2016 m. birželis: vienas mėnuo imigrantų atplūdį patyrusioje Švedijoje

Neseniai pasirodžius apklausai , rodančiai, kad net 88 proc. Švedijos piliečių nepatenkinti Europos Sąjungos politika pabėgėlių atžvilgiu...

Neseniai pasirodžius apklausai, rodančiai, kad net 88 proc. Švedijos piliečių nepatenkinti Europos Sąjungos politika pabėgėlių atžvilgiu, skelbiame Gatestone instituto parengtą apžvalgą apie vieną mėnesį imigrantų antplūdį patyrusioje Švedijoje. Publikacijoje atrinktos kai kurios šalies kasdienybę nušviečiančios birželio mėnesio naujienos iš Švedijos žiniasklaidos.

Kviečiame prisiminti ir praeitų metų rugpjūtį skelbtą apžvalgą

***

Birželio 1 d.: Vis daugiau deportacijai nuteistų asmenų atsisako palikti šalį. Laikraštis Svenska Dagbladet praneša, jog net 30 tūkst. prieglobsčio prašytojų, nuteistų deportacijai, dingo. Policija teigia, kad jai trūksta resursų susekti nelegalus. Nacionalinių operacijų departamento pasienio policijos vadovas Patrikas Engstromas laikraščiui teigė: „Mes šiuos žmones įrašome į ieškomų asmenų sarąša, tačiau nesiimame aktyvios jų paieškos.“

Birželio 1 d.: Gegužės 31 dienos vakare Švedijos pilietis iš Alžyro nustūmė 23-jų metų švedą studentą po traukiniu.

Biželio 2 d.: Švedijos žydų šeima teigė Jerusalem Post, kad Švedijoje vyraujantis politinis korektiškumas privertė juos keltis gyventi kitur.

Vyras, kurio tėvai į Švediją atvyko Antrojo pasaulinio karo metu, teigė:

„Visą savo gyvenimą jaučiausi dėkingas galėdamas būti civilizuotos visuomenės dalimi. Ir maždaug iki 2005-ųjų džiaugiausi galėdamas gyventi tikroje socialinėje demokratijoje [...] Tikroji mūsų išvykimo priežastis buvo besikeičianti Švedijos demografija ir politika. Radikalų kairiojo sparno įsteblišmentą visiškai apsėdo multikultūralizmas ir politinis korektiškumas.“

Jo žmona pridėjo: „Jei nesutinki su įsteblišmentu, iš karto esi apšaukiamas rasistu, fašistu, nors mes tokie tikrai nesame. Kartais pagalvoju, kad taip turėjo jaustis žmonės, gyvenę Sovietų Sąjungoje.“

Birželio 5 d.: Trys prieglobsčio prašytojai buvo nuteisti keturiems metams kalėti po to, kai Liudvikos miestelyje sunkinančiomis aplinkybėmis išprievartavo moterį.

Birželio 6 d.: Liudvikos miestelio pabėgėlių centro darbuotojai buvo priversti kviesti policiją po to, kai musulmonai prieglobsčio prašytojai pradėjo elgtis agresyviai dėl to, kad buvo nepatenkinti jiems tiekiamu maistu.

Birželio 8 d.: Trys vyrai iš Somalio, užrakinę 14-metę merginą kambaryje ir paeiliui ją prievartavę, gavo itin švelnias bausmes ir išvengė deportacijos. Dviems iš jų reikės kalėti du su puse metų, trečiam - trejus metus. Po bausmės atlikimo vyrams bus leista likti Švedijoje, net nepaisant to, kad jie nėra Švedijos piliečiai.

Birželio 9 d.: Trys 18-mečiai iš Artimųjų Rytų buvo nuteisti už smurtinį 25-mečio švedo apiplėšimą. Vienas iš vyrų taip pat nuteistas už tai, kad užpultą vyrą išprievartavo.

Birželio 10 d.: Prieglobsčio prašytojas iš Eritrėjos ėmė smaugti pabėgėlių centro darbuotoją moterį po to, kai ši atsisakė žaisti kompiuterinį žaidimą. Nepaisant nusikaltimo rimtumo, vyras gavo 35 valandas viešųjų darbų ir 1 tūkst. dolerių baudą, nes teigė esantis nepilnametis.

Birželio 11 d.: 17-metis afganas buvo suimtas dėl to, kad mažame Bodaforso kaime žiauriai išprievartavo ir mušė mažametę mergaitę. 

Birželio 12 d.: Imigrantų perpildytuose Kristianstado ir Uppsalos  miestuose kilo riaušės su policija, kurių metu kilo keli gaisrai, pareigūnų automobiliai buvo apmėtyti akmenimis. Riaušės tęsėsi net kelias dienas.

Birželio 13 d.: Nesšės mieste esančiame pabėgėlių centre kilo riaušės. Jų metu centre buvę pabėgėliai sudaužė virykles, šaldytuvą, televizorių, indaplovę, virtuvės baldus ir indus, taip pat daužė langus ir duris. Policijos teigimu, riaušės kilo dėl „nepasitenkinimo tiekiamu maistu“.

Birželio 14 d.: Švedijos nacionalinio audito agentūra paviešino pranešimą, kuriame atskleidžiama, kad Švedijos migracijos agentūra 2015 m. išleido maždaug 470 milijonų dolerių vien prieglobsčio prašytojų apgyvendinimui.

Birželio 14 d.: Mariestado mieste kilo nepasitenkinimas po to, kai prievartautojas iš Jemeno gavo itin švelnią bausmę. Vyras užpuolė 13-metę mergaitę, nustūmę ją nuo dviračio, trenkė į veidą ir išprievartavo. Už šį nusikaltimą jis gavo 18 mėnesių laisvės apribojimo bausmę ir nebus deportuotas. Tokia švelni bausmė vyrui duota dėl to, kad jis teigia esantis 17-metis, nors vyrui priklausančiame Jemeno pase rašoma, kad jam 20 metų.

Birželio 15 d.: Pranešimų apie grasinimus Švedijos migracijos agentūrai per 2015 metus padaugėjo daugiau nei dvigubai - nuo 94 iki 216. Dauguma šių pranešimų liečia agresyviai besielgiančius prieglobsčio prašytojus.

Birželio 20 d.: Afganistaniečių šeima Landskronoj, sužinojusi, jog jų dukra susitikinėja su vaikinu, privertė ją vesti Afganistane esančią giminę, o vaikiną pagrobė. Trims žmonėms pateikti kaltinimai dėl vertimo tuoktis, užpuolimo, apiplėšimo ir pagrobimo. Prokurorės teigimu, visų šių nusikaltimų priežastis buvo noras „atstatyti šeimos garbę“.

Birželio 21 d.: Keturiems žmonėms pateikti kaltinimai dėl dviejų policijos pareigūnų užpuolimo. Įyvkio metu apie 50 žmonių apsupo policijos pareigūnus, vienas vyras išėjo iš minios ir peiliu dūrė pareigūnei, o kitam spyrė į krūtinę.

Birželio 22 d.: Tris žmones nušovęs libanietis Martinas Saliba, sausį nuteistas kalėti iki gyvos galvos, nebus išduotas Libano, į kurį sugebėjo pabėgti po nusikaltimo. 

Martinas Saliba ir jo brolis Markas buvo kaltinami žmogžudystėmis. Markui skirta bausmė iki gyvos galvos, o Martino byla pasiekė apeliacinį teismą. Kol byla buvo svarstoma, Martinas buvo paleistas į laisvę ir tuo metu pabėgo į Libaną, kur dabar gyvena laisvėje.

Birželio 23 d.: Keturiems vyrams ir vienai moteriai iš Sirijos pateikti kaltinimai dėl pagrobimo, mušimo ir seksualinio išnaudojimo. Įtariamieji mašinų stovėjimo aikštelėje užpuolė vyrą, jį sumušė ir 12 valandų vežiojo mašinoje, nuolat mušdami ir gąsdindami.

Birželio 26 d.: Ostersundo policijos departamentas pranešė, kad dauguma seksualinių išpuolių prieš moteris mieste šiais metais buvo įvykdyti prieglobsčio šalyje prašančių jaunuolių. Aktyviausiu prievartautojų siautėjimo metu šių metų pradžioje policija mieste ragino moteris vienas nevaikščioti vakarais ir naktimis. 

Birželio 26 d.: 25-metis prieglobsčio prašytojas afganas buvo areštuotas dėl to, kad nužudė savo žmoną.

Birželio 27 d.: Musulmonas užpuolė Šv. Pauliaus bažnyčią Malmėje. Prieš pasirodant policijai jis išdaužė kelis langus, o jai atvykus stovėjo ant bažnyčios stogo ir rėkė: „Allahu Akbar!“. Tuomet vyras puolė policijos pareigūnus mediniu vėzdu.

Birželio 27 d.: Du jauni vyrai iš Artimųjų Rytų buvo nuteisti už suplanuotų apiplėšimų seriją prieš Malmės studentus. Aukos buvo net kelias valandas laikomi įkaitais, kol plėšikai švarino jų namus ir banko sąskaitas. Vienas iš vyrų yra Somalio pilietis, antrasis - Švedijos pilietis.

Birželio 28 d.: Švedę tualete išprievartavęs vyras iš Eritrėjos buvo nuteistas itin švelnia bausme kalėti metams ir keturiems mėnesiams bei nebus deportuotas iš šalies.

Parengta pagal Gatestoneinstitute.org informaciją


Susiję

Pasaulis 430618671908333744

Rašyti komentarą

item