Prie Seimo vyko mitingas prieš naująjį Darbo kodeksą

Nors Seimas iš darbotvarkės ketvirtadienį ir išbraukė Darbo kodekso tvirtinimą, profsąjungos vis tiek surengė mitingą reikšdami nepasite...


Nors Seimas iš darbotvarkės ketvirtadienį ir išbraukė Darbo kodekso tvirtinimą, profsąjungos vis tiek surengė mitingą reikšdami nepasitenkinimą naujuoju kodeksu. Į mitingą prie Seimo susirinko maždaug 300 žmonių.

Pasak mitinguotojų, jų labiausiai netenkina neapibrėžtos apimties darbo sutarčių įteisinimas, išeitinių išmokų mažinimas, darbuotojų teisių suvaržymas per streiką.

Iš įvairių šalies įmonių į sostinę mitinguoti atvykę darbuotojai sako, kad pagrindinis jų noras gauti didesnius atlyginimus, tinkamas socialines garantijas.

„Vėl grąžintos į tekstą nulinės darbo sutartys – tai pačios blogiausios sutartys, tą yra pažymėjusi ir Europos Komisija. Tą turi tik dvi šalys. Nereikėtų daryti tokių žingsnių – grąžinti terminuotų sutarčių prailginimą, terminuotų 5 metų sutarčių galimybę vėl jas tęsti – tas yra labai blogai. Kas dar čia yra  – išeitines išmokas nori vėl išbraukti iš teksto, išeitinių išmokų dydžius norima palikti kažkokiam įstatymui, kuris dar nepriimtas“, – sako Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos pirmininkė Gražina Gruzdienė.

Parlamentarai imtis darbo kodekso tvirtinimo planuoja kitą savaitę.


Susiję

Ekonomika 5628007936598657569
item