Jungtinės Karalystės mokyklose berniukai kaip mokyklinės uniformos dalį galės dėvėti sijonus

Jungtinės Karalystės (JK) mokyklose, kuriose privaloma dėvėti mokyklinę uniformą, berniukai galės dėvėti ir sijonus. Jau daugiau nei 80 ...


Jungtinės Karalystės (JK) mokyklose, kuriose privaloma dėvėti mokyklinę uniformą, berniukai galės dėvėti ir sijonus. Jau daugiau nei 80 valstybinių JK mokyklų atsisakė griežtai tik mergaitėms ar berniukams skirtų uniformų - berniukams ir mergaitėms bus leidžiama patiems pasirinkti, kokį uniformos tipą nori dėvėti.

Tokį mokyklų elgesį skatina vyriausybės finansuojama programa, raginanti mokyklas „būti atviresnes vaikams, kurie nėra apsisprendę dėl savo lytinės tapatybės“.

Kai kurios šalies mokyklos palieka du skirtingus uniformų tipus ir mokiniams leidžia pasirinkti, kurį tipą nori dėvėti. Tačiau kitos mokyklos jau sukūrė „lytiškai neutralias“ uniformas, turėsiančias tikti tiek berniukams, tiek mergaitėms.

Jungtinės Karalystės mokyklose taip pat pradeda plisti vyriškų ir moteriškų ženklų ant įėjimo į viešuosius tualetus šalinimas, paliekant tik „lytiškai neutralius“ tualetus. 

Parengta pagal Independent.co.uk


Susiję

Pažangos ideologija 7976249762270130900
item