burkas

Burkų uždraudimas - viena iš daugybės priemonių, kurių imtis svarsto Vokietijos vidaus reikalų ministras Thomas de Maiziere, atsižvelgda...


Burkų uždraudimas - viena iš daugybės priemonių, kurių imtis svarsto Vokietijos vidaus reikalų ministras Thomas de Maiziere, atsižvelgdamas į pabėgėlių vykdomus teroro išpuolius. Atsižvelgdami į teroro išpuolių grėsmę, vidaus reikalų ministras T. de Maizerie, ministrai iš Krikščionių demokratų sąjungos (CDU) ir Krikščionių socialistų sąjungos (CSU) siekia įvesti daugybę teisinių ir policijos reformų, rašo "International Business Times". 

Ministrai planuoja iki 2020 metų dislokuoti dar 15 tūkst. ginkluotosios policijos pareigūnų ir stiprinti viešojo transporto stebėjimą. Jie taip pat nori uždrausti burkas ir nikabus, kuriuos dėvi musulmonės moterys. 

Vokietijos vidaus reikalų ministras taip pat nori, kad būtų pagreitintas prieglobsčio prašiusių, bet jo negavusių ir grėsmę visuomenei keliančių asmenų deportacijos procesas. Ministrai ketina apsvarstyti ir kitas priemones. Susitikimas, skirtas galutinai susitarti dėl priemonių, įvyks rugpjūčio 18 dieną. Tada šioms priemonėms reikės Vokietijos žemesniųjų parlamento rūmų pritarimo.


Susiję

Pasaulis 7656584875993575021
item