Iš 163 tūkst. Švedijos prieglobsčio prašytojų dirba mažiau nei 500

Švedijos nacionalinio transliuotojo pranešime teigiama, jog iš 163 tūkst. prieglobsčio šalyje prašiusių asmenų, tik 494 susirado darbą t...


Švedijos nacionalinio transliuotojo pranešime teigiama, jog iš 163 tūkst. prieglobsčio šalyje prašiusių asmenų, tik 494 susirado darbą tuo metu, kai jų prašymas dar svarstomas. 

Imigrantui, kuris atvyksta į Švediją su galiojančiu asmens dokumentu ir prašo prieglobsčio, yra leidžiama ieškotis darbo ir dirbti be jokių apribojimų, todėl tokių didelių prieglobsčio prašytojų nedarbo rodiklių negalima paaiškinti vien kliūtimis įsidarbinimui.

Nedarbo statistika rodo, kad šių metų balandžio mėnesį nedarbas tarp žmonių, gimusių Švedijoje, siekė 4,7%, tuo tarpu tarp imigrantų, gimusių ne Švedijoje, nedarbas siekė net 14,9%.

Tačiau savęs išlaikyti nesiekiantiems imigrantams valstybė užtikrina pragyvenimo sąlygas net ir vietos gyventojų sąskaita.

Neseniai žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, jog Švedijos Lidingo miesto gyventojui, dviejų vaikų tėvui Uffe Rustanui buvo liepta išsikraustyti iš savo nuomojamo būsto tam, kad jame būtų galima apgyvendinti prieglobsčio prašytojus iš Artimųjų Rytų.

Vyras sulaukė skambučio iš miesto administracijos, kuri jam ir nuomoja būstą. Administracija liepė dviejų vaikų tėvui išsikraustyti per porą mėnesių.

Panašių istorijų Švedijoje - daugybė. Šalyje jaučiamas būstų trūkumas, tačiau šalies valdžia linkusi juos skirstyti imigrantams, o kai kurie politikai net skatina šalies piliečius paruošti savo garažus prieglobsčio prašytojų gyvenimui.

Parengta pagal Thelocal.se informaciją


Susiję

Pasaulis 8983982687905255214
item