Prancūzijos bažnyčioje islamistai nužudė kunigą

Du peiliais ginkluoti asmenys buvo paėmę įkaitų Sent Etjen diu Ruvrė bažnyčioje netoli Ruano, šiaurės Prancūzijoje, pranešė šios šalies žin...

Du peiliais ginkluoti asmenys buvo paėmę įkaitų Sent Etjen diu Ruvrė bažnyčioje netoli Ruano, šiaurės Prancūzijoje, pranešė šios šalies žiniasklaida, bet netrukus užpuolikai buvo neutralizuoti policijos. Jie spėjo žiauriai nužudyti bažnyčioje buvusį kunigą.

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande`as sako, kad užpuolikai priklausė „Islamo valstybei“.

Kaip teigia nepatvirtinti šaltiniai, užpuolikai, vykdydami ataką, šaukė „DAESH“ – „Islamo valstybės“ akronimą. Policija taip pat ieško bažnyčioje galimai paliktų sprogmenų.

Kunigas, dvi vienuolės ir du tikintieji buvo tarp įkaitų, bet viena vienuolė sugebėjo pabėgti nuo užpuolikų ir iškvietė pagalbą.

Prancūzijos prezidentas pasmerkė „barbarišką“ ataką ir patikino, kad ji neįbaugins gyventojų. Vatikanas taip pat pasmerkė mažiausiai vienos aukos pareikalavusį išpuolį.

Pareigūnai pradėjo išpuolio tyrimą, nors motyvai kol kas nežinomi, neatmetama teroristinio akto versija.

Neoficialiais duomenimis, antras neįvardytas įkaitas yra kritinės būklės irgi dėl sužeidimų kakle.

„Reuters“, remdamasis policijos šaltiniais, šįryt nurodė, kad nuo 4 iki 6 žmonių yra laikomi jėga bažnyčioje Sent Etjen diu Ruvrė. Policija užpuolikus nušovė. Pareigūnai patvirtino, kad įkaitų dramos metu mirė kunigas, kuriam buvo perpjauta gerklė.

Įkaitų drama prasidėjo 9 val ryto vietos laiku, per Mišias. Vietiniai raginami nefiksuoti įvykio vietos ir netrukdyti pareigūnų darbui.



Susiję

Pasaulis 2982654073382163388
item