Du britai gali tapti pirmaisiais vyrais, kurie olimpinėse žaidynėse varžysis kaip moterys

Du britai gali tapti pirmaisiais „transseksualiais“ atletais, kuriems bus leista kitą mėnesį prasidėsiančiose Rio de Žaneiro olimpinėse ...


Du britai gali tapti pirmaisiais „transseksualiais“ atletais, kuriems bus leista kitą mėnesį prasidėsiančiose Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse varžytis kaip moterims. 

Kaip praneša Daily Mail, Didžioji Britanija tikriausiai savo atstovais varžytis olimpinėse žaidynėse pasirinks du biologinius vyrus, pasidariusius lyties keitimo operacijas. Šie šaliai jau yra atstovavę Europos čempionate, bet tuomet varžėsi kaip vyrai.

Naujos olimpinių žaidynių gairės leidžia vyrams, kurie teigia esantys moterys, varžytis žaidynėse net tada, jei jiems nėra atlikta kastracijos operacija. Vienintelis reikalavimas - kad jų testosterono lygis bent metus būtų žemesnis nei paprastai būna vyrų.

„Nėra būtinybės reikalauti chirurginių anatominių pakeitimų kaip išankstinės sąlygos dalyvavimui, nes ir be to galima užtikrinti sąžiningas varžybas, o toks reikalavimas galėtų būti nesuderinamas su besivystančia teisine sistema ir žmogaus teisėmis“, - taip savo sprendimą pagrindė Tarptautinis olimpinis komitetas.

Parengta pagal Lifesitenews.com ir Dailymail.co.uk informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 8974780995126735089
item