Kanadoje norima įteisinti „lytiškai neutralias“ asmens tapatybės korteles

Kanados ministras pirmininkas J. Trudeau Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau teigia, jog šalies vyriausybė ieško būdų įteisi...

Kanados ministras pirmininkas J. Trudeau
Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau teigia, jog šalies vyriausybė ieško būdų įteisinti asmens tapatybės korteles, kuriose lyties skiltyje galėtų būti įrašytas ir „lytiškai neutralus“ pasirinkimas.

Būdamas pirmuoju ministru pirmininku Kanados istorijoje, žygiavusiu Toronto gėjų parade, Trudeau teigė, jog „lytiškai neutralių“ asmens tapatybės kortelių įteisinimas yra labai realus, o kol kas vyriausybė dar ieško būdų, kaip tai padaryti „geriausiu būdu“.

Kanados Ontarijo provincijoje jau ir dabar leidžiama į vairuotojo pažymėjimus įrašyti „X“ lytį, reiškiančią kitą pasirinkimą nei „vyras“ ir „moteris“. Toks pasirinkimas leidžiamas ir Australijoje, Naujojoje Zelandijoje bei Nepale.

Praeitą mėnesį Kanados parlamentas taip pat balsavo už tai, kad šalies himnas būtų pakeistas „lytiškai neutralia“ jo versija, pertvarkant himno eilutes, kalbančias apie „Kanados sūnus“, taip, kad jose nebeliktų vyriškos giminės.

Parengta pagal Churchmilitant.com informaciją






Susiję

Pažangos ideologija 3071831400849600974
item