Šauliai ir kariai savanoriai turės teisę į šaunamąjį ginklą

KAM nuotrauka Pilnamečiai šauliai, kariai savanoriai bei aktyviojo rezervo kariai galės įsigyti šaunamąjį ginklą bei laikyti jį namuose...

KAM nuotrauka
Pilnamečiai šauliai, kariai savanoriai bei aktyviojo rezervo kariai galės įsigyti šaunamąjį ginklą bei laikyti jį namuose – taip nusprendė Seimas birželio 16 d. priimdamas Seimo Darbo partijos frakcijos nario, Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko Artūro Paulausko teiktas Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymo pataisas.

Dabar šauliai bei kariai savanoriai įsigytą ginklą galės naudoti tarnyboje, o esant reikalui panaudoti ir šalies gynybai.

B ir C kategorijos ginklus norintys įsigyti bei juos laikyti namuose šauliai ir kariai savanoriai turės atitikti nemažai reikalavimų – bus patikrinti medikų, aiškinamasi ar nėra teisti, įtraukti į narkologinės ir psichikos ligų įskaitas, privalės baigti atitinkamus kursus bei išlaikyti egzaminą.

A. Paulausko manymu, leidus šauliams ir kariams savanoriams iš savo asmeninių lėšų įsigyti B ir C kategorijos ginklus bei jų šaudmenis, bus taupomos ir valstybės lėšos.

Susiję

Politika 821533309923107401
item