Dėl Zigmo Vaišvilos skleidžiamos dezinformacijos

Portale ekspertai.eu birželio 25 dieną paskelbtas signataro Zigmo Vaišvilos komentaras  „Ar ES valstybių vadovai skaito ES sutartis?“ . J...

Portale ekspertai.eu birželio 25 dieną paskelbtas signataro Zigmo Vaišvilos komentaras „Ar ES valstybių vadovai skaito ES sutartis?“. Jame teigiama, kad „Mūsų [visuomenės] gąsdintojų „kompetetingus“ aiškinimus apibendrino Seimo narės Irenos Degutienės padėjėjas-sekretorius ir Vytauto Radžvilo suburto pažangaus akademinio jaunimo Propatria atstovas Linas Kojala, kurio straipsnį šia tema tvarkingai paskelbė sistemos apmokama žiniasklaida.“

Šiuo savo komentaru Zigmas Vaišvila sąmoningai melagingai arba neatsakingai skelbdamas nepatikrintus teiginius klaidina skaitytojus. Linas Kojala mažiausiai tris metus nėra sambūrio Pro Patria narys. Prieš keletą metų jis paliko sambūrį išsiskyrus požiūriams į kai kuriuos svarbiausius valstybingumo būklės klausimus ir partinę veiklą. Nuolatos komentuodamas Pro Patria skelbiamas nuostatas, taigi ir sekdamas portalo veiklą, Z. Vaišvila turėjo visas sąlygas ir pakankamai laiko pastebėti, jog Linas Kojala nebedalyvauja  Pro Patria renginiuose ir nesipublikuoja portale. Atkreipiame dėmesį, jog akivaizdžiai dirbtinu ir pabrėžtinai akcentuojamu, tačiau tikrovei prieštaraujančių sąsajų tarp gana skirtingų pažiūrų L. Kojalos ir Pro Patria sambūrio bei prof. V. Radžvilo kūrimu, Z. Vaišvila nebe pirmą kartą grubiai klaidina skaitytojus. Kviečiame išsaugoti kritišką žvilgsnį ir refleksiją skaitant jo tekstus ir apskritai ekspertai.eu portale skelbiamas publikacijas, jei lankotės šioje svetainėje. 


Susiję

Zigmas Vaišvila 1629491636235310969

Rašyti komentarą

26 komentarai

Zigmas Vaišvila rašė...

Dėkoju už informaciją. Būtų smagu, kad sisteminėje žiniasklaidoje taip besiviešinančio Lino Kojalos išmetimas iš Pro Patria gretų būtų jūsų paviešintas. O Seimo narės Agnės Bilotaitės padėjėjas Vytautas Sinica taip pat išmestas iš Pro Patria gretų?
Pagarbiai,
Zigmas Vaišvila

Anonimiškas rašė...

Na jau,propatrijiečiai "nevarykite"ant Vaišvilos.Ir apskritai, ne laikas vieniems į kitus pirštais badyti,dabar kaip niekad reikalingas visų susitelkimas.

Anonimiškas rašė...

Mieli ponai, kodėl užsipuolat gerbiamą Z.Vaišvilą ir nuteikinėjat prieš jį skaitytojus, vietoj to, kad galėjot patys seniai ir aiškiai pasisakyti ir atsiriboti nuo Pro Patria išdavusių "politologų". Nekiltų jokių klausimų ir neaiškumų. Labai negražiai elgiatės, proptraiečiai.

ale, rašė...

Akivaizdžiai, su Pro Patria kažkas nebegerai...

Anonimiškas rašė...

Visi "nesisteminiai" žino, kad Kojala yra sisteminis konservatorius. Kam reikėjo teigti, kad jis "propatrijietis"?

Anonimiškas rašė...

jo, paskaičiau ir pagalvojau, kad Zigmas mane apgaudinėja... negražu.

Anonimiškas rašė...

O buvo galima tiesiog parašyti, kad Kojala jau 3 metus nieko bendro neturi su Pro Patria. O dabar dar gavo klausimą, kodėl Sinica maitinasi iš Landzbergio dubenėlio. Šį straipsnelį tikriausiai parašė ne pats Radžvilas.
Būtų gerai, kad Pro Patria būtų nebūtinai atvira, bet bent jau nekeltų abejonių, kas liečia jos narius. Nors Sinicai dėl jo straipsnių turinio nieko negalima prikišti, bet faktas, kad jie greičiau atsiduria Delfyje, o ne Pro Patrios tinklapyje visada kėlė klausimų. Dabar lyg ir aišku, kodėl taip yra. Delfis ir konservatoriai yra vienas kito verti.

Anonimiškas rašė...

nesu Vytauto Sinicos advokatas, tikriausiai jam tokio ir nereikia, nes jis apsigina savo darbais ir intelektu. Kaip nesunku patikrinti, Vytautas Sinica yra seimo narės Bilotaitės padėjėjas, kiekvienas seimo narys turi tokius turi. Pagal jus jie visi "maitinasi iš Landsbergio dubenėlio"? Vaišvila irgi buvo seimūnas, tai per analogiją, irgi maitinosi iš to dubenėlio?
O šiaip tai kažkur maitintis reikia. Tai gal jūs pasiūlykite tiems jauniems žmonėms, kurie plaukia ne pasroviui, o prieš srovę, kokį darbelį? Nes jiems tikrai užtrenktos visos durys valstybės (ir ne tik) tarnyboj. Bent kol nesubyrės šita sistema

Anonimiškas rašė...

Kaip nebūtų gaila, bet dažnai viskas susiveda į dubenėlį, nes visiem reikia valgyti. Todėl norint būti ar dėtis nuoširdžiam, reikia deklaruoti dubenėlį. Juk kievienas neis ir netikrins visų valdžios dubenėlių, kas iš jų minta.

Anonimiškas rašė...

yra mižiniškas skirtumas tarp tų, kurie rašinėja kad ir labai karingus komentarus internete, ir tų, kurie rašo komentarus ir straipsnius savo pavarde.

Anonimiškas rašė...

Komentatoriui "nesančiam Vytauto Sinicos advokatui". Pirmiausia, Z.Vaišvila niekada nebuvo "seimūnu". ZV buvo Lietuvos Aukščiausios Tarybos deputatas(1990-1992m), 1992 spalio 25d. nebuvo išrinktas į Seimą, o vėliau Seimo rinkimuose nebekandidatavo. Antra. Po 1992 metų Vaišvilos ir Landsbergio keliai išsiskyrė, priešingai nei buvusio Pro Patria jaunimėlio, įsirioglinusio į VL "dubenėlį"...

Anonimiškas rašė...

Nemeluokite - Vaišvila kandidatavo rinkimuose (ne šiaip kokiuose - prezidento).

Anonimiškas rašė...

Melagiui "Nemeluokite". Tamsta meluoji- jokiu KANDIDATU (nepainiok PRETENDENTO į kandidatus sąvokos) Vaišvila nebuvo. Pasitikrink pas Vaigauską VRK puslapy, jei paties protas ir atmintis paveda. O beto, anas komentaras apie landsbergio dubenelį ir 'seimūnus", o ne prezidentus.

Anonimiškas rašė...

Taigi buvo kandidatu į kandidatus, rinko lėšas ir parašus. Nesurinko - bet būti valdžioje norėjo.

Anonimiškas rašė...

Tai kartoju- nepainiok sąvokų.
Toliau. Siekti įgyvendinti savo idėjas ir tikslus per išrinkimą į postą- Didžioji Nuodėmė??? Ir toli gražu ne su landsbergistiniais tikslas, o greičiau priešingai. Jei kada Vaišvila ir kandidatuos kur nors, tai, deja, ne iš "NORĖJIMO", bet iš pasiaukojančio BŪTINUMO bandyti kažką pakeisti supuvusioj Sistemoj. Tokių Šviesulių ir tikrų Patriotų kaip Zigmas, Lietuvai reikia ne vieno. Deja, daugiau tokių nėra. Melstis reikia, kad jis "NORĖTŲ" eiti į valdžią.

Anonimiškas rašė...

Amžinas vargas dėl proto, jis visada buvo yra ir bus, kokybiškai demokratijai būtinas rinktinis protas, jei jo mažai demokratija visada bus šluba, o Zigmutis yra tik ašarų pakalnė.

Anonimiškas rašė...

Nereikėtų labai pūstis dėl savo proto. Kaip parodo praktika, paprastas kaimietis dažnai priima protingesnius sprendimus, nes jam sunkiau išvažiuoti į kraštą dėl didelio rašto. Tai, kad Vaišvila įkando į pasipūtusią subinę, nereikia putotis. Jūs niekada neišdrysite pasakyti tai, ką pasako Vaišvila. Gal jis pasinaudoja signataro teise, o gal yra provokatorius, bet kiek yra tylinčių signatarų. Man, tiesiog, susidaro įspūdis, kad iš Pro Patrios ištryško daugiau pykčio, nei iš Vaišvilos priekaišto.

Smikiz rašė...

Deja, bet Z. Vaišvila su savo atvirai prorusiška ir proputiniška nuostata seniai yra tapęs abejotinu tipu. Nors ir signataras. Kaip matyti, turi neadekvačių savo fanų, kuriems jis, matyt, yra dar vienas "gelbėtojas". Deja, bet jis net iki pseudo-gelbėtojų netempia. Autosusireikšminimais ir melais toli nevažiuosi :)

Anonimiškas rašė...

Pažiūrėkite kiek "Šviesulys" turi bylų teismuose. Ir dėl ko.

Anonimiškas rašė...

o taip- dėl Turto banko plius finansų ministerijos, Skomės ir pan. veikėjų AFERŲ. O dar kai į "žaidimą" įsijungia advokatūros chebra ir dokumentų neskaitantys teisėjai...

rimasantanas rašė...

Jei atvirai, tiesiai šviesiai nesitaikstai su Lietuvos, ypač, lietuvių tautos naikinimo politika, tai prorusiškas? Pagal tokią logiką partizanai padėję galvas už Lietuvos laisvę buvo "autosusisisireikšminę"?

Anonimiškas rašė...

Negarbingai Vaišvila viską suplakė į vieną krūvą, kad niekas nieko nesuprastų.
Propatrios jaunimą gerbiu už tai, kad jie yra išsimokslinę, aukšto intelekto, tautiški ir objektyvūs visiems vienodai. Be to, visi yra nepartiniai. Nesvarbu kur dirba Sinica (kažkur reikia dirbti kiekvienam), tačiau jis nėra konservatorių partijos narys ir nežada juo būti. Tuo tarpu L. Kojala įstojo į TS-LKD partiją, kaip ir V. Keršanskas, todėl jie turėjo pasitraukti iš Propatrios.
Vaišvila galėtų labiau pasigilinti, kalba neatsakingai arba tyčia klaidina. Tam signatarui jau seniai "užstrigo plokštelė", metų metus jis kalba tuščioje spaudos konferencijų salėje "pats su savimi", nes jau niekam neįdomus.

Anonimiškas rašė...

Matosi, kaip Vaišvila "neįdomus" Pro patria komentatoriams - senai tiek komentarų čia bebuvo.
Ar www.propatria.lt bent prisimena šioje svetainėje savo skelbiamą devizą: Lietuvos valstybę kuri Tauta.

Anonimiškas rašė...

na jo... neįdomus... Tik kažkodėl visi viską labai gerai žino, ką ir kada Vaišvila kalba. Ir kodėlgi konservai ir jų satelitai taip bijo to "neįdoamus" Vaišvilos, kad vis kaskart reikia papilt srutų tam, kad žmones "pagąsdint" Vaišvilos vardu? Galų gale, nueikit į tą "tuščią" konf, salę ir pavarykit tiesiai Signataro akyse, ką galvojat. Ir patiems akmuo nusiris nuo širdies ir šiaip būsit laimingesni padarę gerą darbą Lietuvai. Ko bijot viešumo? Vaišvila viską pila atvirai tiesiai, be užuolankų iš "seimo koridorių". O jums, beviltiški bailiai ir aferistai taip nesigauna kalbėt? Varšeliai. Įbauginti šunėkai, lojantys iš po pasuolio užkaborių. Apgailėtini sistemos sraigteliai.

Anonimiškas rašė...

Pro Patria praranda gebėjimą adekvačiai vertinti realybėje vykstančius procesus - vystosi patalogija. Liga randasi iš to, kad jaunimas neturėdamas deramos patirties besąlygiškai ir beatodairiškai pasikliauja vieno žmogaus užduodamu tonu. - Nėra vidinės diskusijos, užsiciklinta iš grubių klišių sukonstruotame pasaulėvaizdyje. Ką gi, tai vaikiška (tik šį kartą) "dešinumo" liga.

Anonimiškas rašė...

Neskaniai atrodo pavadinimas: „Dėl Zigmo Vaišvilos skleidžiamos dezinformacijos“ – susireikšminimu kvepia. Jei žmogus orientuojasi Propatrijos straipsniuose, tai dar nebūtinai žino kiekvieną pasikeitimą, tarsi būtų nusamdęs komandą Propatrijai šnipinėti. :)

item