Nicoje įvykdytas teroristinis išpuolis, nusinešęs mažiausiai 80 gyvybių

Nicos mieste, Prancūzijoje švenčiant Bastilijos dieną, į žmonių minią įsirėžė sunkvežimis ir per žmones važiavo apie 2 kilometrus maždau...


Nicos mieste, Prancūzijoje švenčiant Bastilijos dieną, į žmonių minią įsirėžė sunkvežimis ir per žmones važiavo apie 2 kilometrus maždaug 50 km/val greičiu. Mažiausiai 80 žmonių žuvo, bent 100 sužeistų. Tarp aukų yra ir vaikų.

Sunkvežimis buvo prikrautas ginklų, granatų, kitų sprogmenų. Incidentas įvyko pajūrio gatvėje, kuri buvo pilna žmonių. Tuo metu vyko fejerverkų šou.

Prancūzijos žiniasklaida skelbia, kad sunkvežimį vairavo 31-erių metų tunisiečių kilmės Nicos gyventojas. Jis taip pat tol šaudė į žmones, kol jį nukovė policija. Aiškinamasi, ar su juo galėjo veikti dar vienas asmuo.

Atsakomybės už išpuolį kol kas neprisiėmė nė viena teroristų grupuotė, bet „Islamo valstybė“ internete sveikina išpuolį.


Susiję

Pasaulis 2955209969295304888

Rašyti komentarą

10 komentarų

Anonimiškas rašė...

Tokia grėsmė visai reali ir pas mus. Jau dabar man šiurpai nueina, pamačius Vilniuje arabiškų bruožų veidą. Juk visagalybei parodyti gali pajudinti ir tuos, kurie mažiausiai tikisi.

Pikc rašė...

Sakyčiau, ta proga visiems reikia susikibti už rankučių ir pareikšti, kad europiniū viartibiū nieks neprivers atsisakyti ir kad reikia dar aršiau kovoti su ksenofobija, islamofobija, raCizmu beigi netolerancija. :)

Pikc rašė...

P.S. Tik man vienam atrodo gerokai negudri taktika prikrauti sunkvežimį ginklų bei sprogmenų ir su juo važiuoti į minią (kokia nauda iš automato, įmesto priekaboj?), o paskui ne susprogdinti tuos sprogmenis, bet tiesiog pradėti šaudyti? Kažkokia keista man šita versija.

Augustinas rašė...

Na, visai įmanoma versija, kad galbūt vairuotojas gabeno tuos ginklus ir sprogmenis kažkam kitam. Tik galbūt sužinojęs ar pats supratęs, kad tas, kuriam gabeno ginklus, jau pakliuvo policijai (arba iš pat pradžių buvo policijos agentas), nusprendė gyvas nepasiduoti ir surengė štai tokias žudynes.

Anonimiškas rašė...

joo,taip ir bus-susikibs už rankučių,paveblens apie taikos religiją...Beje, o kur dabar mūsų islamovedų Edgūno Račiaus ir Maritanos Larbi komentarai apie islamą ir musulmonus,ai tikriausiai kaip ir visi paskys, kad čia tik pavienis atvejis,kad čia tik radikalūs musulmonai taip daro ir bla,bla.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Gerb. Augustinai, versija, sakyčiau, įmanoma, bet štai dar viena įdomi versija išlindo: "Pranešama, kad šaltinių, artimų tyrimui, teigimu, 19 tonų sunkvežimyje buvo rasta neaktyvi granata ir keletas netikrų ginklų." (http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/pasaulis/prancuzijai-bastilijos-svente-virto-siaubo-naktimi-nicos-kurorte-teroristas-minia-traiske-19-tonu-sunkvezimiu-daugeja-zuvusiuju-57-655697). Čia jau išvis motyvai sunkiai suvokiami - bent jau man.

Augustinas rašė...

Panašu, kad informacija jau pasenusi. Va pati naujausia informacija:
"Papildyta 18.42 val. BBC skelbia, kad sunkvežimis buvo išsinuomotas liepos 11 dieną, o grąžintas turėjo būti 13 dieną. Jo viduje rasta du Kalašnikovo automatai, granata. Anksčiau buvo skelbta, kad šie ginklai – netikri. Vilkikas svėrė 19 tonų. Jo viduje taip pat buvo mobilus telefonas, vairuotojo pažymėjimas ir vairuotojo banko duomenys.

Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/pasaulis/prancuzijai-bastilijos-svente-virto-siaubo-naktimi-nicos-kurorte-teroristas-minia-traiske-19-tonu-sunkvezimiu-daugeja-zuvusiuju-57-655697"

Cit.: "Čia jau išvis motyvai sunkiai suvokiami - bent jau man."

Motyvai - tai religiniai. :) Iš kitos pusės žiūrint, man įdomiau, kodėl jų tokia taktika - labiau šaudyti, o ne sprogdinti. Gal iš įvykių Švedijoje Utojos saloje pasimokyta, kai vienas persirengęs policininku "masonas" nušovė panašų skaičių kairiųjų šalininkų? :(

Pikc rašė...

Ne - aš turėjau omeny, kad man nesuprantami motyvai vežiotis sunkvežimyje netikrus ginklus. Bet ir taip, su tikrais, keista - priekaboj granata ir du kalašai, o bičas šaudo iš pistoleto. Kokio velnio?

žara rašė...

"švenčiant Bastilijos dieną"

Ši diena reiškia smurtą (kurį savo laiku studijavo Leninas) prieš milijonus katalikų. Tad toks šventės "akcentas" iš konteksto neiškrenta.


Skerdynės Vendee krašte:
youtube.com/watch?v=Gndjj-8Dz-U

Pikc rašė...

Taip, ta "šventė" yra bolševikinių "spalio švenčių" atitikmuo ir iš esmės žymi terorizmo įteisinimą. Dėl to sunku nepritarti teiginiui, kad "toks šventės "akcentas" iš konteksto neiškrenta." :)

item