Belgijos mokykloje surengtame gėjų „santuokos“ vaidinime „susituokė“ du mažamečiai berniukai

Septynmečiai Titas Meeusas ir Otas de Greve tapo sėkmės sulaukusio „socialinio eksperimento“ – suvaidintos civilinės santuokos tarp dvie...


Septynmečiai Titas Meeusas ir Otas de Greve tapo sėkmės sulaukusio „socialinio eksperimento“ – suvaidintos civilinės santuokos tarp dviejų nepilnamečių, įvykusios Gento miesto rotušėje (Belgija), dalyviais.

Toks vestuvių vaidinimas Freinetschool de Boomgaardsuele vidurinėje mokykloje vyksta kiekvienais metais, jame dalyvauja visi šios mokyklos mokytojai, mokiniai ir jų tėvai. Vis dėlto šiais metais žengta dar toliau, nes pirmą kartą vaikams buvo siūloma švęsti ne įprastas skirtingų lyčių poros, o „gėjų vestuves“ tarp dviejų mažamečių berniukų.

Prie šios parodijos prisidėjo ir Gento miesto savivaldybės darbuotojai bei daugelis žiniasklaidos priemonių, kurios plačiai ištransliavo žinią apie šią ceremoniją, ypač tą momentą, kuomet Titas ir Otas apsimaino „draugystės“ apyrankėmis.

Yra žinoma, kad organizatoriai gerai apgalvojo poveikį, kurį ši vestuvių ceremonija gali padaryti mažamečių psichologijai, tad jie jautė pareigą sušvelninti „gėjų vestuves“, pateikdami jas kaip dviejų berniukų draugystės pažadą vienas kitam.

Nors ši iniciatyva manipuliuoja vaikų nekaltumu, stebina tai, kad vaikų tėvai aktyviai palaiko šią iniciatyvą. Vieno iš berniukų, Oto, mama dienraščiui „Het Nieuwsblad“ teigė, kad tai yra „linksma patirtis“, kurią vaikai „prisimins, kai bus vyresni ir nuspręs tuoktis, ar su vyru, ar su moterimi“.

Vaikų mokytoja Lies Van Maldergem garantavo, kad netikra santuoka tarp dviejų tos pačios lyties mažamečių „neturi nieko bendra su homoseksualumu“. Vis dėlto, pagal „Het Nieuwsblad“ turimą informaciją, mokykla pripažįsta intenciją „supažindinti mažamečius su socialiniais papročiais ir visuomenės struktūra“.

Trumpą ceremonijos vaizdo įrašą galite rasti čia.

Iš ispanų kalbos vertė Danutė Daučiūnaitė

Versta iš Aciprensa.com


Susiję

Pažangos ideologija 4501956735417516613

Rašyti komentarą

8 komentarai

Audrius rašė...

Siaubas. Negaliu as tokiu dalyku suvokti. Bet tai kiek smegenys suaugusiu zmoniu "praplautos", kad taip leisti is savo vaiku tyciotis? Visuotinis pamisimas. Kas iskrypeliskiau pasirodys, tas labiau "pazenges"? Kodel, del ko? Vargsai vaikai.

Anonimiškas rašė...

Kai nebelieka orientyrų, apie kokią normalią orientaciją galime šnekėti. Po tokių eksperimentų su vaikas normalūs santykiai tarp vyrų ir moterų liks tiks nematoma spektro dalis greta vis naujų orientacijų vaivorykštės.

Anonimiškas rašė...

Pasaulio pabaiga - taip sakytų mano tėvai ir visa giminė. Taip sakau ir aš.

Anonimiškas rašė...

Va kur nuveda dykas gyvenimas

Pikc rašė...

Če ira yrodymas, kad lietuva ira acilikeliū, retrogradū beigi šeip neliberaliū hamafobū kraštas, nes mūsų mokyklose dar tokiū europiniū viartibiū nediege. Bet liberalai pasistengs, kad diegtų. :)

Anonimiškas rašė...

ne tik liberalai,bet ir socdemai. Vienoje radio laidoje neseniai aušrina,aiškino ,kad didžiausia problema,(trukdanti vienalyčių sklaidą ir pan.)yra ŠVIETIMAS.

Anonimiškas rašė...

Pratinami nuo mazu dalyku, pereinant lig dideliu. Stai taip ir musu Lietuvelej bandoma brukti si vakaru mesla. Kitaip nepavadinsi. Ir normaliai mastantys jau ir pas mus apsaukiami ,,netolerantais", nesiuolaikiskais, atsilikusiais nuo gyvenimo. Gaila, kad jaunimas pats nemasto, o prisiskaite ir prisiziureje tokiu iskreiptu dalyku, laiko tai norma. Giliau nesikapsto, prades ieskoti sio ,,brudo" saknu jau veliau, kai subres, bet bus per velu. Del to ir esame mes, tevai, kurie turime aiskinti savo vaikams, kas norma ir kas ne. Jei neiteigsime, tai bent duosime sansa susimastyti ir suabejoti.

Anonimiškas rašė...

Aišku užpakaliai sensta, todėl reikalingas atsinaujinimas,todėl ir stengiamasi visokiais būdais pritraukti daugiau jaunų.

item