Du britai gali tapti pirmaisiais vyrais, kurie olimpinėse žaidynėse varžysis kaip moterys

Du britai gali tapti pirmaisiais „transseksualiais“ atletais, kuriems bus leista kitą mėnesį prasidėsiančiose Rio de Žaneiro olimpinėse ...


Du britai gali tapti pirmaisiais „transseksualiais“ atletais, kuriems bus leista kitą mėnesį prasidėsiančiose Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse varžytis kaip moterims. 

Kaip praneša Daily Mail, Didžioji Britanija tikriausiai savo atstovais varžytis olimpinėse žaidynėse pasirinks du biologinius vyrus, pasidariusius lyties keitimo operacijas. Šie šaliai jau yra atstovavę Europos čempionate, bet tuomet varžėsi kaip vyrai.

Naujos olimpinių žaidynių gairės leidžia vyrams, kurie teigia esantys moterys, varžytis žaidynėse net tada, jei jiems nėra atlikta kastracijos operacija. Vienintelis reikalavimas - kad jų testosterono lygis bent metus būtų žemesnis nei paprastai būna vyrų.

„Nėra būtinybės reikalauti chirurginių anatominių pakeitimų kaip išankstinės sąlygos dalyvavimui, nes ir be to galima užtikrinti sąžiningas varžybas, o toks reikalavimas galėtų būti nesuderinamas su besivystančia teisine sistema ir žmogaus teisėmis“, - taip savo sprendimą pagrindė Tarptautinis olimpinis komitetas.

Parengta pagal Lifesitenews.com ir Dailymail.co.uk informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 8974780995126735089

Rašyti komentarą

8 komentarai

Anonimiškas rašė...

Istorija žino kada į Olimpiada ateina iškrypimas gero nelauk, ateis ir košmaras.

Audrius rašė...

Ateityje nebebus atskirų rungčių vyrams ir moterims. Bus bendros rungtys :(
Įsivaizduokime komandą (krepšinio, futbolo, dviračių, kt.) sudaryta iš ex-vyrų besivaržančių su tikrų moterų komandomis... tikrai košmaras.

Anonimiškas rašė...

Na ir kur tos Britanijos feministės? Būtų įdomi jų nuomonė šiuo klausimu ir prognozės.
Ar jos moteris gina tik nuo biologinių vyrų?

1Chingishan rašė...

aš net žodžių neturiu kaip apibūdint šituos iškrypimus. vienintelė mintis guodžia kad tai ilgai tikrai nesitęs.

Nežiniukas rašė...

Na, apie tai jau buvo rašyta Propatrijos straipsnyje:

http://www.propatria.lt/2015/06/eimy-biord-kas-atsitinka-kai-translyte.html

Taigi, jei Olimpinis komitetas nori diskredituoti moterų olimpines žaidymes kaip tokias (nes vis vien tokie "moterys" laimės), tai jam pasitaikė puiki proga.

Čia panašiai, kaip įmitęs vyras kažkokiu būdu išsireikalauja paso, kuriame jis tik 12-metis ir dalyvauja paauglių varžybose.

Panašu, kad šiais laikais vis didesnę reikšmę įgauna teisiniai dalykai, net jei jie prasilenkia su tikrove.

Pikc rašė...

Ne teisiniai, bet ideologiniai - su teise tai nieko bendro neturi. Na, nebent bolševizmą irgi laikysime tik "teisiniais dalykais". ;)

Nežiniukas rašė...

Gerbiamasis Pikc, tai būtent ir turi bendro su teise.

Teisėta reiškia, kad tai daryti galima, kiti privalo kažkam paklusti ir tai darant nebus jokio valstybės persekiojimo.

Pas mus sakoma - Lietuva - teisinė valstybė. Po galais - betgi nacistinė Vokietija taip pat buvo teisinė valstybė. Ten niekas nieko nedarė savavališkai - viskas buvo teisėta.

Kitas klausimas, ir jis yra svarbiausias - kiek tai teisinga?

Daug kur viskas pasikeistų, jei lozungas - teisinė valstybė būtų suprantama ne tai, kad viskas reguliuojama teisės aktais, bet tai, kad teisės aktai yra TEISINGI ir jie tarnauja bendram visuomenės gėriui.

Todėl ir kalbėjau, kad viskas grindžiama teisėtumu, kuris jau prasilenkia su realybe. Genetikai sako, kad tiriama žmogysta yra vyras. Ta žmogysta rodo pasą ir sako, kad jis yra moteris. Kuom, leiskite paklausti, remsis teismas? Štai kur problema.

Anonimiškas rašė...

Nu jo, britai tikros bobos.

item