99 proc. į JAV iš Sirijos priimamų prieglobsčio prašytojų - musulmonai sunitai

Į Jungtines Amerikos Valstijas (JAV) priimtų prieglobsčio prašytojų iš Sirijos skaičius birželio mėnesį padvigubėjo. Kaip rodo JAV Va...


Į Jungtines Amerikos Valstijas (JAV) priimtų prieglobsčio prašytojų iš Sirijos skaičius birželio mėnesį padvigubėjo.

Kaip rodo JAV Valstybės departamento Pabėgėlių registracijos centro paviešinti duomenys, iš priimtų prieglobsčio prašytojų tik 0,3 proc. buvo krikščionys ir net 99,2 proc. - musulmonai sunitai. 

Tokios tvarkos kritikų teigimu, krikščionys prieš karą sudarė apie 10 proc. Sirijos gyventojų ir yra viena labiausiai persekiojamų grupių šalyje, todėl toks mažas į JAV priimamų krikščionių skaičius kelia rimtų įtarimų.

Susirūpinimą kelia ir masinis musulmonų priėmimas į šalį, nesant galimybės kruopščiai patikrinti jų biografijos ir kitus duomenis.

Patikrų nepatikimumą patvirtina ir pats Federalinių tyrimų biuras (FTB), kurio direktorius pastebėjo, kad neįmanoma kruopščiai patikrinti tokio didelio kiekio į šalį planuojamų priimti prieglobsčio prašytojų.

Neseniai Niujorko policijos departamento Kovos su terorizmu centro vadovas pareiškė, jog tolesni „Islamo valstybės“ išpuoliai yra „neišvengiami“, o policijos pajėgos ruošiamos tam, kad gebėtų tinkamai į juos reaguoti.

Parengta pagal Churchmilitant.com informaciją


Susiję

Šiaurės Amerika 3087733646782110256
item