Meksikos politikai po visuomenės spaudimo atsiriboja nuo siūlymo įteisinti vienalytes „santuokas“

Daugybė Meksikos prezidento Enrique Pena Nieto, siūlančio visoje šalyje įteisinti vienalytes „santuokas“ bei lytinio švietimo programas ...


Daugybė Meksikos prezidento Enrique Pena Nieto, siūlančio visoje šalyje įteisinti vienalytes „santuokas“ bei lytinio švietimo programas mokyklose, partijos narių atsiribojo nuo jo siūlymo po to, kai daugiau nei 1000 šalies organizacijų susivienijo prieš šią iniciatyva ir visoje šalyje surengė protesto akcijas.

Tūkstančiai meksikiečių 26 šalies valstijose, o taip pat ir kitose šalyse - JAV, Italijoje, Ispanijoje ir Rusijoje - atsiliepė į Nacionalinio fronto už šeimą kvietimą ir išėjo į gatves skanduodami „Susivienijusių šeimų niekada nenugalės!“.

Prezidento iniciatyva pasirodė po to, kai prieš kelis mėnesius buvo iškeltas siūlymas konstitucijoje apibrėžti šeimą kaip sudaromą išskirtinai vieno vyro ir vieno moters. Šį siūlymą pasirašė šimtai tūkstančių šalies piliečių.

Po protestų dalis parlamentarų įvairiose šalies vietose pareiškė, kad yra pasiruošę kalbėtis su šeimų organizacijomis ir net suorganizavo susitikimus su jomis. 

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją

Susiję

Šiaurės Amerika 8870163305428589938
item