EŽTT: draudimas tuoktis homoseksualams jų nediskriminuoja

www.bernardinai.lt Europos Žmogaus teisių teismas priėmė sprendimą byloje Chapin ir Charpentier prieš Prancūziją . Prancūzų homoseks...



Europos Žmogaus teisių teismas priėmė sprendimą byloje Chapin ir Charpentier prieš Prancūziją. Prancūzų homoseksualų pora kreipėsi į EŽTT po to, kai 2004 m. jų homoseksuali ir pažeidžianti tuo metu galiojusius Prancūzijos teisės aktus sudaryta santuoka buvo anuliuota Prancūzijos nacionaliniame teisme.

Pareiškėjai skundėsi, kad neleisdama susituokti tos pačios lyties asmenims, Prancūzija pažeidžia Europos Žmogaus teisių konvencijos ginamas teises, o būtent – teisę susituokti (12 str.), teisę būti nediskriminuojamu (14 str) ir teisę į privatų gyvenimą (8 str.). Byla EŽTT nagrinėta nuo 2007 metų.

Vakar, birželio 9 d., EŽTT priėmė sprendimą, jog valstybė, suteikdama teisę sudaryti santuoką tik vyrui ir moteriai, nediskriminuoja homoseksualių asmenų ir nepažeidžia jų teisės į privatų gyvenimą. 


Susiję

Pasaulis 1302731198012184883

Rašyti komentarą

5 komentarai

Anonimiškas rašė...

Kur buduliu rekavimai apie supuvusia gayropa? Radzvilas teisus, kai sako, kad Lietuvos valstybei riesta. Tik vargu ar cia Europa kuo nors daug deta. Jeigu ne ES , jau seniai turetume savaji amzina Lukasenka. Net ir dabar beveik turime.

Anonimiškas rašė...

Beda tame, kad byla buvo pradėta 2007m. per ta laiką kol vyko procesas Prancūzija jau legalizavo "same-sex marriage " ir ne tik Prancuzija, bet ir Netherlands, Argentina, Belgium, Brazil, Canada, Colombia, France, Iceland, Ireland, Luxembourg, Norway, Portugal, South Africa, Spain, Sweden,Uruguay, Denmark,Mexico,New Zealand, United Kingdom and the United States.
Gerbiami LR piliečiai gal jau baikim mižti prieš veja ir kapstytis po svetimus trikusius :D

Anonimiškas rašė...

Kodel beda, kad 2007?
Jeigu teismas net po dalies valstybiu nariu sprendimo legalizuoti homoseksualu santuokas nepripazino teises tuoktis kaip zmogaus teises pagal Konvencija, tai sita klausima galima pamirsti ilgam.

1Chingishan rašė...

visai nesvarbu kad legalizavo. kaip legalizavo taip atlegalizuos. visame pasaulyje ateina desinieji kuriu vienas is pagrindiniu principu santuoka tik tarp vyro ir moters. ten kur legalizavo tai padare (apart airijos o ir ta su spaudimu ir dideliais pinigais is jav) arba teismai arba parlamentai su keliu skaiciu persvara. tai reikalaut referendumu kad irasyt i konstitucijas be galimybes pakeist. ir pakeis- švytuoklė dabar eina i kita puse. Anksciau nebuvo pries ka kovot tai ir nekovojo neikas o dabar tie ishkrypeliai turi kazkoki konkretu apvalkala pries kuri galima ir aisku reikia kovot.

Anonimiškas rašė...

Turetume aiskiai suvokti, kad EZTT nesavivaliauja. Visos tos kvailos kalbos apie neobolseviku siautejima tame teisme yra todel ir kvailos, kad sakomos kvailu neismaneliu. Nezinanciu kaip EZTT veikia.

item