Protestuojantys studentai užblokavo įėjimą į vyriausybę

Apie 50 studentų vėlyvą trečiadienio vakarą užblokavo įėjimą į vyriausybę. Taip jaunuoliai aiškina protestuojantys prieš skubotą vadinam...


Apie 50 studentų vėlyvą trečiadienio vakarą užblokavo įėjimą į vyriausybę. Taip jaunuoliai aiškina protestuojantys prieš skubotą vadinamo liberalaus Darbo kodekso priėmimą.

Kaip DELFI sakė vienas iniciatyvinės grupės narių Rolandas, tai – performatyvus piliečių susirinkimas. Apie 50 žmonių prie pat vyriausybės durų pasistatė palapines, susėdo ant žemės ir neketina trauktis to, kol „nebus reakcijos iš valdžios“.

Įėjimas į vyriausybę uždengtas plakatu „Diržas jau trina kaulą“. Jaunuoliai prie vyriausybės atsivežė dviračius, vaizdo kameras, ėmė mušti būgnais.

Prie vyriausybės dirba policija ir Vadovybės apsaugos departamento pareigūnai. Pareigūnai protestuotojus informavo apie pažeistą Susirinkimų įstatymą ir tai, kad šie per arti vyriausybės.

Pasak protestuojančio Rolando, tai nėra partinė akcija, o pilietinis aktyvizmas. Į Vilnių protestuotojai, kurių absoliuti dauguma studentai, atvyko apie 19 val., žygiuodami ir skanduodami šūkius pasiekė V. Kudirkos aikštę.

Tuo metu policijos pareigūnai DELFI sakė, kad akcijos dalyviai užfiksuoti, bus sprendžiama dėl jų patraukimo administracinėn atsakomybėn, tačiau vaikyti neketinama.

Priminsime, kad nepaisydamas daugybės abejonių, kurias išsakė darbuotojų ir darbdavių atstovai, taip pat prezidentė, Seimas antradienį priėmė naują Darbo kodeksą, kurio įsigaliojimas paveiks daugelį dirbančiųjų.



Susiję

Politika 1653192628147173283

Rašyti komentarą

2 komentarai

Anonimiškas rašė...

Ka sugeba valdziazmogiai-tik leisti tautai kenkiancius istatymus ir teisti jiems nepritariancius. Siaubas, kas vyksta! Pasiklausyti zmoniu gali jau be teismo sprendimo-kur zmoniu privatumas?! Priima istatyma del 8 val. darbo dienos per menesi! Kur tai girdeta?! Ar pas mus gerai sutvarkyta socialine sistema, ar bus padeta zmogui isgyventi, jei darbdavys pasiulys 8 val. darbo per menesi? Vel viskas daroma, kad vergvaldziams, o ne vargsui zmogui butu gerai. Uzsienyje anksciau buvo nulinis kontraktas, tai profsajungu kovos deka zmones issikovojo ne mazesnius 12-15 val. PER SAVAITE(!) kontraktus, o cia menesiui nori padaryti 8 val! Absurdas. Zmones jauciasi nesaugus. Jiems reikia islaikyti vaikus, namus ir tureti PASTOVIAS darbo pajamas! Vergvaldziai privalo priimti tiek zmoniu, kad aprupintu pilna darbo diena, o ne dvigubai ar trigubai daugiau zmoniu su mazomis darbo valandomis! Saunuoliai studentai!

Pikc Kažinkavičius rašė...

Tam save reklamuojančiam antifadugnių homsomolui giliai nusispjaut ant to Darbo kodekso ir jo pasekmių - nei jie kada nors normaliai dirbo, nei ketina tą daryti. Jau vien faktas, kad juos reklamuoja delfiai, turėtų priversti susimąstyti. ;)
Labai taiklus Zeppelinus įrašas apie tą fauną: https://plus.google.com/118198014712853689988/posts/fqwordCZaEh

item