Vokiečiai sutuoktiniai nuteisti už „priešiškos pabėgėliams“ Facebook grupės sukūrimą

Vokiečiai sutuoktiniai turėjo stoti prieš teismą už tai, kad socialiniame tinkle Facebook įkūrė „pabėgėliams priešišką“ grupę. Peter...


Vokiečiai sutuoktiniai turėjo stoti prieš teismą už tai, kad socialiniame tinkle Facebook įkūrė „pabėgėliams priešišką“ grupę.

Peteris M. ir jo žmona Melanie maždaug prieš metus sukūrė ir administravo slaptą Facebook grupę pavadinimu „Judėjimas prieš pabėgėlius“ (angl. Anti Refugee Movement). Kadangi grupė buvo slapta, žmonės, kurie nebuvo į ja pakviesti, negalėjo matyti joje talpinamo turinio. 

Vokietijos teisėsaugai užkliuvo Peterio sukurtas grupės apibūdinimas, kuris buvo perskaitytas ir teismo metu: „Karo ir ekonominiai pabėgėliai plūsta į mūsų šalį. Su savimi jie atsineša terorą, baimę ir liūdesį. Jie prievartauja mūsų moteris ir kelia grėsmę mūsų vaikams. Sustabdykite tai!“

Teismo metu teisėjas Lukasas Neubeckas teigė, jog jam akivaizdu, kad grupė buvo dešiniojo sparno, nes joje buvo įkeltas Vokietijos vėliavos paveikslėlis.

Grupę policijai įskundė joje talpinamu turiniu nepatenkinti Facebook vartotojai. Jie pirmiausia apie jiems nepatikusį grupės turinį pranešė Facebook administracijai, kuri jį patikrino ir nerado nieko, kas pažeistų socialinio tinklo taisykles. Nepatenkinti tokiu administracijos sprendimu anoniminiai vartotojai kreipėsi į Liubeko miesto policiją, kuri atsekė, iš kurio kompiuterio buvo asministruojama grupė, įsiveržė į sutuoktinių butą ir konfiskavo kompiuterį bei elektronines laikmenas. 

Teisme Peteris ir Melanie neturėjo juos ginančio advokato. Porą ginti turėjęs valstybės paskirtas advokatas prieš teismo posėdį atsistatydino.

Posėdžio metu Peteris teigė:

„Negali išreikšti nei trupučio kritikos pabėgėliams ir nebūti išvadintas naciu. Aš tik norėjau sukurti diskusijų forumą, kuriame žmonės apie pabėgėlius galėtų išreikšti savo nuomonę.“

Vyras taip pat pridėjo, kad nuolatos sekė turinį, kurį talpino grupės nariai, ir trynė įžeidžiančius komentarus.

Teisėjas Peteriui skyrė devynių mėnesių lygtinio laisvės apribojimo bausmę, o Melanie buvo įpareigota sumokėti 1200 eurų baudą.

„Tikiuosi, kad suprantate situacijos rimtumą. Jei dar kartą atsidursite prieš mane, keliausite į kalėjimą“, - porą perspėjo teisėjas Neubeckas.

Vokietijos federalinė policija ėmėsi intensyviai kovoti su „verbaline radikalizacija“. Šią savaitę policiją visoje šalyje vykdė reidus į „ksenofobiškų“ komentarų internete rašymu įtariamų žmonių namus.

Parengta pagal Breitbart.com informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 8001446115032603860
item