Airių vyskupas: abortai ir eutanazija tęsia nacių programą

Elfino vyskupas sulaukė kritikos po to, kai savo pasisakyme sulygino dabartinius argumentus už leidimą nutraukti vaisiaus su trūkūmais gy...

Elfino vyskupas sulaukė kritikos po to, kai savo pasisakyme sulygino dabartinius argumentus už leidimą nutraukti vaisiaus su trūkūmais gyvybę ir dviejų vokiečių argumentus už eutanaziją, leidusią masines neįgaliųjų žudynes nacionalsocialistinėje Vokietijoje,

Vyskupas Kevinas Doranas jau anksčiau sulaukė žiniaslaidos dėmesio dėl viešų pasisakymų ir bažnytinės vyresnybės netgi buvo priverstas atsiprašyti už pasakymą, kad nors tos pačios lyties poros ir augina vaikus, tai nepadaro jų tėvais. Šį kartą Airijos vyskupų konferencija išspausdino pilną Dorano pasisakymą savo internetiniame puslapyje.

Savo kalboje vyskupas palietė dabartines tarptautinių žmogaus teisių organizacijų, tokių kaip Amnesty International, ir feminisčių pastangas pašalinti vadinamąjį Airijos Aštuntąjį straipsnį, ginantį kūdikius motinos įsčiose. Vyskupas pasidalino įdomia, tačiau šiurpia instrukcija, 1920-aisiais parašyta vokiečių gydytojo Alfredo Hoche bei teisininko Karlo Bindingo, kurioje autoriai pateisina protiškai atsilikusių žmonių žudymą visuomenės labui. Vyskupo teigimu, instrukcijos prielaidos yra daugiausia paremtos įdėja, kad žmonės su protine negalia neturi kuo prisidėti prie visuomenės ir nepasižymi ypatingu noru gyventi“. Tai suformavo ideologinį pagrindą masinėms šimtų ir tūkstančių vadinamųjų nepageidaujamųjų žudynėms tokiose vietose kaip Hadamaro psichiatrinė ligoninė“.

Nors tai lėmė tokių antraščių kaip Vyskupas lygina abortus su nacių eutanazijos programa Airių žurnale atsiradimą, Doranas iš tiesų teigė, kad žmogaus nevertinimas buvo vykdomas abiejose Antrajame pasauliniame kare dalyvaujančiose pusėse. Realybė yra ta, kad rasistinė ir antisemitinė ideologija, kuri buvo centrinė nacių karo pastangose, taip pat egzistavo ir daugelyje kitų šalių, abejose konflikto pusėse, teigė vyskupas.

Dar daugiau, vyskupas sugretino Hoche ir Bindingo bei tų, kurie stengiasi panaikinti Aštuntąją pataisą ir įvesti abortus, argumentus, teigdamas, kad  Taip pripažįstamas principas, jog yra toks dalykas, kaip bevertis žmogaus gyvenimas.

Šis tikėjimas tinka pagonių pasaulėžiūroje, laikančioje gyvenimą atsitiktiniu žaidimu, kuriame veikia kaprizingos lemtys, tačiau, vyskupo teigimu, tai nesuderinama su krikščionių tikėjimu, kad mūsų gyvenimas yra Dievo dovana, o ne kažkoks atsitiktinumas. Jei galime tokiu būdu įsivaizduoti savo gyvenimą, tuomet, manau, yra lengviau žiūrėti į kitus žmones, įtraukiant pagyvenusius, negimusius, nepasiturinčius ir neįgalius, kaip į Dievo dovanas, nepaisant to, kaip jie gali prisidėti prie visuomenės ar ką savo gyvenime gali pasiekti.

Tuomet Doranas pridėjo: Taip jau nutiko, kad turėjau garbę dar šį vakarą praleisti šiek tiek laiko su šeima, kurių penkiametis vaikas yra paskutinėse tokios ligos stadijose. Nereikia nė sakyti, jie yra labai prislėgti, tačiau ir giliai dėkingi už dovaną, kurią jie gavo - savo mažąjį vaiką, kuris visą savo gyvenimą jų buvo taip mylimas. Ar galiu paprašyti jūsų porai akimirkų prisiminti juos su manimi maldoje?

Doranas teigė prisidėjęs prie kitų už negimusios gyvybės apsaugą kovojančių airių 1983-aisiais, siekdamas Aštuntosios pataisos priėmimo, kadangi kitos Europos valstybės pradėjo legalizuoti abortus. Žingsnis, sako vyskupas, buvo toliaregiškas, nes padėjo išvengti panašios abortų ekspansijos Airijoje.

„Esu įsitikinęs, kad buvo išgelbėta tūkstančiai gyvybių, ir nepaisant didelio skaičiaus moterų, kurios per tiek metų keliavo į Angliją, didesnė dalis moterų buvo kultūriškai paskatintos nesirinkti aborto., teigė jis.

Santykinis Airijos piliečių padaromų abortų skaičius užsienio šalyse yra keturis kartus mažesnis nei gretimų Anglijos, Škotijos ir Velso.


Versta iš Lifesitenews.com






Susiję

Religija 8280263516743740123

Rašyti komentarą

4 komentarai

Pikc rašė...

"[...] bažnytinės vyresnybės netgi buvo priverstas atsiprašyti už pasakymą, kad nors tos pačios lyties poros ir augina vaikus, tai nepadaro jų tėvais" - dar vienas įdomus momentas: božnytėlės šulai patapo neobolševikų klapčiukais ir pradėjo spausti kunigus, kad tie atsiprašinėtų už fakto konstatavimą. Be komentarų.

Nežiniukas rašė...

Kai yra noras iš valstybės gauti kokios nors naudos, tenka kažką atiduoti savo. Kaip Ezavui už dubenį lęšių savo pirmgimystę. Kaip velniui savo dūšią.

Toks nuolaidžiavimas valstybės politikai, net paminant Bažnyčios mokymą, yra būdingas ne tik Airijai, bet ir Lietuvai.

O pasekmės visur tos pačios - tenka Bažnyčios hierarchams susidurti su klausimu - jei nauda yra svarbiausia, todėl tai gali daryti tik Bažnyčios vyresnybė, bet negali paprasti tikintieji. O jei ir jie gali, tai kam dar vaikščioti į bažnyčią?

Pikc rašė...

Taikliai pastebėta!

Anonimiškas rašė...

Paprasto žmogaus nepaprastas gyvybės vertinimas: http://fishki.net/2005275-15-let-jetot-muzhchina-horonil-malyshej-iz-kliniki-abortov.html

item