Kanadoje norima įteisinti „lytiškai neutralias“ asmens tapatybės korteles

Kanados ministras pirmininkas J. Trudeau Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau teigia, jog šalies vyriausybė ieško būdų įteisi...

Kanados ministras pirmininkas J. Trudeau
Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau teigia, jog šalies vyriausybė ieško būdų įteisinti asmens tapatybės korteles, kuriose lyties skiltyje galėtų būti įrašytas ir „lytiškai neutralus“ pasirinkimas.

Būdamas pirmuoju ministru pirmininku Kanados istorijoje, žygiavusiu Toronto gėjų parade, Trudeau teigė, jog „lytiškai neutralių“ asmens tapatybės kortelių įteisinimas yra labai realus, o kol kas vyriausybė dar ieško būdų, kaip tai padaryti „geriausiu būdu“.

Kanados Ontarijo provincijoje jau ir dabar leidžiama į vairuotojo pažymėjimus įrašyti „X“ lytį, reiškiančią kitą pasirinkimą nei „vyras“ ir „moteris“. Toks pasirinkimas leidžiamas ir Australijoje, Naujojoje Zelandijoje bei Nepale.

Praeitą mėnesį Kanados parlamentas taip pat balsavo už tai, kad šalies himnas būtų pakeistas „lytiškai neutralia“ jo versija, pertvarkant himno eilutes, kalbančias apie „Kanados sūnus“, taip, kad jose nebeliktų vyriškos giminės.

Parengta pagal Churchmilitant.com informaciją






Susiję

Pažangos ideologija 3071831400849600974

Rašyti komentarą

6 komentarai

Audrius rašė...

Skaitai tokias žinias ir atrodo, kad iš kokio fantastinio filmo. Nupušimas visiškas, net himno žodžius keisti... Tai iš viso tada panaikinti žodyne žodžius "vyras" ir "moteris".
Kas ir kada sustabdys šitą beprotybę? Ir kiek ji dar gilės?

Anonimiškas rašė...

Gilės tol, kol mes nepažangūs tapsime mažuma...o tada mes rengsime paradus...ir t.t. kol viskas sugrįš į pradinę padėtį.

Anonimiškas rašė...

Kas ir kada sustabdys šitą beprotybę?
Paskutinį kart, pagal Nojaus "liudijimą" tai padarė tvanas, bet Dievas pasiūsdamas vaivorykštę pažadėjo tam reikalui daugiau vandens nenaudoti.

Anonimiškas rašė...

joo,tikrai-vyras,moteris,kam taip sudėtingai-ant dokumentų iš vis nieko nerašyti, ateini su BALTU lapu,taip sakant tapatybės kortele.Nes mat, gimimo metai ar pavardė,gal irgi gali kažką diskriminuoti...

Pikc Kažinkavičius rašė...

Dėl himno keitimo - leisiu sau priminti nenaują, bet vis dar aktualų labai progresyvų beigi liberalų pasiūlymą: http://www.patriotai.lt/straipsnis/2013-02-23/antifasysto-kreipimasis-premjere-uzdrauskite-himna

Anonimiškas rašė...

Dievas ir velnias amžinoje kovoje, jei Dievas plauna vandeniu, tai velnias pila smalą, na smala nuspalvino vaivorykštes spalva, o vanduo tikrai niekur nedingo, ir tikriausiai bus panaudotas.

item