Piliečių parašus dėl referendumo skelbimo Seimas leido rinkti ir elektroninio ryšio priemonėmis

Seimas priėmė Piliečių įstatymų leidybos iniciatyvos ir Referendumo įstatymų pataisas, kuriomis nuspręsta sudaryti galimybę piliečių par...


Seimas priėmė Piliečių įstatymų leidybos iniciatyvos ir Referendumo įstatymų pataisas, kuriomis nuspręsta sudaryti galimybę piliečių parašus dėl įstatymo leidybos iniciatyvos ir referendumo paskelbimo rinkti ir elektroninio ryšio priemonėmis.

Be įprasto būdo – piliečių parašų rinkimo lapų išdavimo, Vyriausiosios rinkimų komisijos informacinėje sistemoje taip pat bus sukuriama prieiga prie elektroninės formos piliečių parašų rinkimo lapo ir sudaroma galimybė jame pasirašyti. Kaip nustatyta įstatymuose, Vyriausioji rinkimų komisija turės užtikrinti piliečių, pasirašančių elektroninės formos piliečių parašų rinkimo lape, duomenų apsaugą.

Jeigu skaičiuojant gautus piliečių parašus bus nustatoma, kad pilietis pasirašė du ar daugiau kartų arba pasirašė ir piliečių parašų rinkimo lape, ir elektroninės formos piliečių parašų rinkimo lape, jo visi parašai bus neįskaičiuojami.

Seimo priimtos naujas nuostatos įsigalios 2016 m. spalio 1 d.

Susiję

Politika 515067158714304227
item