Vokietijoje - dviejų migrantų iš Sirijos išpuoliai

Vokietijoje - dar vienas kruvinas išpuolis. Vienas sirų pabėgėlis žuvo sekmadienio vakarą, detonavęs bombą viename bare pietų Vokietijoj...


Vokietijoje - dar vienas kruvinas išpuolis. Vienas sirų pabėgėlis žuvo sekmadienio vakarą, detonavęs bombą viename bare pietų Vokietijoje Ansbacho mieste, o per šį incidentą dar apie 12 žmonių buvo sužeisti, pranešė pareigūnai, informuodami apie jau trečią išpuolį Bavarijos žemėje per pastarąją savaitę.

Bavarijos vidaus reikalų ministras Joachimas Hermannas neatmeta, kad sprogimas Ansbacho mieste Vokietijos pietuose gali būti susijęs su islamistais, praneša "Deutsche Welle".

Pasak ministro, per sprogimą žuvęs savižudis, 27 metų pabėgėlis iš Sirijos, iš visko sprendžiant, mėgino nužudyti kuo daugiau žmonių.

J. Hermanas taip pat pranešė, jog kol kas neaišku, dėl kokių priežasčių buvo atmestas siro prašymas suteikti prieglobstį Vokietijoje.

Policijos duomenimis, vyras jau du kartus mėgino nusižudyti. Kurį laiką jis buvo gydomas psichiatrijos klinikoje.

Niurnbergo policijos valdybos viršininko pavaduotojas Roman Fertingeris žurnalistams sakė, kad siro kuprinėje su sprogmenimis buvo smulkių metalinių elementų.

Savo ruožtu prokuroras Michaelis Schrotbergeris pareiškė, jog svarbu nustatyti, su kuo bendravo susisprogdinęs migrantas.

Per sprogimą Ansbache naktį į pirmadienį nukentėjo 12 žmonių. Migrantas iš Sirijos mėgino patekti į muzikos festivalio "Ansbach Open" teritoriją, bet nebuvo ten įleistas. Tada jis susisprogdino.

Sekmadienį Vokietijos Roitlingeno miesto centre įvyko kitas išpuolis - pabėgėlis iš Sirijos su mačete nužudė moterį, o po to sužeidė dar du žmones. Jis buvo sulaikytas po kelių minučių.


Susiję

Pasaulis 8127159549776935266

Rašyti komentarą

item