Trijų partijų susitarimas dėl pabėgėlių: Lietuva daugiau nei 1105 pabėgėlių neįsileis

Penktadienį į Politinę tarybą susirinkę trijų valdančiųjų partijų lyderiai pasirašė politinį susitarimą dėl pabėgėlių. Savo parašus po š...


Penktadienį į Politinę tarybą susirinkę trijų valdančiųjų partijų lyderiai pasirašė politinį susitarimą dėl pabėgėlių. Savo parašus po šiuo dokumentu padėjo socialdemokratų, Tvarkos ir teisingumo ir Darbo partijų pirmininkai – premjeras Algirdas Butkevičius, europarlamentarai Rolandas Paksas ir Valentinas Mazuronis.

Pasirašytame susitarime teigiama, kad šiuo metu ES taikoma prievartinė pabėgėlių perkėlimo sistema yra ydinga, neteisinga ir tiesiogiai daranti žalą ES bendrystei.

Politiniame susitarime išreikštas nepritarimas prievartos politikai ir paaiškinama, kodėl Lietuva negali priimti daugiau pabėgėlių nei numatyta dabar. Jame pažymima, kad Lietuva nesutinka su nustatyta kvotų sistema ir daugiau nei 1105 pabėgėlių į savo valstybę neįsileis.


Susiję

Politika 8811334725863189901

Rašyti komentarą

47 komentarai

Pikc rašė...

Cha, rinkimai artėja... :) Įsivaizduokim situaciją: rinkimus ta chebra laimi, vėl tampa valdančiaisiais - o čia sajūzas kaip sykis spusteli dėl tų nelegalų. Kas abejoja, kad tokiu atveju jie greitai persigalvotų? :)

Anonimiškas rašė...

Pritariu pikcui.Beje ir tie 1000 yra labai daug, nes prasidės visokie šeimų susijungimai(kai suvažiuoja pusė kišlako) ir pasipils vaikų vados- kas metai ir tuoj tas tūkstantis virs keliais , vėliau keliolika ir t.t.Juk vakarų Europa greičiausiai irgi pradėjo nuo KELETO ,o kuo baigė-visi matom.

Gluosnis rašė...

Veidmainiai idiotai. Geda skaityti. Pazystama senole 93 metu macius kara ie kruvas pabegeliy sako "sodyboj vietos yra - reiketu priimti". Luetuviai bego nuo karo...o dabar. Ne krikscionys o veidmainiai mes...jei beganciu nuo karo nepriglaustume...tpfu

Anonimiškas rašė...

kas pačiam trukdo asmenine iniciatyva priimti išlaikymui kokį pabėgėlį su su šeima, nes tikra krikščionybė ne komentarų rašymas, o asmeninis veiksmas eiti ir padėti stokojančiam.

Anonimiškas rašė...

Gali tartis del 1000, 2'ju, 3'ju ar bet kiokio skaiciaus. As budamas ju vietoje nebijociau tartis, sakykime, del 250. Kodel? Nes iki siol ju nera ir nenusimato, kad bus bent jau 100. Todel tartis del tokiu skaiciu yra blefas.
Beje kazkaip ir uzsienio spaudoje atslugo papegeliu tema. Ar ju sumazejo? Ar tai buvo laikina tema, uzgozianti kita? Ar viskas vyksta taip pat, tik atsirado kitu, "svarbesniu" temu?

Anonimiškas rašė...

Tame visas mūsų tragizmas ir yra, kad renkant(?) valdžią pagal svetimų primestas taisykles, įmanoma išrinkti(?) tik tinkamus svetimiems. O tie, kurie pasirodo praslysta jiems netinkami, lengvai sukompromituojami ir taip pašalinami.

Pikc rašė...

Aš net nežinau, ką atsakyti į visokių gluosnių marazmus apie savanorišką užsiteršimą nelegalais. Čia net ne idiotizmas - čia gerokai rimtesnė negalia. Arba piktybiškas priešiškumas lietuvių tautos atžvilgiu. Sakyčiau, antras variantas - labiau tikėtinas.

Gluosnis rašė...

Idomu ar mums reikejo priimti lenkus begancius nuo karo? Ar Jav reikejo priimti nelegalus lietuvius begancius nuo sovietu? Veidmainiai...

Pikc Kažinkavičius rašė...

Hmmm... o gal, vis dėlto, ir negalia - piktybinis TOKIŲ kvailų palyginimų greičiausiai nedarytų. Na, nebent būtų LABAI kvailas piktybinis. :)

Pikc Kažinkavičius rašė...

Sakyč, didžiausia tikimybė, kad "sėkmės istorijų" su nelegalais nėr iš ko išpaišyti, tai tolerastai nusprendė, kad reikia įjungti programą "nieko čia nebuvo - gal visi užmirš" - dėl to ir tyla purvasklaidoj. Iki kito rimtesnio nelegalų pasisklaidymo "alach-babach!" stiliuj. :)

Kiemsargis rašė...

Tai , kad jau vien Vilniuje jų tikrai 1105 yra. Negrai dažniausiai po vieną ar su baltom(!) panom vaikšto , o muslimai tai būreliais gargaliuoja.

Gluosnis rašė...

Pikc :) tik atrodo, kad lyginti negalima tavo uzkuetejusiai makaulei... Kuo skiriasi siras, kuris buvo issilavines ir karo priverstas bega nuo prieskario lietuvio. Paaiskink man kvailam

Ainis rašė...

Prieškario lietuvis bėgo į artimiausias pagal kultūrą ir tikėjimą šalis kur būtų saugus nuo sovietų.
Siras bėga į svetimą pagal tikėjimą ir kultūrą, bet geografiškai artimiausią pagal ekonominę gerovę ES.

Pikc rašė...

Aiškinu Gluosniui kvailam - jeigu prieškario lietuviai būtų palikę savo šeimas ir nelegaliai (suklastotais arba tyčia sunaikintais dokumentais) bei agresyviai veržęsi į ekonomiškai išsivysčiusias šalis, kuriose keltų riaušes ir reikalautų sau visokių "teisių", retkarčiais dar ir terorizmu užsiimdami, jeigu jie būtų visiškai "dėję" ant vietinių ir jų kultūros, atvirai siekdami įvesti savo tvarką - va, tada galima būtų lyginti. Ir kaip, tamstelės manymu, su jais tada būtų pasielgta? ;)
P.S. Tik nepradedam sekti iberast-tolerastinių pasakėlių apie "vargšus gydytojus-inžinierius-mokslininkus-akademikus pabėgėlius", gerai? Pataupykite jas kiauriems liberastikams - mes, žinote, neomarksizmo neužzombinti, mokam įvairių šaltinių paieškoti - o ir su nelegalais susidūrusių Lietuvos pareigūnų įspūdžiai ne kartą skelbti buvo. ;)

Gluosnis rašė...

Pikc manau pripazintum kad lietuva galetu priimti is esmes neribota skaiciu pabegeliu PO ekonominiu pabegeliu atfiltravimo. Manau Lietuva turetu kelti ne skaiciaus bet pabegeliu atrankos kriteriju klausimus - pvz tik nuo sirijos pasienio stovyklu ir t.t.

Del kulturinio skirtumo ... deja reikia pripazinti kad man kaip katalikui musulmonai yra ideologiskai artimesni nei genderizmu persmelkta sekuliari nudienos dauguma...deja Luetuvoje absoliuti dauguma yra ateistai...katalikai tik etiketese.

Pikc Kažinkavičius rašė...

"Pikc manau pripazintum kad lietuva galetu priimti is esmes neribota skaiciu pabegeliu" - po to galima ir nebeskaityti. :D
Ne - Lietuva (rašoma didžiąja raide, jeigu ką ;)) neturėtų išvis JOKIŲ nelegalų priimti. Priežastis - paprasčiausias savisaugos jausmas, noras išlikti. Na, ir faktas, kad valstybė, nesugebanti SAVO piliečiams užtikrinti normalaus pragyvenimo, bet apsiimanti rūpintis SVETIMAIS veltėdžiais, atrodo paprasčiausiai kvailai - ypač atsižvelgiant į Vakarų patirtį su tais "vargšais pabėgėliais". Jau nekalbu apie tai, kad mes jiems nieko neskolingi, o prievartinis nelegalų paskirstymas yra neomarksistinio eurosajūzo politbiuro idėja, jų nuomone, padėsianti platinti "multi-kulti" ir naikinti tautines valstybes.
Na, o "argumentas", kad, "palyginus su liberastiniais genderistais, mosliai geriau" yra lygiai tokios pačios vertės, kaip ir sapalionės, kad "kadangi Vakarai supuvę, tai rasieja geriau". Kaip liaudyje anksčiau sakydavo - "ar š..., ar priš...". :)

Pikc Kažinkavičius rašė...

Beje, grynai smalsumo dėlei - ar ta smulkmena, kad mosliai katalikams linkę galvas pjaustyti (pvz. http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/pasaulis/islamo-valstybes-kovotojai-nuzude-dar-20-krikscioniu-57-532485), netrukdo ideologinio artimumo jausmui? ;)

Pikc Kažinkavičius rašė...

Ten ne "panos" - kultūringoj kompanijoj joms tinkančio epiteto nereiktų vartoti, tad nieko nesakysiu. :)

Gluosnis rašė...

Atsizvelgiant i vakaru patirti Imigrantai sumoka mokesciu daugiau nei gauna ismoku. Veltedziais ju vadinti butu tiesiog melas. O tamstos nuostata atskleidzia zodelis "JOKIU" :) jei tektu begti nuo Putino ar norit tokios nuostatos is Europos...

Gluosnis rašė...

Be to ISIS ne tipiniai musulmonai. Nereikia triesti. Su tipiniais musulmonais mes Lietuvoj gyvenam nuo vytauto laiku.

Anonimiškas rašė...

Klausimas Gluosniui
kuo bandymas musulmonais atskiesti dabartines ES valstybes skiriasi nuo sssr taikyto slavų apgyvendinimo "broliškų respublikų' teritorijose ?
Juk anie irgi dirbo ir mokesčius mokėjo?

Anonimiškas rašė...

"Be to ISIS ne tipiniai musulmonai. Nereikia triesti."
raudonieji apie bolševikinį komunizmą irgi visada sako jog tai buvo ne tikras komunizmas... jūs panaudojot nuvalkiotą "če nesiskaito".
Visi musulmonai pripažįsta ir laukia pasaulinio kalifato, tik ISIS jau veikia ta linkme, o kiti nuosaikesni laukia momento kada reiks veikti. Tai tiek žinių apie "tipinius musulmonus".

Gluosnis rašė...

Klausimas Gluosniui
"kuo bandymas musulmonais atskiesti dabartines ES valstybes skiriasi nuo sssr taikyto slavų apgyvendinimo "broliškų respublikų' teritorijose ?"

atsakmas labai paprastas ESMINIS - broliski slavai nebego nuo KARO. Tu man geriau atsakyk kuo gi jie skiriasi nuo Lietuviu begusiu nuo II-ojo pasaulinio karo. ar "če nesiskaito"?

Pikc Kažinkavičius rašė...

KUO dabartiniai mosliai nelegalai skiriasi nuo lietuvių, jau LABAI AIŠKIAI buvo parašyta - tik tamstelei būtent "če nesiskaito!". O kad parazituoti atropoję nelegalai "sumoka mokesciu daugiau nei gauna ismoku" - tai geras anekdotas, užskaitau! :D
Dėl "netipinių musulmonų" - puikus "Anonimiško" 2016-06-14 09:00 atsakymas. Nelabai ką ir pridėsi. Beje, "tacharušus" Kelne ir kituose miestuose irgi "netipinė ISIS" organizavo, ne? ;)
Niekaip nesuprantu tų fanatiškų ksenofilų - internete krūvos faktinės medžiagos (vaizdo įrašų, nuotraukų, liudininkų pasakojimų), aiškiai rodančių, KAS per fauna tie "vargšai pabėgėliai" - bet ksenofilai vis tiek užsimerkę tą pačią giesmelę gieda ir kvailais nuvalkiotais palyginimais mėtosi. Išties, "jei realybė prieštarauja ideologijai - tuo blogiau realybei!". :)

Gluosnis rašė...

Tai kad imigrantai sumoka daugiau mokesciu nei gauna pasalpu yra FAKTAS priestaraujantis tamstos ideologijai - pasitikrink statistikas. Belieka nurasyt tai kaip anekdota a ne?

Pikc Kažinkavičius rašė...

Štai ir išaiškėjo, kodėl nelegalai taip į sajūzą veržiasi ir kyšius kontrabandininkams moka už transportavimą - ogi kad pakeltų sajūzo ekonomiką, mokėdami mokesčius! :D
O dabar iš eilės:
Pirma, tai IMIGRANTAI, ar NELEGALAI, pons "faktininke"? Ar tamstelei LEGALIAI uždarbiauti išvažiavę kokie lenkai ir lietuviai nesiskiria nuo veltėdžių nelegalų? ;) Antra, malonėkite mestelti tą statistiką, rodančią, kad nelegalai (oi, pardon - "vargšai pabėgėliai") moka daugiau mokesčių, negu gauna pašalpų. Nors pradžiai pakaktų įrodymų, kad jie APSKRITAI kokius nors mokesčius moka. ;)

Pikc rašė...

Beje, tęsiant kvailų palyginimų temą:
"jei tektu begti nuo Putino ar norit tokios nuostatos is Europos..."
Vadinasi, pagal Gluosnį, čia pas mus kataklizmo apimtos Europos šalių gyventojai (vokiečiai, britai, švedai (turiu galvoj - TIKRI, o ne "pasiniai") ir t.t.) bėga, o ne alach-babach nelegalai. :)

Gluosnis rašė...

Nelegalai taps imigrantais prades dirbt ir uzsidirbs. Ar ne geda kad labiausiai sirams padeda ir daugiausiai pabegeliu priglobe Turkija kuri ir pati skursta o Lietuva gincijasi del keliasdesimties...

Gerbiamas Pikc matyt mano kad nelegalu diduma i europa bega ne nuo karo o mita spie kara paskelbe homokomjaunuoliai😂. Beprasmiska daugiau diskutuot visazini neklystantis pikc.

Pikc rašė...

Spėju, čia, ko gero, tiktų posakis "o sancta simplicitas!". Antra vertus, TOKIAM infantilumo lygiui jis, ko gero, būtų nepakankamai stiprus. :)
Pasikartosiu: kiauri tolerastiniai ksenofilai - jei jau jums nieko nereiškia faktai, reportažai iš įvykių vietų (turiu galvoj NE tolerastinę propagandą), pareigūnų liudijimai, argumentai, galų gale, paprasčiausia logika - važiuokite pas savo adoracijos objektus. Jei liksite sveiki-gyvi, papasakosite, kaip sekėsi pas "vargšus pabėgėlius". ;) Alternatyviai, jei norite demonstruoti savo idiotiz... pardon svetingumą - darykite tai SAVO sąskaita. Priimkite pradžiai kokią čigonų šaiką pas save į butą - apšilimui. Jei patiks, galėsite ir kokį alach-babachą pasiimt - gi vargšelis taip bėgo nuo karo, kad visą savo gausią šeimyną pamiršo pasiimt - kaip čia neužjausi? Jeigu jam patiks, gal ir "karo zonoj" paliktą savo giminę parsikvies. ;)
Vienžo, atlikite empirinį eksperimentą "ant savo kailio" - o jau paskui, kai turėsite faktinių duomenų, o ne iš tolerastinės purvasklaidos perimtų svaičiojimų, dėstykite savo autoritetingą nuomonę. Sėkmės - lauksim reportažų "Gluosnis live"! :D

Anonimiškas rašė...

Kelios pastabos Gluosniui
1. Imigrantų antplūdis prasidėjo po Merkel kvietimo.
2. Lietuvos ir kelių kitų respublikų "solidarumas" atsirado po ES grasinimų sankcijomis.
3. Jei pabėgeliai bėtų nuo karo tai jie pasitenkytų bet kuria kaimynine ar ES šalimi kur karas nevyksta, bet kažkodėl "jūsų pabegėliai" siekia patekti būtent į Vokietiją, Britaniją, Skandinavijos šalis. Ką kitose europos šalyse vyksta karas?
4. Kodėl ES biurokratai savavališkai (su skystu vietinių biurokratų klapčiukų nuolaidžiavimu) be Lietuvos piliečių išreikštos nuomonės gali priversti mūsų vyriausybę apgyvendinti mūsų Nepriklausomoje valstybeje bet kokį etnosą.
4. Karas vyksta ir Ukrainoje, bet praėjo 2 metai o ES sienų Ukrainos karo pabėgėliams neatverė ir negirdėjom apie ukrainiečių "kvotas". Ar ukrainiečių mirtys prastesnės už musulmonų?

Gluosnis rašė...

Anonimui:
1. Antpludis i kur ? Jau iki merkel "kvietimo" turkijoj buvo milijonines pabegeliu stovyklos - suaktyvejys kovoms neliko vilties gryzti ir puodas persipilde.

2. "Lietuvos ir kelių kitų respublikų "solidarumas" atsirado po ES grasinimų sankcijomis." :) gaila ir geda kad to reikejo...

3. "Jei pabėgeliai bėtų nuo karo tai jie pasitenkytų bet kuria kaimynine ar ES šalimi kur karas nevyksta, bet kažkodėl "jūsų pabegėliai" siekia patekti būtent į Vokietiją, Britaniją, Skandinavijos šalis. Ką kitose europos šalyse vyksta karas?"

Ne nepasitenkintu begdami nuo karo skurdesnemis salimus. Tai naturalu. Lietuviai juk nebego i Pietu amerika o diduma i Jav migravo. Migrantai tiesiog zmones ir iesko kur geriau. Lietuviai taip irgi taip darytu nereikia lele...

4. "Kodėl ES biurokratai savavališkai (su skystu vietinių biurokratų klapčiukų nuolaidžiavimu) be Lietuvos piliečių išreikštos nuomonės gali priversti mūsų vyriausybę apgyvendinti mūsų Nepriklausomoje valstybeje bet kokį etnosą."

Todel kad mes nepriklausomybes atsisakem istodami i ES ir svarbiausia todel kad gaudami (pinigus) turime kadka ir duoti.
Del ukrainieciu kiek zinau jie madiskai bega i ukrainos giluma is rytu. Aciu Dievui ukraina dar funkcionuoja kaip valstybe ir susitvarko patys. Deja sirijoj bardakas todel ir bega.

Karas yra karas ir zmones nuo jo bega. O kodel viskuo turetu rupintis tik Vokietija ir senbuviau EU?


4. Karas vyksta ir Ukrainoje, bet praėjo 2 metai o ES sienų Ukrainos karo pabėgėliams neatverė ir negirdėjom apie ukrainiečių "kvotas". Ar ukrainiečių mirtys prastesnės už musulmonų?

Anonimiškas rašė...

"Jau iki merkel "kvietimo" turkijoj buvo milijonines pabegeliu stovyklos"pono citata
-nereikia meluot turkijoje buvo pabėgėliai, o į ES plūsta ekonominiai migrantai.
Jei jūs jų neskiriate, tai nereiškia, kad jie nesiskiria. Ir beje Turkija ES nepriklauso, nes apskritai viso pasaulio karo pabėgelių Europa nesutalpins.

"gaila ir geda kad to reikejo"(es grasinimų) pono citata
- pateisinate šantažą prieš savo šalį, Ačiū "prisistatėte".

"Lietuviai juk nebego i Pietu amerika o diduma i Jav migravo" pono citata.
- ir kaip traukdamiesi su vermachtu ar plaukdami į Švediją jie numigravo į JAV. Nefantazuokite. Švedija daugumą gražino į SSSR, o likusieji papuolė į sąjunginikų kontroliuojamas pabėgėlių stovyklas vakarų Vokietijoje, kur negalėjo elgtis ar judėt kur nori. Po eilės metų gavę leidimus kai kurie išvyko į JAV, bet tai buvo mažuma, nes pokario Vokietijoje pragyvent buvo sunku, o apie tarpkontinentinį bilietą tik pasvajot buvo galima.

"Todel kad mes nepriklausomybes atsisakem istodami i ES"
- meluojate. Stojome į ES kaip nepriklausoma valstybė. Buvo referendumas ir aš ten balsavau. Nepriklausomybės netekome kai keli lietuviškai kalbantys valdininkai pasirašė Lisabonos sutartį. Ta proga referendumo dėl Lietuvos Valstybės nepriklausomybės ES sudėtyje atsisakymo nebuvo.

"kad gaudami (pinigus) turime kadka ir duoti" pono citata.
- net nežinau kokios rūšies tai prostitucija. O aš maniau kad ES tai daro iš humaniškumo...

"Aciu Dievui ukraina dar funkcionuoja kaip valstybe ir susitvarko patys.Deja sirijoj bardakas todel ir bega." pono citata.
Nemeluokite Asadas dar gyvas ir yra prezidentas. Neseniai atsiėmė dar vieną miestą, o tie kurie turėtų kovoti už savo žemę ieško kur europoje didesnės išmokos "pabėgėliams". Tebūnie, jie ieško skystapročių europiečių, kuriais galėtų pasinaudoti, o jūs bet kokia kaina jiems talkinikauti. Jums tiesiog būtina susitikti...
p.s Ukrainoje bardakas ne mažesnis nei Sirijos, tik Ukrainos vastybės laimei ir Europos valstybių sajungos nelaimei jų nepakvietė merkel, o pakvietė musulmonus.

"Karas yra karas ir zmones nuo jo bega. O kodel viskuo turetu rupintis tik Vokietija ir senbuviau EU?" pono citata.
- kiek tūkstančių sirijos pabėgėlių priėmė JAV?
ach kokie tamsuoliai, blogiečiai nepažangūs. Lietuvus pabėgėlius priėmė o sirų nepriima. islamofobai (juodas sarkazmas).

Gluosnis rašė...


"gaila ir geda kad to reikejo"(es grasinimų) pono citata
- pateisinate šantažą prieš savo šalį, Ačiū "prisistatėt"

Taip tokio tipo santaza pateisinu o del tokiu kaip jus man geda buti lietuviu. Sapaliokit ka norit bet jei zmogus bega nuo karo - ka su juo daryt. UZDARYT sienas ir saudyt i ateinancius? Ka siulot daryti? Nes dabar siulot imerkt galva i smeli "ne mano avys be mano pupos" stiliumi. Kai pasibels palei duris bys per velu...Lietuviai patriotai del kuriu geda but lietuviu tpfu.

Anonimiškas rašė...

O kas jums sakė kad jūs lietuvis?
Profesorius Preobraženskis sakė: "kalbeti, - tai dar nereiškia būti žmogumi". Perfrazuosiu: šveplai rašyt lietuviškai, džiaugtis savo valstybės šantažu ir pamokslauti apie naują - seną internacionalizmą, visai nereiškia būti Lietuviu. Nu visai ... :)

Pikc rašė...

Et, gaila, nėra kur kokį "pliusą" ar "like" paspausti... :)

Gluosnis rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Gluosnis rašė...

Ach :) jus gerbiamas anonime esat Lietuvos geda ir tikriausiai paditaikius progai pranykus teisinei valstybei imtumet į rankas šautuvą šaudyt imigrantų, gėjų, žydų ir visų, kurie tamstos nuomone, yra netikri lietuviai.

Anonimiškas rašė...

Gluosniui
Savo fantazijas pripaišyti kitam yra žema.

Gluosnis rašė...

Tamsta pasiskelbet turintis teise sprest ar as lietuvis nuo to iki fashizmo tik zingsnis

Anonimiškas rašė...

Kada jūs susiinstaliuosite lietuvišką raidyną (jei jau toks lietuvis :), ginsite savo valstybę nuo bet kokio šantažo ir baigsite savo politruko karjerą skelbiant naujai įpakuotą internacionalizmą, pažadu, aš leisiu jums iš euromankurto virst Lietuviu.
Bet "namų darbai" pirmiausiai.

Gluosnis rašė...

Telefonas deja yra telefonas:) o šiaip niekas, nei tamsta nei, Pikc nesugebejo pasiūlyti, o ką gi daryti su pabėgėliais? Deja. Atrodo, kad jūs juos iš pradžių dehumanizuojat ( ne lietuviai ne europiečiai ne krikščionys ...beveik ne žmonės), o po to norit nusiplaut rankas - merkel pasikviete merkel tegul galvoja...
Kaip lietuviui man baisu toks požiūris nes mūsų tautos žmonės buvo pabegėliais ir kas jei mes būtume buvę nepriimti...laisvos Lietuvos tikriausiai nebūtų (be stiprių Amerikos lietuvių). Man atrodo, kad tai mūsų pareiga, moralinė pareiga, atiduoti skolą.

Pikc rašė...

Žiū, Gluosnio kiaurumas sparčiai progresuoja. :D
a) "nei tamsta nei, Pikc nesugebejo pasiūlyti, o ką gi daryti su pabėgėliais" - nea, čia Gluosnis nesugebėjo suprasti, kas atviru tekstu sakoma. :D
b) "o po to norit nusiplaut rankas - merkel pasikviete merkel tegul galvoja" - ne ne - merkelienė pasikvietė, o bėda jau turi būti mūsų, ir mums reikia galvoti, ką daryti. :D
c) apie legalių lietuvių pabėgėlių lyginimo su arabų nelegalais idiotizmą jau sakiau, tad nesikartosiu.
d) "Lietuvos tikriausiai nebūtų (be stiprių Amerikos lietuvių" - a, pasirodo, tai čia stiprūs Amerikos lietuviai mus iš sovietų išvadavo! O aš, naivuolis, galvojau, kad tai Lietuvos lietuviai buvo. :D
e)"Man atrodo, kad tai mūsų pareiga, moralinė pareiga, atiduoti skolą." - kokią skolą? Ir kam? Irakui? Pakistanui? Afganistanui? Sirijai? Turkijai? Visiems urmu? :D

Pikc rašė...

Bandau įsivaizduoti Gluosnį baigiantį politruko karjerą ir iš euromankurto atvirstantį į lietuvį... Na, niekaip... :D

Gluosnis rašė...

Pikc tu siulai problemos tiesiog nesprest ir tiek. Idomu ka darysi kai atsibels iki sienu - eisi saudyt?
Amerikos Lietuviai buvo ne Lietuvos...užaugęs kitoje kultūroje. Be jų kelias į nepriklausomybę būtų buvęs daug sunkesnis.
As kalbejau apie skolą žmonijai tame tarpe ir arabams. Tau padeda - padėk ir tu.

Pikc rašė...

1. Neįsileisti veltėdžių kolonistų YRA sprendimas - vengrai ir lenkai tą įrodė. ;) O įvykiai Kelne, Paryžiuje, Briuselyje ir kitur parodė, kur veda kiaurų ksenofilų siekis juos įsileisti. ;)
2. Na, ir kokia ta tamstelės skola žmonijai? Kaip ji tamstelei pagelbėjo? O arabai? Būtų įdomu išgirsti apie arabų humanitarinę pagalbą. :D

Ainis rašė...

Gluosniui
1. Ką jūs vartojate, nes toks jausmas, kad tiesių pasakymų nesuprantate.
2. Problemos su pabėgėliais Lietuvoje NĖRA. Ji yra jūsų (ir eurobiurokratų) galvose. Nes: NĖRA Lietuvoje PAČIŲ PABĖGĖLIŲ ir jie neatsiras prie mūsų sienų dėl labai paprastos priežasties - jie EKONOMINIAI nelegalūs MIGRANTAI ir NENORI patekti į mūsų šalį. Taškas. Skaitykit ši sakinį tol kol suprasit ir tuo metu nieko navartokite.
O gal jūs siūlote spjauti į jų migrantų norus ir siūsti į pietines ES šalis Aitvaro eskadroną, kuris prigaudytų "pabėgėlių" ir vagonais atvežtų čia tam, kad jūsų asmeninis skolos jausmas arabams būtų patenkytas?

Pikc rašė...

Tiesiog PUIKIAI pasakyta!

item