Kanadoje įteisinta savižudybė su gydytojo pagalba

Šį penktadienį Kanados vyriausybė pritarė įstatymui, kuriuo įteisinta savižudybė su gydytojo pagalba tais atvejais, kai „artėja natūrali ...

Šį penktadienį Kanados vyriausybė pritarė įstatymui, kuriuo įteisinta savižudybė su gydytojo pagalba tais atvejais, kai „artėja natūrali mirtis“.

Ministro pirmininko Trudeau vadovaujami liberalai stengėsi išplėsti įstatymą, į jį įtraukiant ir asmenis, kenčiančius nuo labai sunkių sąlygų, bet nebūtinai esančius ant mirties slenksčio, tačiau galutinėje įstatymo redakcijoje šio išplėtimo nebeliko.

Eutanazijos prevencijos koalicijos atstovo Alexo Schadenbero teigimu, įstatymas leidžia nužudyti bet kurį žmogų, jei tik artėja jo natūrali mirtis. Kadangi daktarai negalės būti teisiami už neteisingai nustatytą artėjančią natūralią mirtį, toks įstatymas atveria kelią manipuliacijoms ir neturi saugiklių, kurie užkirstų kelią jo pažeidimams, kai nužudomas žmogus, kuriam neteisingai nustatoma artėjanti mirtis.

Kanados vyskupų konferencija pasmerkė įstatymą, pavadindama jį „žmogaus orumo įžeidimu, žmogiškojo solidarumo erozija ir pavojumi visiems pažeidžiamiems žmonėms“.

Kardinolas Thomas Collinsas pastebėjo, jog „dabar tapo įmanoma, kad mirtina injekcija būtų laikoma gydymo foma. Iki ko mes priėjome?“.

Jis taip pat sukritikavo terminą „medicininė pagalba numirti“, sakydamas, kad „tai negali būti vadinama tiesiog mirtimi. Tai reikėtų vadinti nužudymu. Stebina, kad nebežinomas skirtumas tarp mirties ir nužudymo“.

Parengta pagal Churchmilitant.com informaciją






Susiję

Pažangos ideologija 1728304888257381620

Rašyti komentarą

item