JAV Demokratų partija priėmė labiausiai abortus palaikančią programą šalies istorijoje

JAV Demokratų partija savo naujoje rinkimų programoje pasižada „apginti“ Planuotos tėvystės federaciją, visoje šalyje ir aplink pasaulį ...


JAV Demokratų partija savo naujoje rinkimų programoje pasižada „apginti“ Planuotos tėvystės federaciją, visoje šalyje ir aplink pasaulį finansuoti abortus, pašalinti visus likusius apribojimus bei skelbia, kad abortai yra žmonių „sveikatos ir gerovės pagrindas“.

Programa priimta pirmadienį Demokratų partijos suvažiavimo metu. 

„Mes tęsime savo kovą prieš respublikonų pastangas nutraukti finansavimą Planuotos tėvystės sveikatos centrams“, - teigiama programoje. Demokratų partijos kandidatė Hillary Clinton savo ruožtu pažadėjo net padidinti finansavimą Planuotai tėvystei, jei bus išrinkta.

Programoje taip pat pasižadama siekti, kad abortai būtų finansuojami iš mokesčių mokėtojų kišenės.

Pirmą kartą istorijoje partijos programoje sakoma, jog bus siekiama pakeisti Helmso pataisą, draudžiančią iš JAV mokesčių mokėtojų kišenės finansuoti abortus kitose šalyse per joms teikiamą finansinę paramą.  

Demokratų partijos programa yra tarsi atsakas į Respublikonų partijos programą, kuri ekspertų apibūdinama kaip labiausiai gyvybę ginanti programa istorijoje. Joje ginama negimusių kūdikių teisė į gyvybę ir kviečiama nutraukti finansavimą Planuotai tėvystei. 

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją






Susiję

Pažangos ideologija 2001890910113310396
item