100 tūkst. Panamos gyventojų protestavo prieš norimą įvesti lytinio švietimo programą

Šimtas tūkstančių Panamos gyventojų išėjo į šalies sostinės gatves tam, kad išreikštų opoziciją rengiamam įstatymo projektui, kuris įpa...


Šimtas tūkstančių Panamos gyventojų išėjo į šalies sostinės gatves tam, kad išreikštų opoziciją rengiamam įstatymo projektui, kuris įpareigotų šalies mokyklose diegti lytinį švietimą ir gender ideologiją.

„Šis įstatymas yra bandymas kolonizuoti. Jis parašytas ir primestas Jungtinių Tautų populiacijos fondo ir nėra mūsų politinės valios vaisius“, - teigia Panamos alianso už gyvybę ir šeimą prezidentas bei vienas protesto akcijos organizatorių Juanas Francisco de la Guardia.

Nepaisant protesto, Panamos parlamento pirmininkas Rubenas de Leonas Sanchezas pareiškė, kad įstatymo projekto svarstymas nebus stabdomas.

Įstatymo projektas, pristatytas Demokratiškos revoliucinės partijos nario Crispiano Adameso, sukurtas pagal Jungtinių Tautų „Visuotinio lytinio švietimo“ programą.

Panamos gyventojai nepatenkinti, jog programa skatintų vaikų seksualizaciją, kviestų juos eksperimentuoti su homoseksualiais santykiais bei atmesti „tradicines" socialines roles kaip „seksistinius“ stereotipus.

Be to, Jungtinių Tautų programoje abortas yra pristatomas kaip moters teisė, o tai prieštarauja Panamos įstatymams, ginantiems gyvybę nuo pat jos pradėjimo, išskyrus atvejus, kai gresia pavojus motinos gyvybei ar jei ji yra išprievartavimo auka.

Panamos įstatymai taip pat draudžia tos pačios lyties „santuokas“ ir nepripažįsta užsienyje sudarytų vienalyčių sąjungų. 

Tyrimai rodo, jog „Visuotinio lytinio švietimo“ programa yra neefektyvi, nes nepasiekia savo oficialiai deklaruojamų tikslų sumažinti paauglių nėštumo rodiklius ir sergančių lytiškai plintamomis ligoms skaičių. 

Parengta pagal C-fam.org informaciją







Susiję

Pasaulis 5587038074414455549

Rašyti komentarą

2 komentarai

Kiemsargis rašė...

Kas čia , po velniais, per infekcija tokia „Visuotinio lytinio švietimo“, plinta po pasaulį?

Pikc Kažinkavičius rašė...

Tai ne infekcija per se, bet kitos infekcijos, vadinamos neomarksizmu (tandeme su liberalizmu), vienas klinikinių požymių (šalia lytinių iškrypimų propagandos, visokių "mažumų teisių", "pozityvios diskriminacijos", "politkorektiškumo" ir t.t. ir pan.). Beje, gana įdomus straipsnis apie šitą brudą ir jo kilmę: https://papundits.wordpress.com/2016/07/31/on-the-destructiveness-of-political-correctness/

item