Jungtinėje Karalystėje stipriai išaugo lytiškai plintančiomis ligomis sergančių gėjų skaičius

Naujas tyrimas parodė, kad Jungtinėje Karalystėje stipriai išaugo lytiškai plintančiomis ligomis sergančių gėjų skaičius.  Jungtinės ...


Naujas tyrimas parodė, kad Jungtinėje Karalystėje stipriai išaugo lytiškai plintančiomis ligomis sergančių gėjų skaičius. 

Jungtinės Karalystės sveikatos departamento paviešinti tyrimo duomenys rodo, kad sergamumas lytiškai plintančiomis ligomis tarp aktyvų homoseksualų gyvenimo būdą gyvenančių gėjų 2015 metais, palyginus su praeitais metais, išaugo net 10 procentų.

Tyrimas atskleidžia, kad per metus gonorėja užsikrėtusiųjų gėjų skaičius išaugo 21%, o sifiliu - 19%. Užsikrėtusiųjų lytiškai plintančiomis ligomis skaičiaus augimas pastebimas jau bent 5 metus. Ši tendencija labiausiai pastebima tarp vyrų, turinčių lytinius santykius su kitais vyrais. 

Lytiškai plintančių ligų plitimas pastebimas ne tik tarp Didžiosios Britanijos gėjų, bet ir kitose šalyse.

JAV Ligų kontrolės centro Lytiškai plintančių ligų prevencijos skyriaus direktorės Gail Bolan teigimu, homoseksualių vyrų sergamumo sifiliu rodikliai JAV pasiekė didžiausią lygį per kelis dešimtmečius.

Iš Ligų kontrolės centro paviešintos statistikos matyti, kad sifiliu sergančių asmenų skaičius dramatiškai auga. Daugiau nei 90% sergančiu sifiliu asmenų yra vyrai, 83% iš jų - vyrai, praktikuojantys lytinius santykius su kitais vyrais. 

Statistika taip pat parodo, kad lytiškai tarpusavyje santykiaujantys vyrai patiria 40 kartų didesnę riziką užsikrėsti ŽIV nei likę vyrai.

Lytiškai plintančios ligos ir ŽIV yra tarpusavyje susijusios, teigiama Ligų kontrolės centro ataskaitoje. „Sifilio infekcija padidina riziką susigti ŽIV infekcija. Duomenys rodo, kad vidutinis su kitu vyru santykiaujantis ir sifiliu sergantis vyras yra užsikrętęs ir ŽIV infekcija“, - rašoma joje.

Parengta pagal Churchmilitant.com informaciją





Susiję

Pažangos ideologija 51644779605364493
item