JAV parduotuvės darbuotojas atleistas dėl to, kad nepritarė vyro buvimui moterų tualete

JAV drabužių parduotuvių tinklo Macy's darbuotojas Javieras Chavezas buvo atleistas iš vyresniojo apsauginio pareigų dėl to, kad jam ...

JAV drabužių parduotuvių tinklo Macy's darbuotojas Javieras Chavezas buvo atleistas iš vyresniojo apsauginio pareigų dėl to, kad jam pavaldžiam apsauginiui įsakė išprašyti iš moterų tualeto jame buvusį vyrą.

Chavezo teigimu, jis įsakė apsaugai išprašyti vyrą iš moterų tualeto po to, kai sulaukė parduotuvės lankytojos ir jos dukters skundo. Vyras sutiko išeiti iš tualeto, bet vėliau dėl to pasiskundė parduotuvės vadovybei, teigdamas, jog mano, kad yra moteris ir turi teisę naudotis tualetu, atitinkančiu tokį jo manymą.

Nors nesipriešino parduotuvės vadovybės sprendimui leisti tokiems asmenims naudotis tualetais, atitinkančiais jų susigalvotą lytį, Chavezas paminėjo, kad tai prieštarauja jo išpažįstamam katalikų tikėjimui. Būtent dėl šio pasakymo vyras galiausiai buvo suspenduotas, o vėliau ir atleistas.

Šis Flushingo mieste įvykęs incidentas nėra pirmasis toks atvejis JAV, kai darbuotojas atleidžiamas dėl išreikšto nepritarimo „translytiškumo“ politikai. Pavyzdžiui, šių metų balandį Loyol Marymount universitete Kalifornijoje darbuotoja Gigi Kurz buvo atleista už tai, kad pokalbyje su studentais gynė Bažnyčios mokymą apie lytiškumą. Diskusija vyko universitete organizuotos LGBT „Vaivorykštės savaitės“ metu, moteris studento buvo apkaltina „neapykantos nusikaltimu“, dėl ko buvo suspenduota ir jos atžvilgiu pradėtas tyrimas.

Parengta pagal Church Militant informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 4662126036377717878
item